bugün

sabahki oturumdan 100 civarı net beklediğim sınavdır. sonuç olarak polislik garantidir, öğretmenlik ise gelen eğitim netine göre süpriz sonuç olacaktır. sonuç olarak şunu diyebilirim ki; son derece kolay olan 2006 öss'de bile matemetikte sadece 15 net yapmış ben bu sınavda 22 matematik yaptım. bakalım hayırlısı.
türkçe testindeki yazım kuralı sorusu iptal edilmiş olan sınavdır. Aklıma yahya kemal'in bir sözü geldi: imlamız dilimiz, dilimiz de kafamız düzelince düzelecektir.
matematiği hiç beklemediğim kadar kolay, tarih ve vatandaşlığınsa hiç beklemediğim kadar zor olan sınav. eğitim bilimleri de ayrı bi muamma.. eğitim bilimleri de pek zor değildi. ayırt ediciliği düşük bi sınavdı bence.
malesef gereğinden fazla basit ve dikkat hatası yapanlşar için dövünülecek bir sınavdı. geçene seneki gibi bilgi ve zekayı değil dikkati ölçen sınavdır. geçen seneyle aynı neti alabilmek için +10 net koyulması gerekilen sınav.

şöyleki geçen sene 100 nete = 92 alınıyorsa şimdi 110-111 nete ancak o puanlara erişilebinilinir.
samanlıkta iğne aramaya çıkanların buluşma noktasıdır.
garip bir sınavdı.

mühendis kadroları için sadece genel kültür ve genel yetenek yapmam gerekiyormuş, öyle yaptım ben de...

birkaç deneme çözerek hazırlandım sınava... denemelerden kötüydü... denemelerde genel yetenekten 1 boş 2 yanlış falan olurdu maksimum; bunda 3 boş ve bildiğim bir yanlış var! genel kültür de allah ne verdiyse sallıyordum...

ama kpss 2010 un gy ve gk kısmı için şunu söyleyebilirim ki, sayısalcı bir insan 2 ay tarih coğrafya anayasa çalışarak çok rahat 55 genel yetenek 45 genel kültür neti yapar... çalışıp da yapamayan ya sınavda telaş yapmış da kötü geçmiştir ya da maldır...
Yaptığım hesaplamalara göre bir sonuca vardım. 110 nete yaklaşık olarak 96 puan gelecektir. (iptal edilen soruyu iptal olmamış kabul ederek hesap yaptım) bu nete 2009'da 97.8 2008'de 95.1 puan gelmiştir. Bu sınavın zorluğu 2009 ile 2008 arasında ve 2008 e yakındır. O halde 2008 e daha yakın olan 96 puan gelmesi yüksek ihtimal dahilindedir. Sınavın kolay olduğunu kabul etmekle birlikte önüne gelenin 110 net yapacağı bir sınav da değildir.
sınava geniş bir amfide girecek olan şahsımın sınava giriş belgesindeki amfiyi anfi şeklinde yazan, sonra da yazım hatasından, tamlama yanlışlarından, anlatım bozukluklarından bahseden güzel sınav. şen sınav. can sınav. canan sınav.

"git gide biye bişey yok! gitgide olacak o!"

tabi tabi. sonra bir soru iptal. standart sapma düşşşş. öğrenci bir puandan mahrum olllll.

bu adamların kimseyi teste tabi tutmaya hakkı yok. kapasitesi yok. seviyesi yok.

hepsini bir amfide toparlamaya karar verdim. ders işlicez. konu: amfinin doğru yazımı. ev ödevi: defterlerinize 100 kere amfi yazın. yüz kere herhangi yazın. yüz kere de git gide yazın.

saçmalık. baştan aşağı yaşadığımız her şey... saçmalık.
coğrafya bölümünde yer alan "sinop ve trabzon limanları gelişmemişken iskenderun limanı niye gelişmiştir" şeklindeki soruya d şıkkı olan "çünkü ağır sanayi var o bölgede" diye cevaplamış ösym. oysa doğru cevap c şıkkı olan "ulaşım" olmalı. çünkü bölgede ağır sanayi olması bir neden değil sonuçtur, ulaşım kolaylığının bir sonucu. bu yüzden dağın tepesine sanayi tesisi kurmuyor adamlar. iskenderun, batı ve doğu karadeniz kıyılarındaki şehirlere göre yeryüzü şekillerinin uygunluğu bakımından şanslı. bu soruya ilişkin iddialar da artınca yetkililer inceleyeceğiz demişler, bakalım. koca koca profesörler ales tarzında teoremlerden uzak bir sınav için soru hazırlarken bile yanlış yapıyorlar ya hayret doğrusu.
coğrafya sorularının 2 tanesinin yanlış cevap olarak verildiğine kalıbımı basacağım sınavıdr. memurlar.net de kar yağışıyla ilgili soru hakkında harika bir yorum vardır.


--spoiler--
Bu arada Meteoroloji sorusuna itiraz eden var nı? kesinlikle iptal edilmesi lazım onun. meteoroloji kış diye kar yağıcak diyecekse işimiz var *
--spoiler--
milyonlarca insanın aylarca hazırlandıktan sonra binbir umutla girdiği; ama belli ki hazırlayanlarının sınava girecek olanlardan çok daha fazla heyecana kapıldığı -ve dolayısıyla soru yazarken işi ellerine yüzlerine bulaştırdıkları- sınavdır. ülkemizdeki eğitim sisteminden nefret etme nedenlerine yapılmış hayli kuvvetli bir eklemedir.
bünyesindeki paragraflardan birinde "okur, romandaki duymaya alışkın olmadığımız seslere kulak verirken okurların en yalnızıdır." gibi hem anlatım bozukluğu, hem de noktalama işareti kullanımı sıkıntısı çeken bir cümle barındıran, memleket uğruna çalışacakları seçmekte yetersiz olan testler bütünüdür.

bünyesindeki sorulardan birinde adamın yazım hatası sorusu hazırlarken ürettiği iki yanlış yazım örneğinden her ikisine de aşık olması sonucu ikisini de kullanma cesareti gösterdiği -zira kazayla yapılmış bir hata olması için soruyu hazırlayanın ilkokul öğrencisi olması gerekir- gülünüp geçilesi ama dayanamayıp ağız dolusu küfür basılası olandır.

coğrafyadaki sinop-trabzon-iskenderun sorusunda önce hocaların ve profesörlerin derslerini bi tekrar etmeleri gerektiğini ispat edendir. tarihteki "aşağıdakilerin gelişmelerden hangisi türkiye cumhuriyeti devletinin egemenlik anlayışı ile ilgili değildir" sorusunda yer alan "egemenlik anlayışıyla ilgili olmak" düşüncesini zihnimin bir türlü deşifre edemediği, dolayısıyla hocalarımızın işlerini canlarıyla başlarıyla yaptıkları ve devlete memur seçerken derin düşünme yeteneğini -parapsikolojik davranışlar gösteren, metafiziği akıcı seviyede olanlar tercih sebebidir- kriter olarak belirlediklerine kanaat getirdiğim bir olgunluk dönemi çalışmasıdır.

yine de standart sapma hadisesinin imdada yetişip, profesörlerin yaptığı basit hataların biz memuriyet aşkıyla yanıp tutuşanların oyun, set ve maç kazanmasına engel olmasına göz yummayacağını umut ettiğim, talep ettiğim ve genel anlamda bir kere daha türk eğitim sistemine lanet ettiğim ruh halinin oluşmasına sebep olan ego tatmini ürünüdür.

evet, tam olarak budur.
Çözülen deneme sınavlarının yanında çok kolay kalan, ancak gidip aptalca hatalar yapılıp puan düşürecek olan sınavdır.
girdim ama o kadar umutsuzum ki her şeyi seneye bıraktım o yüzden sınav sonucunun açıklanacağını bile unutmuşum. alandan girenler için o kadar az bilgi var ki internette falan ne kadar net yaparsan kaç puan alırsın öğrenmek mümkün değil. sonunda öğrenciler dersanelere mahkum oluyor. ben gibi bu yaştan sonra dersaneye para mı vericem diyenler de seneye inşallah diyor.
5 ağustos tarihi itibariyle sonuçları halen açıklanmayan sınav.
açıklanmasın. bu yıl açıklanmasın, içinde patlasın. zaten puan değerleri düşük olacak, 2008 KPSS'ye oranla daha yüksek puan isteyecek kurumlar. neden? çünkü bu yıl genel yetenek ve genel kültür soruları daha kolaydı. maalesef.
açıklanma tarihi tam belli olmayan sınav.
--alıntı--
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, KPSS sonuçlarının en erken cuma günü açıklanabileceğini onun da kesin olmadığını ve önümüzdeki haftaya da sarkabileceğini söyledi.

Sonuçlarla ilgili ilgili olarak MEB yöneticelerinden ise çıt yok. Onlar da ÖSYM KPSS sonuçlarını açıklamadan puanların bellli olmayacağını, dolayısıyla başvuru kılavuzunun da hazırlanamayacağını söylüyorlar.

Bu durumda Ağustos'ta açıklanacağı duyurulan 31 bin öğretmen kadrosu için başvurular en erken gelecek hafta içinde hatta sonuna doğru başlayabilecek.

Bu arada sözleşmeli iken kadroya geçen öğretmenlerin yerine Eylül'de ek kontenjan ile sözleşmeli öğretmen alınıp alınmayacağı ise hala netlik kazanmadı. Ek atama yapılmaması halirde KPSS sonuçlarına göre 31 bin değil ancak 20 bin civarında yeni öğretmen alınacağı iddia ediliyor.
--alıntı--
335. dönem askerler birliklerine gitmeden açıklanmayacak gibi geliyor, zira son teslimat günü* 12 ağustos
acı ve heyecan ile açıklanması beklenen sınav artık p.tesi açıklanması bekleniyor.
edit: ösym başkanı cumadan önce açıklanmaz demiş ama hangi cuma bilen yok.
açıklansa da artık "nasıldı sınav, geçen seneye göre daha yüksek alır mısın?" sorularına maruz kalmayayım dediğim, önceki senelere göre daha kolay olup, benim ise aynı oranda iyi yapamadığım sınav.
Milli eğitimin bu sınavlar sonucunda sıralamaya göre değil de puana göre atama yapması çok yanlış bir uygulamadır. Bir sınavda 5.000. olan kişi 90 puan alırken ikinci yıldaki sınavda 17.000. olan kişi 90 puan alabilmekte, ama ikisi tek bir sınavmış gibi atama yapılmakta, yani 17.000. olan kişi ile 5.000. olan kişiye eşit sırada gibi bakılmaktadır. üstelik sıralamalar da nedense yayımlanmamaktadır.
bugün saat 10'dan sonra açıklanması beklenen..
gece geç yatmama rağmen beni sabah erkenden uyandıran sınav. sanırım bu gün de açıklanmayacak.

bu konuda ne kaygısızım ne de rahatım.
sonuçlarının birkaç gün içinde hatta bugün açıklanması olasılığıyla kalp atışlarını hızlandıran sınavdır. *
sekizyüz bin memur adayının girmesine rağmen osym tarafından okadar da umursanmayan sınav. zira ne açıklama var ne bi haber, para yatırma tarihleri konusunda hassas olan osym den aynı hassasiyeti sınav sonuçlarında da bekliyoruz.
osym sitesi yine çöktüğü için açıklanacağı düşünülen sınav.
bana kalırsa haftasonu yapılan kaymakamlık soruları yüklenmekte sisteme.