bugün
- gecenin şarkısı11
- liseden sonra günyüzü görmemek17
- dinsiz olmak15
- atatürk'ü görünce ağlayanlara allah akıl versin17
- herkesin atatürkçü olması23
- dubai çikolatası44
- iremga da ki ga'nın anlamı22
- kötü davranan erkoya aşık olma sendromu15
- sokak kedisi için para harcayan gerizekalı90
- nasıl bir sevgiliniz olmasını isterdiniz43
- bir trans ile kanka olur musunuz18
- evlenmenin amacı nedir sorunsalı25
- şeytandan bile daha kötü insanlar14
- turşu yeme perileri14
- bir sözlük kızının çoraplarını hediye olarak almak10
- uludağ sözlükte hiç kötü insan olmaması12
- sözlük yazarlarının çayları13
- esenyurt belediye başkanının gözaltına alınması31
- yiyip yiyip kilo alamamak10
- 194 hafta sonra mesaj atan kız18
- anahtar parti19
- bir parfüme 15 bin lira veren ekşici16
- anın görüntüsü17
- bik bik'in tapılası ayakları10
- ben onu adam ederim diyen kız15
- yürümekten keyif alınan caddeler11
- kelimelik12
- playstation 5 pro fiyatları11
- yazarlar ülkeyi yönetse yapacakları işler18
- kadınların konuşmasının yasaklanması12
- tuvaleti temiz bırakmamak15
- queen ravennaya alınabilecek hediyeler8
- mehmet şimşek12
- görücü usulü evlenmek19
- g s'i ermeni uşağıdır11
- queen ravenna'nın halloween bayramını kutlamak14
- stres azaltıcı basit aktiviteler19
- diyete başlamak15
- peşini bırakmayan eski sevgili9
- ela gözlü yazarlar birliği15
- 7 yıl kumarhanede çalıştım soruları alayım36
- kuresel10
- sana ateşli geceler yaşatacağım diyen kız17
- osmanlı bir hanım olmak13
- billie eilish'in sahnede yaptığı hareket9
- sözlükteki şişko kadınlar10
- 28 ekim 2024 galatasaray beşiktaş maçı27
- kombiyi açan sözlük yazarları9
- dünyanın yaşı11
- 65 yaşındaki sözlük abazanı14
''esrarlı bir buhurdandan tüten belirsizlik, nispetsizlik, dengesizlik, şekilsizlik dumanları içindeyiz.
hatta bütün dünya ve insanlık da böyle... tezadlar, muhaller ve acaiplikler dünyası...''
rapor-10-13
hatta bütün dünya ve insanlık da böyle... tezadlar, muhaller ve acaiplikler dünyası...''
rapor-10-13
aşkta kavuşulunca aşk biter. kavuşulmayınca da ömür boyu ağlanır.
ikisi de teselliden uzak...
s.m - yaşamayı deneme
ikisi de teselliden uzak...
s.m - yaşamayı deneme
- yönetenler yönetilenlere şunu bunu yapmayı buyururken arada kendi gerçek çıkarlarının ne olduğunda yanıldıkları, fakat yönetilenlerin yine de baştakilerin buyruğunu yerine getirmelerinin doğru olduğu üzerinde anlamamış mıydık?
- anlaşmıştık.
- öyleyse dedim, yönetenler kendileri için zararlı şeyler buyururlarsa, sen de bu buyrukların yerine getirilmesini doğru bulursan, yönetenlerin güçlülerin işine gelmeyeni yapmasının doğru olduğunu kabul etmiş oluyorsun. O zaman bundan şöyle bir sonuç çıkmaz mı ister istemez: Doğruluk senin söylediğinin tam tersini yapmaktır. Çünkü güçlünün işine yaramayanı güçsüzlerin yapması gerekiyor.
Platon - Devlet
- anlaşmıştık.
- öyleyse dedim, yönetenler kendileri için zararlı şeyler buyururlarsa, sen de bu buyrukların yerine getirilmesini doğru bulursan, yönetenlerin güçlülerin işine gelmeyeni yapmasının doğru olduğunu kabul etmiş oluyorsun. O zaman bundan şöyle bir sonuç çıkmaz mı ister istemez: Doğruluk senin söylediğinin tam tersini yapmaktır. Çünkü güçlünün işine yaramayanı güçsüzlerin yapması gerekiyor.
Platon - Devlet
" O halde her bilgi kendinden üstün olanın işine geleni değil bir yönetim altında olanın yani güçsüzün işine gelir, gözetir ve buyurur. "
Platon - Devlet
Platon - Devlet
" Doğru adam kendine benzeyeni değil, benzemeyeni aşmak ister; eğri adam ise hem kendine benzeyeni hem de benzemeyeni..."
Platon - Devlet
Platon - Devlet
fikir başka ve fiil başka olduğuna göre de bazı fikirleri fiile tahvil etmenin suçu, onu yapacak olanlara düşer.
hiçbir silâhçı, malını "adam öldürün!" diye satmaz.
necip fazıl kısakürek -ihtilâl
hiçbir silâhçı, malını "adam öldürün!" diye satmaz.
necip fazıl kısakürek -ihtilâl
bir adamın zıtlarını muhasebeye çekemeyişinin mazur görülebilecek tarafı vardır; gücü yetmiyordur, aklı ermiyordur vesaire...
ama bu halin müdafaacısı olmak, muhasebe edebilene düşmanlık, tek kelimeyle hainliktir!...
salih mirzabeyoğlu - adımlar
ama bu halin müdafaacısı olmak, muhasebe edebilene düşmanlık, tek kelimeyle hainliktir!...
salih mirzabeyoğlu - adımlar
aşka dair kelimeleri hayvan bile anlar da, hissiz insan anlamaz!
salih mirzabeyoğlu -müjdelerin müjdesi
salih mirzabeyoğlu -müjdelerin müjdesi
Kitap Alıntıları ve kültür sanat içeriği ile ilgili son dönemlerde severek takip ettiğim site.
gördüğü şeyi nasıl görebildiğini izahtan acizken gözüyle görmediği için allahı inkar eden maddeciden iğreniyorum!
posayı cevher sanan kabuk milliyetçisinden, çile çekmeden olmaya bakan ezberci medeniyetçiden, hayat ağacını devirmeyi ve nurlu meyveleriyle ateşe atmayı inkilâp sayan devrimbazdan ve bunlara inananlardan, kapılanlardan iğreniyorum!
necip fazıl kısakürek
posayı cevher sanan kabuk milliyetçisinden, çile çekmeden olmaya bakan ezberci medeniyetçiden, hayat ağacını devirmeyi ve nurlu meyveleriyle ateşe atmayı inkilâp sayan devrimbazdan ve bunlara inananlardan, kapılanlardan iğreniyorum!
necip fazıl kısakürek
Bir insanı tanımak istiyorsan onu öfkelendir.
Kırlangıç Çığlığı, Ahmet Ümit.
Kırlangıç Çığlığı, Ahmet Ümit.
görsel
Fazla anlam yüklememek gerek..
Fazla anlam yüklememek gerek..
" Taksim'de bir büfeden sigara ve kibrit aldı, hüzünlü vatandaşlarımızdan sık sık gördüğümüz o ağır hareketlerle paketi açtı, sigarasını yaktı: Ah ağzından çıkan o ince ve acıklı duman! Her şeyi biliyordum, her şeyi tanıyordum, her şeyi yaşamış görmüş geçirmiştim ama ilk defa bir hayatla bir insanla karşılaşmış gibi endişeleniyordum. 'Dikkat et çocuk!' demek geliyordu içimden; her sokağı geçişinde, her adımını atışında izlediğim bu kişinin başına bir kötülük gelmedi diye şükrediyor, olabilecek bir felaketin izlerini sokakta, karanlık apartman cephelerinde, lambaları sönmüş pencerelerde görüyordum. "
Kara kitap - Orhan Pamuk
Kara kitap - Orhan Pamuk
(img:#2263248)
“Aha ojesi var kız bu.” Diyecektim artık erkeklerin de oje sürdüğü geldi aklıma. Allah’ın belası erkekler.
Knk at o kitabı.
Yalanı benzettiği şeye bakılırsa ciğeri beş para etmez cinsiyetçi maço bir hanzo yazmış sanırım.
Yalanı benzettiği şeye bakılırsa ciğeri beş para etmez cinsiyetçi maço bir hanzo yazmış sanırım.
hislerimi anlatabileyim derken,suyu elekten geçirmiş gibi oluyorum. bu iş birkaç kartpostalla bir ülkeyi tanıtmaya benziyor.
kelimeye gelmediğinden, kalemimiz işlek olmadığından.
hasılı görülen, yaşananla, anlatılanla birbirini tutmuyor.
zaten anlatımda ya fazlalık vardır veya eksiklik.
ama olsun.
ben kendimi didiklerken hiç olmazsa yazabilmekle teselli buluyorsam, sende bundan memnun oluyorsan mesele yok.
ya, yazmak da olmasaydı?.....
salih mirzabeyoğlu - yaşamayı deneme
kelimeye gelmediğinden, kalemimiz işlek olmadığından.
hasılı görülen, yaşananla, anlatılanla birbirini tutmuyor.
zaten anlatımda ya fazlalık vardır veya eksiklik.
ama olsun.
ben kendimi didiklerken hiç olmazsa yazabilmekle teselli buluyorsam, sende bundan memnun oluyorsan mesele yok.
ya, yazmak da olmasaydı?.....
salih mirzabeyoğlu - yaşamayı deneme
“Bir şeyi ne kadar çok duyarsan doğruluğunu o kadar az sorguluyordun.”
Kış Bahçesi
Kristin Hannah.
Kış Bahçesi
Kristin Hannah.
"bir idam mahkumu hakkında: artık topluma borcunu ödeyecek demesinler. Kafası kesilecek desinler."
Albert Camus- tersi ve yüzü.
Çok vurucu.
Albert Camus- tersi ve yüzü.
Çok vurucu.
bilge adamın korktuğu üç şey vardır : aysız gece , fırtınalı bir deniz ve yumuşak başlı birinin öfkesi ...
(bkz: kralkatili güncesi)
(bkz: kralkatili güncesi)
sen islâm stratejisi icabı haykır da isterse sözünü dinleyen olmasın... tek, millet bilsin ve görsün ki, hakkı dinleyen yok ama, haykıran var!..
necip fazıl kısakürek - rapor 10-13
necip fazıl kısakürek - rapor 10-13
iyi ahlâk öyle bir ruh melekesidir ki, onunla sıfatlanmış olan kimseye güzel işler kolay gelir ve başkalarına yardım ve ihsanda bulunmak da onlarca en büyük zevktir.
kötü ahlâklar için de güzel işler çok zordur ve huyları fitne ve fesada kaçmaktır.
salih mirzabeyoğlu - kültür davamız
kötü ahlâklar için de güzel işler çok zordur ve huyları fitne ve fesada kaçmaktır.
salih mirzabeyoğlu - kültür davamız
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar