bugün

iki üç eniğin vıyaklamasına rağmen 1000 yıl sürecek idolojidir.
gerilemek isteyenlerin, kemalizmi, sadece kendilerini gerilettiğinin farkına varmadıkları durumdur.

ortaçağ dönemindeki arap kültürüne özenen bu geri kafalılar, kemalizmle alıp veremezler. Oysa kemalizm derken laiklik ilkesi kendilerine batmaktadır. Ancak nefret ettikleri bir insan olan mustafa kemal paşa'nın ister haklı olsun ister haksız, bütün fikirlerini redederler.

nasıl düşünmeden şeriat istiyorlarsa, o şekilde düşünmeden kemalizmden nefret ederler... Tabii ki bu kemalizmden nefret eden kesimin son zamanlarda güç kazanması tesadüf değildir. Eski ismi yeşil hat olan projede. Türkiye'nin emperyalist güçlere karşı olan direncini ancak kemalizmi yıkarak başaracaklarını bilen asıl patronlar, kemalizmin en büyük düşmanının yobazlar olduğunu farketmeleriyle, işlerinin daha basit olacağını anlamışlardır. Sonuçta çok daha kolay kışkırtılacak cahil bir kesimdir. Fonlar ve yardımlarla her gecen gün güclenen bu şakirt sürüsünün, asıl doğuşu kenan evrenin darbesi ile hız kazanır... (gerici bir zihniyet darbe ile doğar. Hem de en utanılası darbede)

emperyalistler için Amac, modern türkiye'den hemen önceki her dediğini yapan osmanlı devletini tekrar hortlatmaktır.

Tarih bilici olmayan islama hayran yobaz sürüsü.. Osmanlı'nın her dönemini güçlü sandıklarından. içindeki eziklik duygusu ile tekrar yeşil sancağı şerifi göklere dikmenin hayalini köpürerek kurmaktadırlar. Arkalarında güçlü emperyalist ülkeler vardır. Ve kemalizm şu sıralar en fazla değer görmesi ve hatırlanması gereken kavramdır.

O kadar cahil insanlar vardır ki. Ulusalcılığın kötü bir şey olduğunu söyleyip sonra da demokratik olduklarını idda edecek kadar saçmalamaktadırlar. bu iki kavramın birbirine nasıl bağlı olduğunun farkında olmayan bu yobazlar, kemalizmin aslında kendilerini kurtaran bir düşünce olduklarının farkına bile varamamaktadırlar...

iran ya da afgan mollaları gibi vahşet hayalleri ile yanıp tutuşan bu mollalara en iyi cevap kemalizmdir.
atatürk'ün izinden ilerlemektir.
http://www.ilk-kursun.com...geceyi-bekleriz%e2%80%a6/
Kemalist Devrim'in Tarım ve Toprak Reformu Programı'nda aynen şöyle yazılıdır:

"Padişahlık ve halifeliğin toplumsal ve ekonomik temeli olan toprak ağalığını, beyliği, aşiret reisliğini, tarikat ve cemaat liderliğini, şeyliği, müritliği, mensupluğu temizlemek; köylüyü özgürleştirmek, ülke bütünlüğünü sağlam temele oturtmak, Doğu ve Güneydoğu'da güvenlik ve huzuru sağlamak için toprak reformu..."
sosyalizm ve liberalizmi aynı potada eriterek türk'e özgü olanın ideolojisidir.
diğer ideolojilerden farklı olarak hiç bir doktrini yoktur. değişimden ve devrimden yanadır.

(bkz: altı ok)
yoluna baş koymuş - içlerinden bir tanesinin bile çıkıp adam akıllı iki kelimeyi yanyana getirebildiğini göremedim. sırf ikna olmak için bile oturup dinlerim, bi de konuşabilseler!
Atatürkçülük ya da Kemalizm:

emperyalist devletlerin fakir ve geri kalmış bir millete karşı giriştiği paylaşma hareketine tepki olarak doğan; belirli bir sınıf desteğine dayanmayan; geri kalmış safsata ve batıl itikatlardan güç alan kurumlar yerine akla ve bilime dayanan kurumları getirmeyi amaç edinen; Mustafa Kemal Atatürk ün ideolojisidir.

Kemalizm terimi 1930 larda kullanılmaya başlanmıştır. 1934 de Türkiye Cumhuriyeti içişleri Bakanlığı, Türk kültürü ve Türkiye Cumhuriyeti ni tanıtmaya yönelik olarak La Turquie Kemaliste (Kemalist Türkiye) dergisini yayımlamaya başlamıştır. Mustafa Kemal in kurduğu bu düşünce sistemi, Cumhuriyet Halk Partisi nin 9 Mayıs 1935 te toplanan ıV. Kurultayında kabul edilen 1935 Programında da Kamalizm olarak geçmiştir.

Mustafa Kemal, Cumhuriyet anlayışını devletin merkezine koymuş ve ismini Türkiye Cumhuriyeti olarak ilan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, Altı Ok olarak adlandırılan Atatürk ilkeleri, yani Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik, Devrimcilik üzerine temellenmiştir.

Kemalizm Anadolu da yaşayan tüm etnik kökenleri ayrım yapmadan içine alan bir Türk ulusu kimliği görür. Devletin varlığını ve birliğini bu kimliğin geliştirilmesinde bulur. Atatürk milleti şöyle tanımlamaktadır:

Bir insan topluluğunun millet sayılabilmesi için zengin bir hatıra mirasına, birlikte yaşamak hususunda ortak istekte samimi olmaya, sahip olunan mirasın korunmasını birlikte sürdürebilmek konusunda iradelerin ortak bulunmasına, gelecekte gerçekleştirilecek programın aynı olmasına, birlikte sevinmiş, birlikte aynı ümitleri beslemiş olmaya ihtiyaç vardır, işte bu ana şartları taşıyan bir insan topluluğu millet sayılır.
bir rejim değildir. bir akımdır bir ideolojidir.
kemalist rejim yıkılmaz diye sağda solda böğüren beyinsizler bana kemalizm le yönetilen bi tane ülke gösterin..
--spoiler--
bir rejim değildir. bir akımdır bir ideolojidir.
kemalist rejim yıkılmaz diye sağda solda böğüren beyinsizler bana kemalizm le yönetilen bi tane ülke gösterin..
--spoiler--

natoya girene kadar türkiye'yi yönetenlerin dayanağıdır. adnan menderes'le sona ermiştir. ideolojidir ve rejimi 6 oktur.
emperyalizmin türkiye bayisidir.
--spoiler--
natoya girene kadar türkiye'yi yönetenlerin dayanağıdır. adnan menderes'le sona ermiştir. ideolojidir ve rejimi 6 oktur.
--spoiler--

bu da demek oluyor ki cumhuriyet 1950 yılında ilan edildi.
6 okun içinde cumhuriyetçilik de varmış. bilmezmisin cumhuriyet fransadan esinlenilip ilan edilmiştir.
atatürk ün kendisi atatürkçü müydü?
sonradan oluşan bi akıma rejim demek zekaya hakarettir.
--spoiler--
bu da demek oluyor ki cumhuriyet 1950 yılında ilan edildi.
--spoiler--

kemalizmin içinde zaten cumhuriyetçilik var.

--spoiler--
bilmezmisin cumhuriyet fransadan esinlenilip ilan edilmiştir.
--spoiler--

cumhuriyetçilik fransız devriminden etkilenip alındı da devletçilik, devrimcilik nereden alındı? halkçılık nereden alındı? türk halkı için yararlı ne varsa sentezlendi. bunların hepsi 6 okta vücut buldu. suijenerisliği, bir sınıf zümresine* dayanmamasından gelir. kurals11z'ın az önce yazdığı entry bu konuda gayet güzeldir. (#11251715)

--spoiler--
atatürk ün kendisi atatürkçü müydü?
--spoiler--

atatürkçülüğü 6 ok olarak görürsek sapına kadar atatürkçüydü.
bu millete gereken ideoloji. savunulması gerekilen bir ideoloji. islam'a mı bıraksaydık ülkeyi?
atatürk'e dil uzatmaya yüreği yetmeyenlerin hakaret etmeyi kolayca gerçekleştirdikleri akım. formüle edilmiş bir ideoloji değil bir siyasal akımdır atatürkçülük'ün bizzat kendisidir. bugün kemalistleri suçlayanlar bilmelidirler ki mustafa kemal bugünkü kemalistlerden daha sertlik yanlısı bir insandı. bu ahlaksızlar cumhuriyetin darağaçları hala çalışmıyorsa devrimin olgunluğuna şükretmeliler. elbette zaman içerisinde çoğulcu demokrasi geliştikçe ılımlılaşmıştır bu akım. atatürk'ü koruma kanunu olmasa atatürk'ü yerin dibine sokacak sürüyle fırsatçı ona edemedikleri hakaretler içinde patlamasın diye on yıllardır ismet inönü'ye chp'ye kemalizm'e demediklerini bırakmamışlardır.
tamamen pragmatist temelli bir düşünce sistemi.
Kemalizm 1881 den bu yana yavaş yavaş oluşan bir düşünce akımıdır.
elinde sonunda kaybedecek olan bir akımdır, tepeden inme bir şeyi halk hiçbir ama hiçbir zaman benimsememiş ve içinden atmıştır.
kurtuluş savaşı sonrası ülkenin gelişimine katkıda bulunması için bir dizi ilkeleri içinde barındıran ideolojik sistem. türkiye üzerindeki etkilerini günümüzde hala görmek mümkün olduğu gibi birçok insan tarafından sorgulanması, yenilenmesi gerektiği ayrıca belirtilmektedir.
http://www.facebook.com/v...133045176968&comments

bakın da öğrenin gençler. öyle atıp savurmakla olmaz bu işler.
ne mustafa kemal le başlamış ne de mustafa kemal le sona ermiştir.
kemalizm adına yapılmış her şeyi atatürk e mÂleden zihniyet tarihi bir hata yapmaktadır.
zira kökleri devrimci padişahlara ve türkün son kalesini zapdedilmekten kurtarmaya kadar uzanan mücadele, bu mücadeleyi zaferle taçlandıran atamızın adı ile anıldığını kavrayamayan bu kesimin, osmanlıcı geçinmesi de acınacak bir durumdur.
ittihat ve terakki partisini dahi eleştirirken devlet düşmanı, millet düşmanı kelimelerini kullanan bu zihniyetsizlik, abdülhamit zihniyetini savunurken, abdülhamit in balkan savaşlarında edirne yi aşan ayrılıkçı güçlerin korkusu ile devlet merkezini şam a taşımaya çalıştığını bilmez.
abdülhamit e ve istibdatına son veren ittihatçı isyanın altında işte bu gerçeğin yattığını da bilmez.
enver paşa neden balkan savaşları biter bitmez harekete geçmiştir?
bir gün dahi beklemeden önce sadrazamı, sonra da padişah ı devirmiştir?
osmanlının tek dayanağı olarak hilafeti gören ve arap yarımadasına çekilerek, anadoluyu feda etmeye hazırlanan padişaha karşı kemalist bir nizamla devleti ve milleti feda etmemek uğruna girişmiştir, ittihatçılar bu sonu kötü biten mücadeleye.
niyet, korkuları yenip, türklük ülküsünü zaferlere taşımaktır.
dünya savaşları olarak adlandırılan aslında paylaşım savaşları olan savaşların ilkinden yenik ayrılan ve masadan eli tamamen boş kalkacak bir millete, tutunma projesi olarak kurtuluş savaşını sunan ve tarihsel koşullarında yardımıyla bu projeyi gerçekleştiren dirayetli bir duruşun simge ismidir mustafa kemal.
mustafa kemal bu simgesel diriliş destanı ile de kalmamış, kemalizmin temel yapı taşlarını değiştirecek ulus mücadelesini kültür devrimcisi misyonu ilede sürdürmüştür.
önü alınmaz bir şekilde batıya kayan dünya eksenine kafa tutarak, devrimlerini batıcı bir maske altında kendi ulusal denklemi ile gerçekleştirmiştir.
batıcı adledilen devrimleri simgeleyen ve ilerleyen süreçte siyasi arenanında nizamnamesi haline gelecek altı oku, batıcılığa indirgeyen aymazlar bilmezki o altı okun yarısı fransız devriminden, diğer yarısı da rus devriminden alınmıştır.
yani atamız uluslararası konjonktürde genç cumhuriyete dünyanın ne batısında ne de doğusunda bir eksen çizmiştir.
kendi dinamiklerini besleyen bir devrim gerçekleştirmiş ve kendisine sorulduğunda da, bizi kimseye benzetmeyin, biz bize benzeriz demiştir.
ne mutlu türküm diyene sözü ile de bu kültür devrimlerini pekiştirecek ulusunun şevk alması gereken topak unsurunu pekiştirmiştir.
revaçta olan milliyetçilik(kafatası milliyetçiliği) ya da sosyalizm furyasına değil, toprak milliyetçiliğine yönelerek, dünya siyasal arenasındaki eşsiz yerini işaret etmiştir.
kemalizm, atamızla köklerinden beslenen sarsılmaz bir kale gibi arşa doğru yükselmiş ve mustafa kemal in adı ile anılmaya başlamıştır.
ne zamanki atam gözlerini açmamak üzere kapatmış, kemalist ideoloji kan kaybetmeye, köklerinden kopmaya ve sarsılmaya başlamıştır.
söylem olarak özünü koruduğu dile getirilsede, aslında kemalizm adı altında emperyalist bir dayatma servis edilmiştir.
anti emperyalist mücadele de ulusalcı çizgiye sahip özüyle kemalizm e sırtını dayamış fakat emperyalist güç odakları kemalizmin dallarına nasıl aşılandı ise anti emperyalist kemalist mücadelenin dallarına da aynı şekilde aşılanmıştır.
devlete ve millete alternatifsiz emperyalizm sunan güç odakları kemalist duruşu sömüre sömüre, toplum nazarında kemalizm düşmanlığının vücut bulmasına neden olmuşlardır.
kemalizme bu manası ile kurtlu elma diyebiliriz.
türk ün elmasına kurt girmiş ve yuvalanmıştır.
işte bu nedenledirki, elmadan ısırık alanın parazit güçler tarafından zombileştirildiği bir sürece gelinmiştir.
fakat kemalizm öyle bir dinamiktirki, türklük elmasını kurttan temizleyecek olan asil duruşu yine bünyesinde barındırmaktadır.
çökmeye mecbur olan bir akımdır, bir gün elbet kemalizm yıkılacaktır.
bilmeyenler için özetliyorum: bir ingiliz söylemidir. kıblesi anıtkabir, kutsal kitabı nutuktur.
türkiye'nin aydınlanmacı ideolojisidir. bir çok amerikan emperyalizmine karşı olan devlete de örnek olmuştur.

bilmeyen zeka özürlüler için tekrar yazıyorum. ideolojiler din değildir. tek hücreli beyniniz bunu anlarsa dersin ikinci kısmına da geçeceğim. kemalizm ingiliz söylemi olsaydı dedeleriniz gibi ingiliz ve ya amerikan mandasını savunurlardı.
türkiye'de bu akıma inananların bazıları dinsizdir.