bugün

1- Allah Kuran'ı tüm insanlara gönderdi, peygamberin biricik görevi ise o mesajı insanlara bildirmek idi.

2- Peygamber sadece ve sadece kuran'a uydu.

3- Peygamber ümmetine sadece kuran'ı bıraktı. Ve kuran'ın da dediği gibi; islam ümmeti yalnızca kuran'dan sorumlu tutulacaktı.

4- Peygamber öldü, ümmetine sadece kuran'ı bıraktı.

5- Peygamberin ölümünün ardından menfaat peşinde koşan birtakım yalancı insanlar, ''peygamber şöyle dedi...'' minvalinde hadisler uydurmaya başladılar...

6- Bu hadisler o kadar çoktu ki, şu an günümüzde sünnilerin en çok itibar ettikleri ve en çok hadisi rivayet ettikleri buhari adındaki herif, kitabında 600 bin hadis arasından yalnızca 7 bin hadis seçtiğini iddia ediyor.

not: matematiksel olarak buhari'nin 600 bin hadisi incelemesi imkansızdır.

https://www.youtube.com/watch?v=7DPmfTwEO-8

7- kuran'da müziğin haram olduğu yazmaz. Ama hadis kitaplarında müzik yasaklanmıştır.

ne yapalım?

Biz sadece kuran'dan sorumluyuz.

Siz sonradan teravih diye bir namaz uydurmuşsanız biz ne yapalım?

aynı şekilde; müziğin haram olduğunu uydurmuşsunuz ve sonra da gelip bize ''kuran'da müziğin haram olduğunu gösterin'' diyorsunuz.
bakın şimdi...

allah kuran'da her şeyi açıkladığını söylüyor. ama tabii ki kendi uydurduğunuz saçmalıkları kuran'da bulamazsınız. islam için gerekli olan her şey kuran'da anlatılır.

allah kuluna yetmez mi?..
soru aynen şuna benziyor: madem kur'an her şeyi açıklıyor, öyleyse bana müziğin haram olduğunu kuran'dan kanıtlasana?

tıpkı bu mantık. adam müziğin haram olduğunu uydurmuş, veyahut da kendi mezhebine göre haram, gelip bana müziğin haram olduğunu kuran'dan delillendirmemi istiyor. e be ileri zekalı, e be mukallit herif, kuran'a göre müzik dinlemenin bir sakıncası yok ki. Bu tamamen sana kalmış bir şey.

mesela başka bir mezhepten olsaydın muhtemelen şu soruyu soracaktın: madem kur'an her şeyi açıklıyor, öyleyse bana midyenin haram olduğunu kuran'dan kanıtlasana?
yok öyle bi şey...

herkesin bir şey eklediği islam'a kafası esmis biri de bunu eklemiş...