bugün

15 kere izlesem 115 kere daha izleyebileceğim filmdir. böyle bişey yok. 10 üzerinden 10 puanım kanka.
son sahnede oturduğu yere çivilenen bir bünye ve akabinde akan gözyaşları..

--spoiler--

iyi polisler de vardır.

--spoiler--
sol yanda görünce beni heyecanlandıran film. her izleyişimde sert bir tokat yüzümde patlıyor.
insanı şoka sokan bir finali olan şaheserdir. getto'nun ne demek olduğunu insanın gözüne öyle bir sokar ki aklınız şaşar.
(bkz: la havle ve la kuvvete)
ilgi çekici paris gettolarıyla, farklı sınıfsal ayrımlara tabi tutulmuş arkadaşların hikayesiyle, ilginç tarzıyla, ince ince mesajlarıyla izledikten sonra iyi bir etki bırakmayı başaran film. kesinlikle izlenmeli.
yazdıklarına bakılırsa; psikopat bir sözlük yazarı.
her türlü özelliği ile sözlüğümüzde yazarlık yapmaya hak kazanmıştır. koştursun efendim.
(bkz: kız mı la) (bkz: yok artık)
sinirlenen kızların genel söylemidir.
(bkz: #15458057) dakika bir gol bir. adam nickin hakkını veriyor.
iyi yazardır. Tespitleri ve hayal gücü makuldür.
(#15458099) gece gece güldüren yazardır. Nickinin hakkını veriyor önermesine dibine kadar katılıyorum. *

-- spoiler --
ben yapsa ben yapmam, hadi bende yaptım ben yapmaz.

ben üçümüzü bir araya toplayıp voltranı oluşturdum.
-- spoiler --
başından sonuna replikleriyle yer yer düşündüren yer yer güldüren, finaliyle insanı kısa süreli şoka sokan, etkileyici bir Mathieu Kassovitz filmi. özellikle Vincent Cassel oldukça başarılı bir oyunculuk sergilemiş.

filmin bir sahnesinde edith piaf'ın non je ne regrette rien parçasını duymak oldukça hoştu.

--spoiler--
aslında, reklam panosundaki le monde est a vous [bu dünya sizindir] yazısını bulduğu sprey boyası ile le monde est a nous [bu dünya bizimdir] yazısına dönüştüren said filmi tek harfle özetlemiştir.

filmi izledikten sonra bir süre vinz gibi hissediyor insan kendisini. şöyle bir şey demişti:
"bütün galaksinin ortasında kaybolmuş bir karınca gibiyim."

3-2-1 ve eyfel kulesi'nin ışıkları gerçekten kapanır.
--spoiler--
(#15548087) entrysi ile anlaşıldığı üzere, ilgi açlığı çeken sözlük yazarı.
tahminen oltaya gelen sinirli bir kadın yazar sayesinde gecesinin şenlenmesini bekliyor.
anlaşıldığı üzere; abaza ve uzanamadığı ciğere mundar diyen model bir yazardır efenim. tez zamanda yok olması dileğiyle...
''dokuzuncu nesil silik '' olması dileğiyle...
hoş gelmiş nesildaş yazardır. *
(bkz: süper şakirt)
potansiyel silik.
mega ezik tiptir. en kısa zaman da şutlanması dileğiyle.
(bkz: bizimla değilsın)
"bugün liderimiz tayyip için ne yaptın" başlığıyla kulları olmakla bahtiyar olduğumuz zat-ı şahaneleri padişahımız efendimize, bağlılığımızın şiddetini bir kez daha ölçmemize vesile olan saygı değer yazarımızdır.
sakine'nin guney amerika'da bulunan kayip bacisidir. izzet yildizhan "le le le haine, niye gittin dugune" diye turku yazmistir buna ama "hispanige turku mu yazilir la" deyip sakine'ye cevirmistir.
bim ürünü merdivenaltı haini.
Yazarların kutsallarına dokunan yazardır.