bugün

Laptop alma.

Git macbook al. Az daha paraya kiy, macbook pro al.

Sonra ulan ben daha once bilgisayar kullanmamisim diyeceksin.
önce casper sonra hp den uzun durun.

asus, lenovo, msi, monster, toshiba bunlara bakın işte.
(bkz: paradan haber ver kardeş)
ben asus kullanıyorum. taş gibi ısınmıyor da.
Basit işler için 1000₺ lik asus her işinizi görür.
ilk öneri macbook olur ama daha ucuz derseniz, asus tavsiye edilir. son çıkan modeller gerçekten çok iyi.
bütçesi yeten arkadaşlara öncelikli olarak macbook pro retina almalarını önereceğim tavsiyelerdir.

ilk birkaç ay uzay mekiği kullanmaya çalışan dolmuş şoförü gibi hissedebilirsiniz. ama daha sonra işte alt uzay motorlarını çalıştırmakmış, ne biliyim güç kalkanlarıymış bunların hepsini çözersiniz.

daha az bütçesi olan arkadaşlarıma fiyat/performan oranına göre tavsiyem lenovo modelleri olacağı gibi, katti suretle SSD bir diske sahip olan cihaz almalarıdır.

bakın tekrar ediyorum SSD herşeydir. bilmem kaç GB,TB bunları sallamayın önce SSD olsun 128GB olsun sizin olsun. bir bilgisayarda genel olarak performans çitasını belirleyen temel eleman sabit disklerdir. sabit diskiniz yeterince hızlı değilse performansı hissedemezsiniz.

SSD herşeydir.
(bkz: lenovo yoga 700)
lg ya da apple marka alın.
Bir masaustu tadi yok tabi ama asus benim icin ilkn siradadir. Tabi maddiyata bagli olarak degisebilir.
acer ve casper almayın.
Dell veya asus al çok iyi ve hızlılar ben pes 16 oynuyorum asusta.
ben notebook'u en çok dizi film izlemeye kullanıyorum. bu nedenle 17 inch ekranlı ful hd 1080 p ekranlı bir model aldım. tavsiyem önceliklerinizi belirleyin.
Uygun fiyata sağlam bir şey bakıyorsan i3 işlemci ve 4GB RAM özelliklerine sahip olanlara bak kesinlikle. marka çok önemli değil aslında ama caspera hiç bakma bile
öyle çok para vermelere gerek yok. kabul bu da pahalı ama en az 6-7 sene rahat kullanım sağlayacak bir laptop;

http://www.ebrarbilgisaya...x-960m-notebook-pmu349006

edit: oyun laptobu bu.

edit2: şunlar da gayet iyi ama monster mı msi mı derseniz, forumlarda taratın, sorun soruşturun.

http://www.monsternoteboo...-V7-1-2.html#.V11At9KLTIU

illa 17"istiyorsanız 200 lira daha koyacaksınız;

http://www.monsternoteboo...-V6-4-2.html#.V11BMNKLTIU
hp almayın,fan çıkışı dar dizüstüler tercih etmeyin fan olabildiğince geniş olsun.
bir canavar düşünün iğne deliğinden nefes alıp veriyor olacak iş mi değil..
sabit hdd sata haricinde ssd si olan dizüstüler tercihiniz olsun,sonrasında ssd taktırmak çin cd-rmu değiştirmenize bilgisayarın garantisiyle oynamanıza gerek kalmasın işlemci nesline dikkat edin.
harddisk anakarttan ses gelip gelmediğine bakın. vs vs uzar gider.
Plastik kasa almayın.
Eğer bütçe yoksa ss taktırmayın.
eğer çift hard disk yuvası olan bir notebook alırsanız ssd için orijinali bozmanıza gerek kalmaz.
ihtiyacımız olan tavsiyelerdir. Şöyle üç beş mühendislik programı çalıştırsın solid autacad vs son çıkan oyunları da kaldırsın yeter. 2,5 u da aşmasa iyi olur.
ilk defa alacaksaniz eger ve pes, gta gibi seyler oynayacaksaniz almayin. acayip isinir.
Toshiba dan uzak durun. Vantilatör almıyosunuz sonuçta.

Oyun ve grafik işleriyle ugraşacak kişiler msi veya monster tarzı modellere yönelsin yoksa laptoptan uzak dursunlar.
iyi kullanışlı bir laptop alsınlar.
Lonevo yoga 700 yada msi gp62.
işin uzmanı olarak söyleyeyim toshiba almayın çok ısınır. diğer markaları tercih edebilirsiniz. acer ve asus ilk tercihiniz olsun.
Monster,Asus,Alienware,Hp tavsiye edilir.Lenovo lar uzun süreli kullanılmıyor illa hata çıkıyor,Casper desen en çok hatalı ürün çıkaran firma.Toshiba da fena değil.