bugün

sanırım ilk çalışması tarımsal yapılar ve kapitalizm'dir, muzaffer ilhan erdost da kapitalizm ve tarım adlı kitabıyla eleştirir boratav'ı. 1940'larda yurtdışına çıkmak zorunda bırakılan aydınlardan halkbilimci pertev naili boratav'ın oğludur.
televole iktisatçılarına ayar üstüne ayar vermiştir, son yıllardaki özelleştirmelerle ilgili çalışmaları gayet kıymetlidir bu nedenle.
1964 yılında cambridge üniversitesi'ne gitmiş ve maurice dobb'un yanında, sosyalist planlama konusunda çalışmalar yapmıştır.

türkiye ekonomisini özgün bir biçimde ele almış, özellikle, türkiye'de devletçilik politikası, gelir dağılımı ve türkiye'nin tarımsal yapısı konularında araştırmalar yapmıştır.
şimdilerde sol isimli gazetede yazmaktadır.
sol gazetesinde yazan iktisatçı.
(bkz: mülkiye)
avrupa sosyal demokrasi için; "“Beyin ölümü” çok önce gerçekleşmişti; artık cenazeyi de kaldırabiliriz" demiş marksist iktisatçıdır. Tavsiye etmeden geçemeyeceğim, imge kitabevi'nden çıkan 15 baskı yapmış "türkiye iktisat tarihi" kitabı vardır, kitabı okuyup anlamak için işletme/iktisat fakültelerinde okumuş olmaya gerek yoktur, kavramlardan olabildiğinde uzak durarak, olaylar üzerinde durup, kendine has üslubuyla organik bağ kurmuştur olaylar arasında.
iktisatçıların duayeni. sosyalist bir iktisatçıdır. iktisat profesörüdür. saygı duyduğum bir insandır.
Korkut Boratav'ın Gezi Parkı olaylarını Twitter'dan takip ettiğinin resmidir:
"Gezi direnişi yağmacı kapitalizme karşı olgunlaşmış bir sınıfsal başkaldırıdır"

(bkz: acil şifalar)
Ekonomi profesörü.

"Yeni dünya düzeni: Nereye?" adlı kitabında, rte ve berlusconi gibi adamların uzun vadede hedefinin otoriter başkanlık rejimi olduğunu yazmıştı, 2003 yılında. Hani şu ab rüzgarlarının estiği, malum parti iktidarının bazı güruhça "muhafazakar demokrat inkılap" şeklinde nitelendiği, demokrasiye doyduğumuz 2003 yılında.

Şu yazısında da yakın siyasal tarihimize başarılı bir yorum getirirken bir yandan da ikide bir "kemalizm rörörö" diye kafa ütüleyen siyasal islam kuyrukçusu liboşlara bir güzel gömmeyi ihmal etmemiştir.

http://ilerihaber.org/yaz...amp-dusmanligi-58931.html
kendisi marksist ve bende ülkücüyüm. ne yapmalıyım yani 80 yaşında adama fikrini mi değiştirteceğim?

kendisi ehil bir iktisatçıdır. muhtemelen binlerce iktisatçı yetiştirmiştir. hatta şu an iktidar koltuklarını meşgul edenlerin içinde dahi birçok öğrencisi vardır.

işinde ehil olan her kişi bu ülkenin kazanımlarıdır. inandığı fikirler kendisinin insan olmasından mütevellittir.
bu ülkede umudumuz için mücadelemiz için bize güç veren güzel adamlarn başındadır.

eğer bir ideolojin varsa (ki bu zamanda öyşe adam bulmak zor. ortalık apololotiklerden ve kendini satan orospu adamlardan geçilmiyor. ) marksist, ülkücü, kemalist, liberal geç bunlaları. önce adam olacan. namuslu mert bir adam olacaksın.

öyle olduğunda solcu olmasan da seversin sayarasın korkut hocayı.
yoldaşım, dedemdir.

tarihteki en büyük ekonomistler arasına girer, eğer Türkiye koşullarındaki yandaş medyanın sansürü delip biraz yazdıklarını okur, özellikle sol haber'de köşe yazılarını takip ederseniz gerçekten çok yararlı olur sizin için.
Tarih konusunda rahmetli Halil inalcık Türkiye’de nasıl bir otorite ise Korkut Boratav’da iktisat konusunda otoritedir. Ayrıca şu kriz günlerinde (bkz: Türkiye iktisat Tarihi) kitabını tavsiye ederim. Ülkemizin ekonomik dönemeçlerini basit ve anlaşılabilir bir dilde anlatmıştır.
Ünlü Türk halk bilimci pertev naili boratav'ın oğludur.
Ekonomi biliminin yaşayan efsanesidir.