bugün

kuzenimde var olan sey. yazik ne zaman onunla konussam cümlesini ben tamamliyorum yoksa uzun zaman alabilir.
çocukluk arkadaşı olan bir kızın bu zamana kadar halen kekeme olması gibi bi durum vardır. Çocukluk arkadaşı olduğu için devamlı görüşülür, uzun zamandır görüşüldüğü için artık kekelediği zaman yüzünde hafif bir tebessüm ile ona baktığın zaman, seni anladığını ve biraz daha gayret ederek tam cümle kurmaya çalışması pahabiçilemez.

Halen görüşüyorum kendisiyle halen kekeliyor belki eskisi kadar değil ama arada sırada kekeliyor. Onun yüzüne bakın ve hafif bir tebessümle kekelediği kelimeyi sizin söylemeye çalıştığınız gösterirseniz. Kekelemekten vazgeçip daha hırslı bir şekilde tam olarak kelimeyi çıkarmaya çalışıyor.
Söyleyeceği kelimeleri kaçırmıyim anlayayım diye gösterilen çabanın sonucudur.
benimle konuşurken strese girecek olan insandır...
kekeme bir insanla telefonla konuşmaktan daha az stres yaratan durum.
o kadar strese girersiniz ki, karşınızdakinin cümlesini tamamlamaya çalışırsınız, çoğunlukla da yanlış tamamlarsınız ve muhattabınızın kekeleyerek '' yok öyle değil '' demesiyle muhabbet daha da uzar. Yapmayındır, insanları kırmayındır.
tam uzun zamandır yaşamıyorum derken geçenlerde yaşadığım durum. kendisini kötü hissettirmemeye çalışmak, söylediklerini bi seferde anlamak ve efendim? dememek için dua ettim.

düşüncesizce gülen, aşağılayan, ya bu ne diyor anlamıyorum düzgün konuşabilen biri gelsin diyecek kadar patavatsızını da gördüm.
iki dakikanız varsa beş dakika bişey anlatacağım. kekemeyim
olağandır.
sen ne demek istediğini anlarsın ama ayıp da olmasın diye beklersin de beklersin. daha o bitirmeden onaylamaya başlarsın kaş, göz, kafa işaretleriyle.
bir çok giride yazıldığı gibi tamamlamaya çalışmakta da aptalca görüntüler ortaya çıkabilir.
ama bir kekemeyi sonuna kadar dinleyip sohbet edebilecek sabıra sahip olan insana saygım sonsuz.
kekeme insanın cümlesini tamamlaması beklenmelidir eğer siz onun söylemek istediklerini tamamlarsanız bu ona hakaret olur .
bir de sürekli onu hazırcılığa itersiniz bekleyin cümlesini bitirsin
siz niye strese giriyorsunuz ki.o öyle öyle zaman içinde konuşacak.
son olarak da hatalı kelimeleri siz ona şu şöyle denir doğrusu bu demeyin onur kırıcıdır öğreticiliği sıfırdır.
baktın hatalı mı söyledi telaffuzu yanlış mı?
hemen müdahale etme de yanlış anlayıp da kırılmasın çaktırmadan aynı kelimenin doğrusunu siz deyin
kekemeler zaten insanları pür dikkat dinlerler niye?
çünkü ona değer verip sonuna kadar dinlediğin için kendinde eksikliği farkedip yüzüne vurmadığın ve sonuna kadar dinlediğin için seni büyük bir zevkle kulaklarını gözlerini dört açarlar.
bol bol konuşturun onları böylelikle öz güvenleri yerine gelir hem de öğretmiş olursunuz ayak üstü bişiyler
paylaşmanın tadını alırsınız.
Acaba anladığım cümleyi yarıda kesip soylesem mi diye kendini parçalarım. Hakaret gibi olur diye sabırla beklerim.
dinlerken kendinizi onun yeri koyup da hareket dilmelidir.
Strese girmeyin sakin. Cunku biz strese girdiginizi anlayip uzuluyoruz. Zaten kasildiginizin farkindayiz, yormayin kendinizi rahat davranin. Bir de cumlelerimizi tamamlamaya calismayin, cok bozuluyoruz.
Herkese olan şeydir. Sus la bi demek gelir içinden. Evet.
Siz niye strese giriyorsunuz yahu? Bırakın biz girelim strese. Allah allah. Değişik bir başlık.

Şahsen ben benimle konuşan insanların strese girdiğini hatırlamıyorum.
hiç farkında varmamıştım bu duruma. aslında kekemeler strese girer halbuki. kendimden biliyorum.