bugün

cevabı caizdir veya günahtır olmayan durum.
ayrıntılı cevap için buyurunuz:
---
Cahiliye devrinden beri Araplar vücutlarının çeşitli yerlerine dövme yapa gelmişlerdir. Bugün bu adet bilhassa Şark vilayetlerimizde yer yer sürdürülüyor. Avrupa ve Amerika'da bazı gençler bunu bir "süs" şeklinde yaparken, yurdumuzda da birtakım hevai gençler onları taklit ediyorlar. Cahiliye Arapları dövmeyi süslenmek için yaparlarken; dövme ile bedenlerine çeşitli şekil ve suretler yaparak bununla mafsallarının güç kazandığına inanırlardı. Bugün ise bu tamamen bir özentiden öteye geçmemektedir.

Dövme, bilinen şekliyle şöyle yapılıyor: Vücut, iğne ve benzeri âletlerle kan akacak şekilde yaralanıyor. Sonra aynı yere iç yağı ve bazı maddeler konarak yara iyileşmeye terk ediliyor. Sonunda deri altında koyu yeşil bir şekil meydana geliyor.
Alusi, Kitabü'lirb isimli eserinde dövmeyi batıl ve çirkin bir adet olarak vasıflandırıyor. Zaten islâm da bunun için yasaklamış, haram saymıştır. Çünkü bunda Cenab-ı Hakkın yarattığı vücut üzerinde bir değişiklik yapılmış olmaktadır.

Buharı ve Müslim'de rivayet edilen hadislerde de Peygamber Efendimiz (a.s.m.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın ilâhî rahmete liyakatini kaybettiklerim bildirmiştir.

Bilmeden dövmeyi yaptıran insan nasıl hareket edecektir? Bundaki hüküm dövmeyi yaparken kullanılan maddeye göre değişir. Şayet bu maddeler dinen necis sayılanların arasında bulunuyorsa, dövme de o hükme girer. Şayet temizse, o da temizdir. Bunda yapılacak şey, şayet ufak bir müdahale veya ameliyatla hallediliyorsa giderilmeye çalışılır. Şayet giderilemiyor, buna da imkân yoksa hâli üzerine bırakılır. Çünkü Cenab-ı Hak kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemez, onun üstesinden gelemeyeceği, yapamayacağı şeyleri istemez.

Abdeste ve gusle mâni olup olmadığına gelince; bir defa dövme derinin altındadır. Yani dış derinin altında yer alıyor. Abdest ve gusülde ise derinin altını değil, üstünü yıkamak farzdır. Dövme de derinin altında kaldığına göre, onun bedenin herhangi bir yerinde bulunması abdeste ve gusle mani olmaz. Üzerinin yıkanmasıyla abdest ve gusül sahih olur.

Bilmeden böyle bir günahı işlemiş olan kimse de Allah'tan mağfiret diler, tevbe istiğfar eder.
---
ref:http://www.sorularlaislam...=2285&keyword=d%F6vme

ukteyi veren: cennetten kovulan (16.10.2007 19:44)
(bkz: kalici dovmenin gunah olmasi)

Günah mı? Değil mi?
fıkhen verilmiş net bir cevapta bile haram olduğu açıkça belirtilmişken tartışmanın anlamsız olduğu bir konu.
gunah olmasının nedeni abdest alındıgında cilde suyun temas etmemesinden kaynaklanır. ama bizler turkuz dolayısıyla once bir guzel abdestimizi alırız sonra dovmeci amcanın yanına gider babalar gibi dovmemizi yaptırırız. dovme yaptırdıgımız bolge alt tarafta kaldıgı için abdestimiz bozulmaz ve boylelikle dinle elgili bir sorunun daha sonuna gelmis oluruz..
(bkz: #1875141)
süfer genç kızların hoşuna giden tespittir.

--spoiler--
vücutlarının çeşitli yerlerine dövme yapa gelmişlerdir.
--spoiler--

kalçanın üstüne aynen şöyle

life is here.

bir at penisi düşünün; üstünde kelebek olan...
- abi bi yerde gördüm. kalıcı dövme günah değilmiş.
+ ya süleyman ben onu beceremiyorum. hemen geçiyo benimkinin.
- abi sen iyi vuramıyorsundur belki. bak benim karıya. iki ay rahat geziyo öyle.sağlam dövecen.
+ olmuyo be süleyman çok büyük günaha giriyorum ama yapacak bişey yok. adi karıda bi bozukluk var herhalde. vurduğun yerin izi hemen geçiveriyo. anlamadım.*