bugün

en temel mantıkla alınan kalori harcanandan az olmalıdır.

öncelikle efendim yemek yemezsem zayıflarım fikrini yok etmek lazım. evet yemek yemeden zayıflarsın ancak bu şekilde metobolizma yavaşlayacağından yemek yemeye başladığında kilo almaya da başlayacaksın. öyleyse neymiş efendim, metobolizmayı hızlandırmamiz gerekiyor. Bunun için spor yapmak çok iyi bir tercih olacaktır.

yediğiniz besinleri 3 ana ve 3 ara olmak üzere 6 öğüne bölünüz. sabah ilk üç ogün karbonhidrat agırlılı olmalı ki düşük size gün içerisindeki lazım olan enerjiyi sağlasın. sonraki iki ogün ise karbonhidrat açısından zayıf, protein açısından zengin olmalıdır. burada önemli bir nokta alınan karbonhidratın basit karbonhidrat olmaması. basit karbonhidratlar kan sekerinizde ani yükseliş ve düşüş göstereceğinden uzun süre tokluk hissini sağlamayacaktır. bu da demek oluyor ki şeker vs gibi basit karbonhidrat içeren ürünlerden uzak durunuz.

pilav makarna gibi besinler öğlen tüketilebilir ancak koca bir tabak yerine porsiyonunuzu en fazla 100 gram olacak şekilde kucultmeli ve buna ek olarak sebze haşlanmış tavuk gibi besinler takviye ederek menunuzu oluşturabilirsiniz. pilav ve makarnanın içerdiği karbonhidrat basit karbonhidrat olmadığından sizi uzun süre tok tutacaktır.

yoğurt ve süt tüketimini artırmakta oldukça faydalı olacaktır. bu ürünler yağ emilimini azalttigindan kilo vermenize yardımcı olur. bunun için yarım yağlı ürünleri tercih etmekte fayda var.

su ve lifli ürünlerin tüketimini önemli ölçüde artırmanız sindirim sisteminizin daha aktif çalışması için gereklidir.

son olarak, daha çok kas daha çok harcanan kalori olacağından spor yapmayı ihmal etmeyin. kardiyo çalışmaları yanında ağırlık çalışması da yaparak kas kutlenizi artırmaya çalışın. kas kutleniz arttıkça harcadığınız kaloride artacağından kilo vermeniz daha kolay olacaktır.
Tatlı krizlerini kontrol altına almak için tarçın etkili bir şey. Meyvenize ekleyebilirsiniz.
Mümkünse her yemeğin yanında salata tüketin. Hem doyurucu hem de sağlıklı.
Kırmızı biber metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olur.
Su içmeye özen gösterin.
Yemek yaparken tadına bakmaları abartmamaya dikkat edin. Bir lokma iki lokma derken ayaküstü doyurmayın kendinizi.
Kilo vermek istiyorsanız spor şart.
Sporsuz diyet, diyetsiz spor olmaz. Hiç imkanım yok zamanım yok demeyin. Yürüyün, yüzün ama mutlaka haftada en az üç gün egzersiz yapın.
Sadece kilo vermeyi değil yağ oranınızı düşürmeyi de hedefleyin.
Yağ yakan yiyecekler ya da içecekler diye bir şey yok mesela. Yağ oranını azaltmak için hareket etmelisiniz.
Ama hepsinden önce düzgün bir doktora gidip kendinizi, sevdiğiniz şeyleri , sevmediğiniz şeyleri anlatın. Zaaflarınızı anlatın mesela. Size uygun bir program versin ki ona sadık kalın.
Kararlı olun. Pes etmeyin.
en sevdiğimiz yemekler ikram edildiğinde başımızı önce sola sonra sağa doğru bakar gibi salliyoruz.
en kral spor.
tarçınlı elmalı karabiberli bir karışım var internetten aratın bulursunuz kaynatılarak yapılıyor.

her gün 2 bardak ondan için.
ekmek yemeyin meyvesuyu kola vb içmeyin.
kahvaltıya abanın
bol bol yoğurt yiyin su için.
tatlıyı kesin
haftada 1 kendinize ödül verin
her gün 1 saat yürüyün.

1 haftada 4 kilo verirsiniz. tecrübeyle sabit.
kusun, en az üç gün isteseniz de bir bok almayacak mideniz. çıkarın içinizdeki zıkkımlandığınız pislikleri...*
bir ay boyunca her gün yüzün eksi üç kilo cepte.
bakın bu söylediğim test edildi onaylandı biz kilo vermeyi de iyi biliriz.
Dört ayda 21 kilo vermiş biri olarak söylüyorum çok sıkı diyet yapmalısınız. Ben bıçak gibi kesmistim yemeği. ilk hafta çok zor gerisi geliyor. Ben zayifladiktan sonra başladım spora tek hatam bu oldu üç yıldır da normal kilolu bir insan olarak sağlıklı yaşam için spor yapıyorum. Çok şekerli meyvelerden uzak dur. Ayrıca kaaçmak diye birşey yok istediğim kiyafeti almanın mutluluğunu hiçbir kaçamak gecemez.
bir daha almayacaksan ver olur ilk önerim.

balon gibi şişip şişip inmenin anlamı yok *
Akşam yemek saatlerini ana haber bültenlerinin saatlerine denk getirin, ekranda gördüklerinize rağmen iştahınız kaçmıyorsa daha kilo vermeye uğraşmayın, yiyin, şişin.
Tabi ki herkes az diyecektir mantıken ama iş öyle değil. insanın günlük alması gereken kalori vardır. Sen eğer bu kaloriyi aşıp yakmazsan günden güne kilo alırsın. Aşmazsan durağan gider. Yani az yesen bile durağanlaştırırsın. Yapılması gereken yorulduğunu ve sıkıldığını belli etmeyecek etkinlikler yapmaktır ve günün 24 saati zayıflamayı düşünmeden yaşamaktır. Ama en önemlisi insanın bir yerden sonra kendisine dur demesidir. Benim naçizane görüşüm -uzman olmasam da tecrübe var- oruç tutun. 1 taşla 2 kuş vurursunuz. Hep sevap alırısınız hem kilo verirsiniz. Ayrıyeten yemeğe olan düşkünlüğünüz azalır ve midenizi alıştırmış olursunuz. Bu arada da sporla uğraşın. Öyle "aman bu kilo verdirmiyo" "aman acaba yaktım mı" aman bir işe yaramıyo biraz daha yapayım" şeklinde kasmayarak olacak iştir bu. Spor yaparken zekanın da geliştiğinin de unutulmaması lazım. Alternatif olarak bilardo, yüzme ve masa tenisinin gayet yararlı olacağını düşünüyorum. Son olarak da şu diyetisyen olayını bırakın. Yok şu kadar ye bu kadar yap aşırı sorununuz varsa ve üstesiden gelemiyorsanız gidin yoksa o kadar ciddiye almayın onları vesselam.
eğer fazla kola tüketiyorsanız azaltın kesinlikle faydasını görürsünüz. birde ekmeği azaltın.
Yeşil çay, her gün bir bardak, şekersiz.
yemeyin.
tam yemek sırasında sevgilinizi, onun gözlerini çevirip size baktığını düşünün... ve masadan kalkıp gidebilirsiniz kardeşlerim, O kalp ağrısı adamda iştah namına bişey bırakmaz..
Sağlam kahvaltı yapın.

Kendinize inanın.

Kilo vermek için vakit ayırıp spor yapın.

Kilo aldıran karbonhidrattır bu yüzden karbonhidratttan uzak durun.

Öğünlerinizin yoğunluğunu azaltıp ek öğün yapın.

Güneş battıktan sonra yemek yemeyin.
Sıçın!

Garantili yöntem.
diyetisyenle verin. harbi adamlar işi biliyo. öyle verince geri almıyosun.
Koşmak, spor salonuna yazılmak, platese başlamak gibi geçici heveslere hiç kapılmayın.

1 ayda 8 kilo verip 2 ayda geri almak yerine 3 ayda 8 kilo verip hep o kiloda kalmak için kendi uyguladığım ve işe yarayan basit yöntemimi yazacağım:

Her şeyden önce bir kere bu iş 2 ay rejim yapıp bırakayım mantığıyla yüz-rü-mezzzzz! Yürümez güzel kardeşim mümkün değil. Artık sağlıklı beslenmeye başlayacaksın ve bu artık ölene kadar senin yaşam tarzın olacak. Bu beslenme şekliyle hayattan aldığın keyfin ne kadar arttığını görecek yediğinden içtiğinden keyif alacaksın. ilk hafta zor ama sonrası kolay.

1. Ekmeği tamamen bıraktım. Ekmeksiz doymam lan ben mümkün değil diyenlerdendim, bir tas çorbayla 1 ekmek yerdim ama ekmeksiz daha iyi doyuyorum ve daha uzun süre tok kalıyorum. En zor kısmı ilk 3 gün açlıktan ağlıyorsun o derece ama geçici...
2. Abur cubura elveda... Hiçbiriniz benim kadar cips, gofret, çikolata yememiştir. Çok severim hepsini de ama bıraktım gitti. bıraktıktan sonra nereseyse hiç canım çekmiyor.
3. Şeker katkılı meşrubatlara son ver.
4. Bol su iç.
5. Basit ve 5 dakikalık bir spor yap. Evet kardeşim aksini iddia eden, şu kadar saat koşmalısın diyen az bi .ktirsin gitsin. Bu yazıyı okuyan kardeşim, bir saysana kaç defa spor yapmaya karar verdin veya yüzmeye gideceğim dedin, salona yazıldın? Neye yaradı? Hiç... Yapılacak olan şey kısa ama hergün istisnasız yapılacak bir spordur. Mesela ben çok yoğun olduğum için sabah 20, öğlen 20, akşam 20 şınav çekiyorum. Bitti gitti. Koşacaksan yine koş ama hayatının hergünü 5 dakika bir hareket et, efor sarfet.

ilk başlarda kilo vermek istediğim için sabah elma, muz vs yiyordum, normal öğle yemeği ve akşam yine canım ne kadar isterse salatalık, domates, kivi, muz artık meyve sebze olarak ne varsa. inanın ilk hafta geçtikten sonra açlık nedir unutuyorsun. Eskiden yemek yedikten 2 saat geçmeden acıkırken artık 6 saat bir şey yemesem yine de önceden hissettiğim açlığın yarısını bile hissetmiyorum.

Şu yemeği yesem bu yemeği yemesem diye hiç kafa yormam, yemekte ne varsa yerim ekmek olmadıktan sonra sıkıntı yok.

Bizi acıktıran şey şeker bunu unutmayın. Ne kadar şeker ve karbonhidrat alırsan o kadar çabuk ve çok acıkırsın.

Ben fındık, ceviz, kaju gibi kuruyemişleri asla kısmam, arada canım istedikçe yerim.
Arkadaşlarla falan bir lokantaya gidersek kebabın dibine vururum, çöp şişleri lavaşa sarar yerim, ardından bir künefe ohhhhh. Hergünüm sağlıklı beslenmeyle geçince arada bir denk gelen bir restoran olayı olunca gönül rahatlığıyla abanırım.

88 kiloydum, 79 kilo oldum ve hiç sağlıksız hissetmedim hatta eskisinden kat kat dinç ve aktifim.

Sağlığa ağır zararlar vermemek için günlük diyetinizde yağ, protein, sebze -meyve mutlaka olmalı. Karbonhidratı çok katı şekilde sıfırlamak da yanlış, onu da pilav varsa pilav yiyerek atlatıyorum.

Kilo vermek sabır işi ama sabrınızı boşa harcamayın işe yarar şeyler yapın. Başaracaksınız.
az yiyin de bir diyetisyen tutun. *
Boğazınızı tutun aq. Şekerle ekmeği de kes bi zahmet abur cuburdanda uzak dur.
halihazırda birçoğumuzun muhtaç olduğu tavsiyeler. yazın şiştik yine.
kayısı yemek.
Ekmeği kesin.

Kaçıncı yy'da yaşıyoruz. Görüyorum, aranızda hala eliyle bölenler var. Yapmayın. Homini gırtlaklar sizi.
Yemek icin yasamayin yasamak icin yiyin . Yemek yemeye usenin .
aşık olun. hele bir de karşılıksız ise. 10 kilo garanti.