bugün
- zeynep bastık'ın beyaz külodu21
- birlikte diyete başlayalım mı9
- bayburtta picasso'ya ait ünlü tablo yakalandı18
- yazarların romantiklik seviyesi25
- realite manipülasyonu20
- profesörün sokak köpeği saldırısına uğradığı ülke26
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları21
- yazarların kendilerini tanımlama şekli13
- anın görüntüsü14
- izmir 3 koşuda hangi at gelir8
- kanka olmak istediğiniz yazarlar25
- menzil cemaatinin 17 milyar serveti olması22
- yazarların gurur duydukları özellikleri16
- filistin meselesi bizim milli meselemizdir20
- chatgpt9
- kadınların katlandığı eziyetler14
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri11
- izmirde 5 çocuğun öldüğü yangın13
- gül gibi kokan sözlüğün ağır abisi21
- belediye konserleri yasaklansın10
- mesai saatlerinde entry girenleri cimere bildirmek8
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey33
- müslüman diye hamas'ı savunmak10
- judas'ın ölmesi8
- 17 yaşında bmw vs 3 yaşında egea9
- kedimi kim yedi1'in ölmesi13
- güvenmemeyi nasıl öğrendin10
- peter parker'ın mutsuz olması13
- reis deyince akla ilk gelen23
- günün sözü9
- mel mel vs eylulsabahi40
- özlem zengin21
- gece yatarken kurulan hayaller16
- tanışmak istediğiniz yazar14
- bazlama açmayı bilmeyen kız10
- bir erkeğin bağımlılık yapabilecek özellikleri8
- ölsem helvamı hangi yazar yapar22
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur17
- eskiamaeksikbiri21
- b12 takviyesi10
- yazarların en çok sevdiği aylar22
- puura11
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- sigara içen insan aptaldır19
- thusnelda10
- amk diyen kezo8
- sevgilisinden yeni ayrılan kız11
- şalgam suyu10
- sokakta görülen kediye naber lan demek9
- larisalisa13
anlamsız bir sevgili tribine konu olan söz.
(bkz: iyi kötü çirkin)
(bkz: aman iyi be)
mantıklı düşününce olmamak lazım.
fakat mantığı siktir edip olmak lazım.
unutma iyiler daima kazanır...
fakat mantığı siktir edip olmak lazım.
unutma iyiler daima kazanır...
iyi sözcüğünün pek çok anlamı vardır. mesela adamın teki annesini beş yüz metreden tüfekle vurursa, o adama iyi nişancı denir ama bu, iyi birisi olduğu anlamına gelmez. *
insanların birbirleri hakkında söyledikleri en büyük yalan. yıllardır benim gözlerime baka baka beni bu kelimeyle nitelendiriyorlar. ne boktan iş iyi olmak. tanısanız sizde seversiniz çok iyi birisiyim.
son zamanlarda çoğalsa diye beklediğimiz, yapılması gerekeni bile kendisiyle addettiğimiz durum.
vicdanın onayından geçen şey. vicdan eğer bir şeye iyi diyorsa kesin bir bildiği vardır.
kötü olmayan.
iyi şeyler yazmak istiyorum [alt başlık]
iyi şeylerin zamanlı ya da zamansız olmasıyla nedense çokça ilgilenmişizdir ama elimize hiçbir iyi şey geçmemiştir bunca uğraşa rağmen. Aslında iyi diye tanımladığımızın şeyin göreliliğini bir kenara bırakırsak algılanması da oldukça farklı. iyi dediğiniz her şey iyi midir gerçekten? Kantın niyetini de kullanalım ama bir yerlerden iyinin fenomenini bulalım. Bizde, insan olan bizde, genelleyememe özrü var. Bu özür genellikle zeka geriliği olan bireylerin tipik semptomudur. Yani bir yerde olan terimi, olayı, objeyi başka bir mekanda aynı şekilde kavrayamaz. Aslında bizim iyimiz diyebileceğimiz hiçbir şey yok, ya toplumun iyisi vardır ya da kişinin -kişininki genelde toplum içselleştirmesidir-. Onca alan var insanın başarılı olabileceği neye göre seçer, en iyisini ister hep iyinin manasını bilmeden, iyilik dediğimiz aslında eyleme yüklediğimiz bir nitelik ama insana tümüyle geçmesine engel olunamıyor.
Hayat boyunca bir çocuğun gülüşündeki masumluk öğretilir, kulak dibinden dayatılır hep sevimlilik sıfatı. Olaylara olağan tepki vermek iyidir bu yüzden farklı tepkiler vermek ifade anlamında çeşitlenir. Neyi öğreniriz dediğimizde araştırarak öğrenmeyi öğreniriz mesela ama araştırma sonucu direkt verilse de hayır demeyiz ki hayır diyenler kendi iyilerini depolar ve bir kuşak ötesine kusmak için zaman kollar. iyi ya da kötü üzerine felsefe yapmak ahlaklılık, erdemlilik gibi kavramları da bitişiğinde getirir böyle durumlarda birini kabul etmeyip bir noktada ayrıldın mı zaten kendi kuramına yaklaşmıştırsın. Kendi kuramımı düşünüşümü birilerine açmak kendimi çözülebilir olarak göstereceği için de bundan vazgeçmek dışında benim için seçim yok gibidir.
insan hep özgür iradesinin olduğunu düşünür tıpkı her an ölümü seçebilecekmiş gibi ama yaşam ağır basar ve hazırlıksız ölür. insan seçince ya da elinde bir seçme hakkı olunca sapıtıyor ve bundan aşırı hoşnutluk duyuyor hunharca savuruyor. Bir partiyi seçiyor onun bağımlısı oluyor, takım seçiyor taraftar oluyor, küçük gruplarda kendi olabilmeyi yahut kendilik boşluğunda boğulmayı seçiyor bir bakıma. Seçme hakkının kalmamasını da seçiyor. Ölümü seçenlere hep imrenerek bakmışımdır en ciddi karardır bu. Tüm ahlak felsefeleri ölümü bırak kendi ve başkalarının iyilik haline zarar vermeyi yasaklar. Ama bunları elinin tersiyle itip kendi iyisinde bir uç nokta bulur intihar eden kendi hayatının kontrolünün kendinde olduğunu gösterir, ölüm bir kez olur ve insan bunu çoğunlukla seçmeye cesaret edemez-etmez.
iyilik veya kötülük üzerine bunca yazı yazmam ve ardından başlığı iyi şeyler yazmak istiyorum koymam ironik değil. Bende uç olmasada kendi noktamı kendi iyiliğimi seçmek istiyorum. Benim için yazınca ferahlatacak yazı iyidir empoze etmeyi engelleyen kendi halinde, tüm sistemli yazılar iyidir. Bu arada bu yazım kötü oldu.
iyi şeylerin zamanlı ya da zamansız olmasıyla nedense çokça ilgilenmişizdir ama elimize hiçbir iyi şey geçmemiştir bunca uğraşa rağmen. Aslında iyi diye tanımladığımızın şeyin göreliliğini bir kenara bırakırsak algılanması da oldukça farklı. iyi dediğiniz her şey iyi midir gerçekten? Kantın niyetini de kullanalım ama bir yerlerden iyinin fenomenini bulalım. Bizde, insan olan bizde, genelleyememe özrü var. Bu özür genellikle zeka geriliği olan bireylerin tipik semptomudur. Yani bir yerde olan terimi, olayı, objeyi başka bir mekanda aynı şekilde kavrayamaz. Aslında bizim iyimiz diyebileceğimiz hiçbir şey yok, ya toplumun iyisi vardır ya da kişinin -kişininki genelde toplum içselleştirmesidir-. Onca alan var insanın başarılı olabileceği neye göre seçer, en iyisini ister hep iyinin manasını bilmeden, iyilik dediğimiz aslında eyleme yüklediğimiz bir nitelik ama insana tümüyle geçmesine engel olunamıyor.
Hayat boyunca bir çocuğun gülüşündeki masumluk öğretilir, kulak dibinden dayatılır hep sevimlilik sıfatı. Olaylara olağan tepki vermek iyidir bu yüzden farklı tepkiler vermek ifade anlamında çeşitlenir. Neyi öğreniriz dediğimizde araştırarak öğrenmeyi öğreniriz mesela ama araştırma sonucu direkt verilse de hayır demeyiz ki hayır diyenler kendi iyilerini depolar ve bir kuşak ötesine kusmak için zaman kollar. iyi ya da kötü üzerine felsefe yapmak ahlaklılık, erdemlilik gibi kavramları da bitişiğinde getirir böyle durumlarda birini kabul etmeyip bir noktada ayrıldın mı zaten kendi kuramına yaklaşmıştırsın. Kendi kuramımı düşünüşümü birilerine açmak kendimi çözülebilir olarak göstereceği için de bundan vazgeçmek dışında benim için seçim yok gibidir.
insan hep özgür iradesinin olduğunu düşünür tıpkı her an ölümü seçebilecekmiş gibi ama yaşam ağır basar ve hazırlıksız ölür. insan seçince ya da elinde bir seçme hakkı olunca sapıtıyor ve bundan aşırı hoşnutluk duyuyor hunharca savuruyor. Bir partiyi seçiyor onun bağımlısı oluyor, takım seçiyor taraftar oluyor, küçük gruplarda kendi olabilmeyi yahut kendilik boşluğunda boğulmayı seçiyor bir bakıma. Seçme hakkının kalmamasını da seçiyor. Ölümü seçenlere hep imrenerek bakmışımdır en ciddi karardır bu. Tüm ahlak felsefeleri ölümü bırak kendi ve başkalarının iyilik haline zarar vermeyi yasaklar. Ama bunları elinin tersiyle itip kendi iyisinde bir uç nokta bulur intihar eden kendi hayatının kontrolünün kendinde olduğunu gösterir, ölüm bir kez olur ve insan bunu çoğunlukla seçmeye cesaret edemez-etmez.
iyilik veya kötülük üzerine bunca yazı yazmam ve ardından başlığı iyi şeyler yazmak istiyorum koymam ironik değil. Bende uç olmasada kendi noktamı kendi iyiliğimi seçmek istiyorum. Benim için yazınca ferahlatacak yazı iyidir empoze etmeyi engelleyen kendi halinde, tüm sistemli yazılar iyidir. Bu arada bu yazım kötü oldu.
Bir sey, onu kullanan kimse için iyi ise, iyi diye adlandirilir. Bize iyi diyenler tarafından kullaniliyor muyuz lan acaba? *
günümüzde insanın işine gelendir.
nasılsın diye sorulduğunda alınabilecek en kötü cevaptır. birde bunu sessiz harf kullanarak yapanlar vardır.
(bkz: ıyi)
(bkz: ıyi)
kayı boyunun bayrağındaki sembolün okunuşu.
(bkz: kayı boyu)
(bkz: kayı boyu)
iyi sandığımız insanların büyük çoğunluğu eline imkan geçirememiş kötülerdir.
Dünyanın en boktan ve sahte kelimelerinden biri. Her yalana alet olabilecek kadar yüzsüz bir kelime. Yine de nasıl mı? iyi, hep iyi.
kötü olmayan, istenilen, hoş olan şey hakkındaki niteleme şekli.
bir kavram,
kime göre neye göre..
kanun, hak, hukuk, ahlak , hakikat..
neye göre ,
içinden söyle..
kime göre neye göre..
kanun, hak, hukuk, ahlak , hakikat..
neye göre ,
içinden söyle..
Bu mesajı alınca deliriyorum amk.
Geçen hafta bu ve benzeri mesajlar yüzünden, hoşlandıgım kızla iletişimi kesmiştim. Bugün mesaj atmış diyalog şu;
O:selam naber?
Ben:selam, iyidir senden?
O:iyi
Bitti gene.
Bu ne lan, bu ne!
Geçen hafta bu ve benzeri mesajlar yüzünden, hoşlandıgım kızla iletişimi kesmiştim. Bugün mesaj atmış diyalog şu;
O:selam naber?
Ben:selam, iyidir senden?
O:iyi
Bitti gene.
Bu ne lan, bu ne!
yararlı, faydalı olan.
Öğrencinin değerlendirilmesinde kullanılan orta ile pekiyi arasındaki not.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar