bugün

Ahlaklı bir toplum ve denetim ile birlikte o kadar da kötü bir sistem değildir.
Herşeyi bok eden siyasiler. Amerikada ki kapitalizm ile türkiyede ki kapitalizm aynı mı. Nerede anti tröst anti kartel yasaları. Velev ki çıktı siyasiler sermeyeye direnebilecek mi. Bu yasaları adaletli bir şekilde uygulayabilecekler mi. örnek mi Nerede eylem tok niye getirilmiyor. Bilmem kimin oğlu da o arabada olmasa çoktan türkiyede hapse girmişti.
Kötü olan kapitalizmin kendisi değil, kontrolsüz kapitalizmdir.
dünyanın başına gelmiş en doğru işlerden biri.

bugün insan hayatını kolaylaştıran a'dan z'ye ne varsa bunu kapitalizme borçluyuz.

yanlışları var mı, var. ancak bu yanlışlar da yine akıl ve mantıkla üstesinden gelinebilecek konular. üstelik, kapitalist sistemde tamamen geçerliliği var.

zira büyük balık küçük balığı yutar.

o halde, ben niye küçük balığım demek yerine büyük balığın da büyüğü haline gelmeye odaklanmak gerek.

o seni değil, sen onu yut.
bilimsel keşif ve teknolojik yenilikler haricinde hiç kimseye faydası olmayan düzen, tamamen kadük bir felsefi altyapıdan besleniyor.
eğer nüfus artışının getirdiği korkunç maddi yük, hızla azalan tabi kaynaklar tarafından karşılanamayacaksa, sırf bu sebeple torunlarımız entropinin kahredici soykırımına maruz kalıp, varisi oldukları tüm beşeri ve medeni birikimleriyle birlikte magmanın altına gömülecekse, ne diye mücadele ediyoruz?
ezelden beri kıt olan kaynakları arz çılgınlığı için verimsizce tüketip, bir avuç elitin sefası adına tabiatı kıyma makinesinden geçirdiğimiz, çoğunluğun ufak tefek tesellilerle avutulduğu, kıyamet katalizörü şeytani düzen.

o, hepimizi hayatta kalmak için çamurlu su birikintisinde kısa bir süreliğine toplu iğne ucu büyüklüğünde gelişigüzel yığınlar oluşturup bununla övünen iğrenç kokulu yaratıklara, aptal bakterilere dönüştürüyor.
en mümkün olan ekonomik sistemdir.
kapitalizm, twin peakse göre karanlık güçleri dünyaya davet etmekte, her bir ferdiyle bütün bir topluluğu kanser misali yiyip tüketmektedir.

yani emek hırsızlığı, tecavüz, cinayet de, her türden sapkın şehvet arzusu da, fuhuş ve uyuşturucuya varan ölçüde parayla para kazanma tutkusu da zenginliğin karanlık fıtratından tezahür ediyormuş!

onu çıban misali kesip atmadığımız sürece hiçbirimiz ruhsal kirlerden arınamayacakmışız!
hırsızlığın ve rüşvetin, işkencenin bilumum "suç"un, sadece vatandaşa cezası olmasını savunan görüş.
bırakınız siksinler, bırakınız satsınlar, bırakınız soksunlar ekonomisi. halkın özgürlüğünden ziyade gerici zenginlerin ahlaksızlığa varan ölçüde serbestliğini temsil ediyor.
ABD size ölümü gösterip sıtmaya razı eder, önce islamcı radikallere fon ve bol miktarda silah ayırır, dinle alakalı bütün duygularınızı alt üst eder ve sol hareketleri provoke ederek sermaye sömürüsünü normalleştirir, sonra da sizi ümitsiz, amaçsız, başıboş liboşlara ve canına bile değer vermeyen gönüllü kölelere dönüştürür.
Kapitalizmin temel felsefesi şudur: Özel mülkiyet ve sözleşme özgürlüğüne dayalı bir ekonomide, piyasa fiyatları, kendi çıkarını düşünen bireylerin eylemleriyle toplumun refahını bütünleştirir. Klasik yaklaşım olarak da adlandırılan kapitalizmin hak ve özgürlük yaklaşımı, bireye ve bireyin iradesine dayanır. Bu yaklaşım, insanların doğuştan itibaren haklara sahip olduklarını ve devletin bu haklara dokunamayacağı ilkesini savunmaktadır.

Bu görüşe göre birey devlet ortaya çıkmadan önce de bazı haklara sahiptir, dolayısıyla bireylerin sahip olduğu hakların kaynağı devlet değildir. Dolayısıyla devletin hakları karşısındaki konumu sınırlandırıcı değil, koruyucudur. Malik mülkü üzerinde sınırsız hakka sahiptir. Ricardo, kapitalist ekonomi düzeninin dayandığı en önemli ilkelerden birinin toprak ve sermaye üzerindeki özel mülkiyetin her türlü tehlikeden uzak tutulması olduğunu vurgulamıştır. “Kapitalist bir üretim düzeni için kaçınılmaz” olarak nitelendirilen üretim araçlarının özel mülkiyette bulunması ilkesi, insanın kazanma eğilimini gerçekleştirebilmesinin zorunlu sonucu ve temel nedeni olmak özelliğini taşır.

Kapitalist sistemin temelini özel mülkiyet oluşturmaktadır. Bundan dolayı bu sistem ferdi ya da özel mülkiyet sistemi de denilmektedir. Bu sistemde bireyin sahip olduğu mülkiyet hakkı sınırsız ve tekelci bir özellik gösterir.

öyle taş kafalı gomanistlerin anlattığı kadar kötü bir şey değildir kapitalizm. medeniyetin ve şu anki dünya ekonomisinin bugünkü hale gelmesindeki temel faktördür. çin bile kapitalizme geçtikten sonra dünya ekonomisinde ikinci sırada yerini aldı. gomanizm bir arpa boyu yol alamazdı.
böyle bir oyun vardı facebook'ta zevkli bir oyundu. dükkan felan kurabiliyorsunuz.
insanoğlunun hırsları ve bencilliğine en uygun sistemdir.
zamanında bir facebook oyunuydu.
Marx'a göre Burjuva sınıfının yönetici, proletaryanın da ezilen sınıf olduğu, parlamenter demokrasinin yaygın olarak politik sistem olduğu, piyasa ekonomisinin işlediği ve üretim araçlarına ağırlıkla özel mülkiyetin sahip olduğu dönem.
facebook'ta zevkli bir oyundu.
Herşeyi kullanma potansiyeli çok yüksel ideoloji...
Ve en çok insanları kullanabildiği içinde
insan hep kapitalizme yenik...
üretim araçlarının özel mülkiyetine ve bunların kâr amacıyla işletilmesine dayanan bir ekonomik sistemdir. Serbest piyasa ekonomisi olarak 16. yüzyılda ortaya çıkmıştır.
eski bir facebook oyunu.
Değer üretip bunu para ile mukayese ettiğimizde, bizde bu değeri satın aldığımızda, otomatik olarak yeniden içinde bulunduğumuz gerçek.
Memlekette normal gıda sektörü çalışanı kalmadı. Baklavacı dükkanda yukardan fıstık atıp video çekiyor, gözlemeci sac üstünde yufka çeviriyor, kebapçılar zaten kuzunun götünden ciğer çıkarıp şişe falan geçiriyor. Hepsinin de ünlü olmaya çalıştıkları instagram hesabı var .. kapitalizmin iti oldular iti.
Kadın erkek ilişkisi içinde bile bulunan sanrı, aşık oluruz sevdiğimize güzel görünmek için kadın erkek farketmez, karşı cinsi etkilemek için, güzel bir elbise veya daha iyi bir makyaj seti ediniriz, daha sonra sevdiciğin ile güzel bir yere yemeğe gidersin, oradada cebin yanar, bu böyle daha gider onun için kapitalizm bu hayatın gerçeği ve tolere edilemez, kaçışımız yok yani bu sistemden.
Kör olasın kör olasın kahpe devran.