bugün

bana oldukça saçma gelen eylem. hadi fiyatı biraz makul olur, mekanda da oturmazsın alırsın kağıt bardakta kahveni içersin. benim asıl anlamadığım nokta kalk git kahveciye, dünyanın parasını domal adamlar sana kağıt bardakta kahve versin. bu iş bana kapitalizmin en yavşak hallerinden biri gibi gelmekte. bunu da yapan zaten starbucks var sadece. gidin kahve dünyası'nda falan oturun.

edit: başlık gerizekalı turnusolu oldu yeminle. kahve meraklısı olmayan ben bile kaç farklı yerin kahvesini tecrübe etmişimdir cebinde 10 lira fazla olan tipler gelmiş burda konuşuyor. ister seramiğe 5 lira fazla veririm istersem 100 liraya kağıt bardak koleksiyonu yaparım arkadaş. benim takıldığım nokta standartta kağıtta satılması bile hakaret olan kahveye 10 lira para alınması. yoksa isteyene elbette veriyorlar...
seramik bardakta 3ml kahveye 5 tl vermekten kat kat iyidir.
fakirlerin durup durup komplekse girip açmaktan usanmadığı başlıktır. ha bir de örnek hep nedense starbaks olur.

kahve dünyasında 6.50tl , kahve diyarı denen yerde 7 tlye satılan filtre kahveyi starbaks 5.5 liraya satar. ha ben karton bardak istemem dersen kahveni seramik kupada da alabilirsin.

ha sen tercih etmez kahveni okul kantininden de alabilirsin o ayrı.

not: starbaksa ortaklığım yok.
isteyene kupayla verdiklerini bilmeyen yazar beyanı.
fotografini cekip milyon turlu sosyal ortama atmazsan carpiliyormussun, bana da bir arkadasim soyledi.
Öğrenci olmamaktır.
Istanbul ' da çokça başıma gelmiş durum.
Fakire neden dert oldugunu anlayamadigimdir. Yahu sanki senin parandan veriyoruz.fakirligini al siktir git baska yerde agla.
Starbuckstaki filtre kahveden habersiz olmaktır. Valla en son büyük boyunu 6 veya 6.5 tlye içmiştim. içine katılan malzemeler falan değiştikçe fiyat da değişiyor haliyle.
Ama şu da bir gerçek ki, burger kingdeki milkshake bile 5.5-6 lirayken, frappucino nun 10-12 tl olmasını pek de yadırgamıyorum açıkçası. He starbucksa gitmenin neyiyle hava atılıyor onu da anlamıyorum. Kahvemi içip siktirolup gidiyorum ben lan.

He şunu da belirtmek istiyorum ki, sırf hava olsun diye midpointte bi çaya 8.5 lira veriyorlar abi. Asıl bunu eleştirin. Alt tarafı çay lan. Ben de bilmiyorum tabi. Yeni işe başladım. Kızların peşine takıldım. Yemekten sonra midpointe daldılar. Oturup hemen checkine asıldılar amk. Çay geldi. Fotoğraflarını çektiler falan. Çay lan bu. Sanki kuzu çevirme yaptın. "Bakın biz midpointte çay içiyos" demenin neresi güzel lan"

Starbucksa da bu kafayla gidiyorlar işte. iç siktirol git.

Edit-ekleme: Starbucks veya glora jeanse gittiğimde kahveyi kesinlikle karton bardakta alırım. Bunun üç sebebi var. Birincisi kupada içerken kesin üzerime dökerim ben. Öyle sakarım. ikincisi, kupaları genelde ısıtmıyorlar. Buz gibi bardak kahveyi lak diye soğutuyor. Üçüncüsü, karton bardağın daha hijyenik olduğunu düşünüyorum. Zira o kupaları temiz yıkamıyor o çalışanlar.
vermem açık ve net,starbucksa gittim bir kere yedim o kazığı bir daha almam kalsın.
Bu amerikalılar bizim piyasayı çok bozdu. Ürünü sunarken hele kahve ise en güzel fincanlarda, görsel olarak şık bi sunum, yanına ufacık kurabiye kazım. McDonald ve starbaks gibi yerler al git zıkkımlan, bi an önce kalk mantığıyla özensiz dandik dandik sunumlara alıştırdılar. O nedir abi karton kutu, öteki tabağa patates fırlatır.
Eğer Rols Royce'a biniyorsam.Sabah kahvaltısı için özel helikopterimle Paris'e uçuyorsam.Paris'te bulunan özel uçağımla Moskova'ya gidip öğle yemeği yiyorsam ve orada bulunan uzay mekiğimle ay'a gidip akşam yemeği yiyorsam, kağıt bardakta kahveye 10 tl vermem normaldir.Vermeliyim de.
Sosyal yaşamından taviz vermeyip sonra geçinemiyorum mantığına bürünen insanların yaptığı iştir.
hayatında bir kere olsun dışarda kahve içmemiş,evde 3ü1 arada içen malları toplamış başlıktır.öncelikle,market raflarında kavanozu 10-20 tl'ye gördüğünüz kahve,kahve değildir.bildiğin suyun içinde çözülen granüldür.suya bıraktığınızda oralet gibi çözünür.gerçek kahve su da çözünmez.demem o ki nescafe,jacobs vs kahveler pek sağlıklı değil.Dışarda en dandik kafede 5-7 tl arasında size iteledikleri kahve 3ü1 aradadır."Gloria Jeans" gibi kahvecilerde filtre kahve 4-5 tl'ye içebiliyorsunuz.abarttığınız gibi karton bardakta da değil.en azından o fiyata gerçek bir kahve içiyorsunuz.oturduğunz zaman çalışanlar dakikada bir yanınıza gelip,sorularıyla taciz etmiyor.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar