bugün
- 17 yaşında bmw vs 3 yaşında egea8
- profesörün sokak köpeği saldırısına uğradığı ülke22
- yazarların romantiklik seviyesi19
- zeynep bastık'ın beyaz külodu9
- anın görüntüsü13
- kedimi kim yedi1'in ölmesi13
- reis deyince akla ilk gelen21
- nerede o eski yazarlar23
- güvenmemeyi nasıl öğrendin10
- peter parker'ın mutsuz olması13
- günün sözü9
- realite manipülasyonu21
- mel mel vs eylulsabahi40
- özlem zengin21
- gece yatarken kurulan hayaller16
- tanışmak istediğiniz yazar14
- bazlama açmayı bilmeyen kız10
- bir erkeğin bağımlılık yapabilecek özellikleri8
- ölsem helvamı hangi yazar yapar22
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur17
- victor osimhen10
- eskiamaeksikbiri21
- larisalisa öldü mü9
- b12 takviyesi10
- gecenin şarkısı9
- yazarların en çok sevdiği aylar29
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey29
- puura11
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- sigara içen insan aptaldır32
- thusnelda10
- amk diyen kezo8
- sevgilisinden yeni ayrılan kız11
- kanka olmak istediğiniz yazarlar20
- şalgam suyu10
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları20
- sokakta görülen kediye naber lan demek11
- larisalisa13
- sözlük erkeklerinin bu günkü kombini15
- istifa etme nedenleriniz16
- bamya seven erkek25
- hz ömer'in nil nehrine racon kesmesi12
- arabanın antifrizini değiştirebilen kız8
- konusu belirsiz kavga8
- belediye konserleri yasaklansın16
- iki nişan atmış a101 kasiyeri 35 yaşında mizgin16
- müslüman diye hamas'ı savunmak18
- skoda9
- manyak olmaya karar verdim10
- sözlük çirkinlerinin fotoğrafları12
solun; troçkistinden, reformistine, ulusalından, maoistine envai çeşit fraksiyonundan biridir bu.
çin-hun savaşından soora, çupi han'ın; "çin'in seddi, prensesinin fendi, hunlu'yu yendi ulu hakanım. eki eki. -ki eki. başımızda böyle komutanlar olduktan sonra daha çook, hıkk(komutan arkadan hançerledi)" esprisini yapması ile başlayan sosyal mesaj içerikli, espri anlayışı gayet yuvarlak hatlı bir tabana hitap eden türk mizahının, günümüzdeki temsilcisidir levent kırca. demem o ki, basit kelime oyunları(çabuk jet ski esprisini hatırla) ve güya komedi unsuru bir şiddet(paso birbirini tokatlayan tipleri ve birbirine tava tencere fırlatan karı koca rolündeki olacak o kadar karakterlerini hatırla), levent kırca olmanın olmazsa olmaz şartıdır babişko.
sonra; parodilerinde paso işçiden, memurdan, emekçiden yana tavır alırken, onların bitmeyen çilesini sığ bir tarzda ele alıp, alakalı alakasız; "başımızda böyle yöneticiler olduktan sonra, biz daha çok diplomayla hıyar satarız." gibi demagojik söylemlerle, sol bir duruş belirleyeceksin kendine. ve fakat özel hayatında, villalarda yaşayacak, bir değil beş altı araba sahibi olacaksın.
ve en önemlisi; "popüler"e karşı sanattan yanaymış gibi davranıp işini iyi yapan komedyenleri itin g.tüne iteleyeceksin, bir yandan televizyona öyle bir demir atacaksın ki, üç beş nesli gömeceksin. öyle ki;
imam: ey cemaat-i müslimin! merhumu nasıl bilirdiniz?
celil: prezantabl.
şuayb: kül yutmaz.
turgay: müşkülpesent.
ulvi: dingin.
imam: yahu ve'l cemaat! iyi biliriz diyeceksiniz. neyse. hakkınızı helal ediyor musunuz?
celil,şuayb,turgay,ulvi: iyi biliriiiz!
imam: es sabur. ya sabır!
yoldan geçen şeytan: lan it! ben mi dedim sana kıldır levent kırca'nın namazını deyu. aha herkes öldü, insan namına eser yok cihanda. bi bu deliler kaldı herifin namazını kılmaya. onlar da gördüğün üzere şortun altına çorapsızcasına kösele giyip gelmişler.
celil,şuayb,turgay,ulvi: helal olsun! şakşakşakşakşakşak(alkışlar, yer yer otuzbir çekmeler)
gibi bir hadisenin yaşanmasına sebebiyet vereceksin. olacak o kadar'dan tiskindirdiğin yetmeyecek, magazin programlarına mal mülk olmak içün 72 kamera önünde karınla diş macununu g.tünden sıkma muhabbeti yapacaksın, vesaire. işte bunlar, levent kırca solculuğunun vazgeçilmez öğeleridir bambiş.
başımızda böyle yöneticiler olduktan sonra, biz daha çoook neşe karaböcek ifadesiyle izleriz levent kırca'yı. bana gelmez abi, yemem ben o solculuğu. kukuriku.
çin-hun savaşından soora, çupi han'ın; "çin'in seddi, prensesinin fendi, hunlu'yu yendi ulu hakanım. eki eki. -ki eki. başımızda böyle komutanlar olduktan sonra daha çook, hıkk(komutan arkadan hançerledi)" esprisini yapması ile başlayan sosyal mesaj içerikli, espri anlayışı gayet yuvarlak hatlı bir tabana hitap eden türk mizahının, günümüzdeki temsilcisidir levent kırca. demem o ki, basit kelime oyunları(çabuk jet ski esprisini hatırla) ve güya komedi unsuru bir şiddet(paso birbirini tokatlayan tipleri ve birbirine tava tencere fırlatan karı koca rolündeki olacak o kadar karakterlerini hatırla), levent kırca olmanın olmazsa olmaz şartıdır babişko.
sonra; parodilerinde paso işçiden, memurdan, emekçiden yana tavır alırken, onların bitmeyen çilesini sığ bir tarzda ele alıp, alakalı alakasız; "başımızda böyle yöneticiler olduktan sonra, biz daha çok diplomayla hıyar satarız." gibi demagojik söylemlerle, sol bir duruş belirleyeceksin kendine. ve fakat özel hayatında, villalarda yaşayacak, bir değil beş altı araba sahibi olacaksın.
ve en önemlisi; "popüler"e karşı sanattan yanaymış gibi davranıp işini iyi yapan komedyenleri itin g.tüne iteleyeceksin, bir yandan televizyona öyle bir demir atacaksın ki, üç beş nesli gömeceksin. öyle ki;
imam: ey cemaat-i müslimin! merhumu nasıl bilirdiniz?
celil: prezantabl.
şuayb: kül yutmaz.
turgay: müşkülpesent.
ulvi: dingin.
imam: yahu ve'l cemaat! iyi biliriz diyeceksiniz. neyse. hakkınızı helal ediyor musunuz?
celil,şuayb,turgay,ulvi: iyi biliriiiz!
imam: es sabur. ya sabır!
yoldan geçen şeytan: lan it! ben mi dedim sana kıldır levent kırca'nın namazını deyu. aha herkes öldü, insan namına eser yok cihanda. bi bu deliler kaldı herifin namazını kılmaya. onlar da gördüğün üzere şortun altına çorapsızcasına kösele giyip gelmişler.
celil,şuayb,turgay,ulvi: helal olsun! şakşakşakşakşakşak(alkışlar, yer yer otuzbir çekmeler)
gibi bir hadisenin yaşanmasına sebebiyet vereceksin. olacak o kadar'dan tiskindirdiğin yetmeyecek, magazin programlarına mal mülk olmak içün 72 kamera önünde karınla diş macununu g.tünden sıkma muhabbeti yapacaksın, vesaire. işte bunlar, levent kırca solculuğunun vazgeçilmez öğeleridir bambiş.
başımızda böyle yöneticiler olduktan sonra, biz daha çoook neşe karaböcek ifadesiyle izleriz levent kırca'yı. bana gelmez abi, yemem ben o solculuğu. kukuriku.
(bkz: nejat uygur tipi sağcılık)
(bkz: populizm)
edit :
populizmin anlamini ya ben bilmiyorum, ya da siz eksiciler... ya da solculugun anlamini. levent kirca solcuysa ben lenin`im.
edit :
populizmin anlamini ya ben bilmiyorum, ya da siz eksiciler... ya da solculugun anlamini. levent kirca solcuysa ben lenin`im.
doğrudan ideolojiyi paraya tahvil etmek için olan solculuktur. yurdum sözcü gazetesi okuruda bunun yurtseverlik olduğunu sanar.
sendikalist olmaktır. malum levent kırca yıllardır işçi memur sıkıntısı, aldıkları komik zamlarla progamının yayın saatini doldurabiliyor. he bu arada türkiyede memuru işçiyi sallayan sendika kaldı mı o tartışılır. sendikalaşma oranına bakmak yeterli.
kemal kılıçdaroğlu tipi solculukla benzeşen solculuk tipi.
Üsküdar belediyesini AKP'nin kıl farkıyla kazanmasına neden olan solculuktur...
ülke meselelerine duyarlıyım mesajını buram buram veren solculuktur. popülizmin yüzeyselliğiyle harmanlanmıştır. ülkemdeki solculuğu aslı astarı olmayan abidik gubidik bir sınıflandırmaya tabi tutarsak azımsanmayacak bir solculuk türü de budur.
çağdaşlık, modernlik maskesi altında muhafazakarlaşma mağduru olduğundan mıdır iticidir biraz bu.
konu levent kırca'yı sevip sevmemekten öte, bu tip kaygılıyım dertliyim ne olacak bu memleketin hali solculuğunun bitmek tükenmek bilmemesidir. belki sorunlar aynı sorunlardır yıllardır. fakat yüzeysellik ve popülizm kol kola her şeyin suyunu çıkardığı gibi ideolojik realitenin de suyunu çıkardı. önleyemiyoruz üzülerek.
ne olacak bu memleketin hali dedi birisi gene kasılarak. iyi de çözüm yolu vs. eli taşın altına sokmak. bu tip solculuk bunlara yabancı asıl.
çağdaşlık, modernlik maskesi altında muhafazakarlaşma mağduru olduğundan mıdır iticidir biraz bu.
konu levent kırca'yı sevip sevmemekten öte, bu tip kaygılıyım dertliyim ne olacak bu memleketin hali solculuğunun bitmek tükenmek bilmemesidir. belki sorunlar aynı sorunlardır yıllardır. fakat yüzeysellik ve popülizm kol kola her şeyin suyunu çıkardığı gibi ideolojik realitenin de suyunu çıkardı. önleyemiyoruz üzülerek.
ne olacak bu memleketin hali dedi birisi gene kasılarak. iyi de çözüm yolu vs. eli taşın altına sokmak. bu tip solculuk bunlara yabancı asıl.
güncel Önemli Başlıklar