bugün

bir biyologun kimya bilgisinden daha fazlasina sahip olmayan fakat uretim yapan her firmada bulunmasi zorunlu olan muhendis cesidi.
çok iyi kimya bilmesine lüzum yoktur zaten. ısı ve kütle transferini bilsin, akışkanlar mekaniğinden anlasın, statik hesap yapabilsin, kimyada da sağlam bir temeli olsun yeter de artar bile.
ayrıca hayatı boyunca çevresindekilere kimya mühendisi ile kimyager arasındaki farkı anlatmaya mahkum kalan, "eee sen mezun olunca sabun mu yapıcan" sorusundan tiksinen kişidir.
ilgili yasa çercevesinde yüksek lisans yapmadan bir kimyager ile eşit istihdam hakkına sahip olamayacak meslek grubudur. zira bu topraklar kanunsuzlukla idare ediliyor.

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/975.html *
öğrencilik döneminde kimya bölümündekilerin kompleksine maruz kalan ve bunun acısını o bölümden aldığı laboratuvarlarda yaşayan, sosyallikten uzak bir hayatı benimsemiş bir yaşam formu olarak hayatını sürdüren, mezun olunca yana yana iş arayanların mesleğidir.
Kimya Mühendisliği, malzemelerin fiziksel ve kimyasal değişimlerini içeren işlemlerin geliştirilmesi ve uygulamaları ile ilgili çok geniş ve çok yönlü bir daldır. Mühendisliğin bu dalı kimya, fizik, matematik ve biyoloji bilimleri üzerine kuruludur ve ekonominin temelleri ile yönlendirilir. Kimya mühendisleri moleküler dünyaya hakimdirler ve ürün dizaynını, proses (süreçdizaynı, proses (süreç) kontrolü ve optimizasyon ile birleştirme yeteneğine sahiptirler.
ingilizcesi chemical engineer dır ve kemikıl enciniır şeklinde okunur.

(bkz: sen şimdi niye böyle yaptın şimdi)

Üniversite hazırlık sınıfında ay em e çemikıl enciniır diyerek rezil olmuşluğum vardır.

(bkz: present perfect tense)
çalıştığım şirkette ihtiyaç duyulan mühendistir, ilgilenenlere duyurulur.
(bkz: uludağ sözlük iş ilanları)
en zor mühendisliklerdendir.
Temel muhendisliklerdendir.
temel mühendislik falan değildir.zor bir mühendislikte değildir.
ülkedeki bütün kimya mühendisleri ıssız bir adaya gitse memleketin 40 sene haberi olmaz.
elbette saygıyı hakeden bir meslektir ama bizim ülkemizde değil.
biz de şanslı olanları ayda 1200 tl ye sabun fabrikalarında çalışıyor.
gayet zor mühendisliktir. üniversiteden üniversiteye değişir deyin o ayrı. kolay diyenleri odtü'ye oryantasyona bekliyorum. çarpılırsınız amk.

ayrıca, kimya mühendislerinin varlığının fark edilmemesi ülkenin ne kadar boktan olduğunu gösterir. kimya-makine endüstrisi akıyordu da bu adamlar mı boş geçti?
Nasıl işsiz kaldığını bir türlü anlamadığım insan türüdür. O kadar temizlik, kozmetik firması var bunlar nasıl iş bulamaz.

Tanım: gördüklerimin çoğu işsiz gezen mühendislerdir.
inşallah bir kaç yıl içinde olacağım mühendis türü. ismini vermek istemediğim orospu çocuğu doçent karı sınav kağıtlarını okumadan kafasına göre not girmek yerine hak edilen notu verirse daha çabuk olabilir. başlıkta üstte kalsın arkadaşın işi görülsün.
Bu bölümü okuyan kızlar çok havalı oluyor. Laboratuvar da deneylerden falan bahsediyor yeni tanıştığım bir kız. Ülke de bilim kadını yetişmeli falan diyor. Kaç para maaş alıyor ki bu bölüm mezunları acaba?
eski adıyla simyacı denen karakter...albert hoffman babalarıdır.
Bazıları puar kullanmayı bilmez. Suçu da size atar.
Bazıları boş durmayıp kendini geliştirmiş olur profesöre ders verir.
Yurt dışında çok saygın ve iş yapan bir meslek. Ülkemizde hak ettiği değeri görmüyor. Korana sürecinde biraz iş alımları çoğaldı diye biliyorum ama devamlı olur mu? Çok sanmam. Benim için mühendis olarak anılmak bile yeterli gerçi gerisi adaylara kalıyor sıyrılmak lazım herkesten. Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de diğerlerinden farkın olmalı. Kendim için çok uygun bulduğum meslek ayrıca. Kimya sorularını çözerken aşırı haz alıyorum diğer derslerden ziyade. Şu an birinci sınıftayım. Bir an önce mesleki derslere ve laboratuvara başlamak istiyorum. Tam laba girmeye başlamıştım ki korona yayılmaya başladı heveste kursakta kaldı tabi.
sürekli kimyagersin yaftasına maruz kalan kişi.

ayrıca kimya mühendisleri kimyagerler kadar kimya bilmez. çünkü onların işi mühendisliktir.