bugün

med cezir adlı dizide mehmet falay tarafından seslendirilmiş şarkıdır. ömer hayyam'ın dizeleri gözlerinize yaşları dolduracak kadar güzel yorumlanmıştır.

https://www.youtube.com/watch?v=72-jadKHEro

Bulut geçti, gözyaşları kaldı çimende
Gül rengi şarap içilmez mi böyle günde?

Seher yeli eser, yırtar eteğini gülün;
Güle baktıkça çırpınır yüreği bülbülün

Bu yıldızlı gökler ne zaman başladı dönmeye?
Kimse bilmez, kimse bilmez.
Mehmet güreli şarkısı. Ulan istanbul dizisiyle duydum. Medcezirde tekrar çaldı. sebepsiz hüzünlere gark eder insanı. Aslında şarkı çok da yeni değilmiş. Ben yeni öğrendim. Hüzünlenmek isteyenin çok şeyler bulabildiği şarkı. Adamın sesi de güzel uymuş sözlere.
güzelim şarkı. incir reçeli 2'de bile kullanıldı. aferin iyice dağıtın her yere. bıkana kadar dinletin de bu anlamlı güzelim şarkı anlamsız olsun.
yasar kurttan dinledigim emektar sarkim ama fahis olma yolundadir su siralar.
mehmet güreli'den, kulaklık takarak dinlenilmesi gereken şaheser.
bir gece vakti, Mehmet güreli yorumuyla tanıştığım şarkı, ömer hayyam şiiridir, üç kıta olup , hakkındı milyonlarca kitap yazılır belki ama evet kimse bilmez, kimse bilmez...
bu şarkı sürekli aklıma tek bir şeyi getiriyor ve ağlama isteği duyuyorum. aklıma getirdiği şey de kalabalık bir şehirdeki bir kule, hani özel bir şey değil aslında.
Hiç kimse bilmez bilemez, gönül ister ama...
şiirsel şarkı.
Kimse bilmesede allah biliyor, O yeter.
Teomanın pek bilinmeyen, fakat benim bayıldığım şarkılarından birisidir. (bkz: hiç kimse bilmez)
Aynı zamanda Cem Yılmaz'ın "pek yakında" filminde duygusal anlarda giren müziktir.
bu yıldızlı gökler ne zaman başladı dönmeye?
ne zaman yıkılıp gidecek bu güzelim kubbe?
aklın yollarıyla ölçüp biçemezsin bunu sen
mantıkların, kıyasların sökmez senin bu işde.
ö.h.

https://www.youtube.com/watch?v=lW1-N3GHB0w
Kesinlikle söylenmiştir ama dayanamam:

(bkz: mehmet güreli)
jülide özçelik daha iyi yorumlamıştır.
Kimse bilmez
Kimse duymaz
Bir tek ben bilirim seni sevdiğimi
Birde sen bilirsin biraz.
Birsen tezerin şarkısı geldi aklıma ah ne güzeldir onun sesi.
http://www.youtube.com/watch?v=QgFYAGPhRqs

bu yorum da bana göre oldukça başarılıdır.
bu aralar ruh halimi anlatan özlem tekin şarkısıdır.

kimse bilmez bir ömür sürüklendim
her sabah yeniden ümitlendim
bakıp aynaya ne sözler verdim
seni gördüm göreli aşka dilendim...

heyt be.
Bu şarkının adını ne zaman duysam "allah bile mi" diye zıtlaşıyorum şarkıyla. "Söyle lan, allah bile mi bilmez ha?"
Masalsı şarkılardan bir tanesi.
bu yıldızlı gökler ne zaman başladı dönmeye ? kimse bilmez , kimse bilmez...
içinden nasıl ağladığını, "uyuyunca geçer" diyerek uyuyup, uyandığında geçmemiş olduğunu görmenin acısını.
Hiç kimse bilmez, çünkü bilmek istemezler.
Senin ne durumda olduğun hiç kimsenin umrunda olmaz. Hicbir zaman.
Şarap şarkısı.
güle baktıkça çırpınır yüreği bülbülün.

mehmet güreli söylesin başka kimse değil.
"lan ne güzel şarkı keşfettim haa kimse de bilmiyodur bunu of" demiştim müptelası olduğumda bu şarkının. Sonra nerede denk gelip de bu şarkıyı açsam "aa ne iyi ettin de açtın bunu", "bayağıdır dinlemiyodum ne güzel oldu" nidalarıyla karşılaştım. lan olm ne ara hepiniz keşfettiniz şarkıyı. hadi keşfettiniz bu kadar zamandır bana niye haber vermiyosunuz.