bugün

Bakışlar, duruş, konuşma ve giyim bence bir insanı değiştiren özelliklerdir.
moderatör olmaktır.

mesela ben şimdi öyle, komiklikler şakalar falan yapıyorum ama,

bir mod olsam kan kustururum hepinize.

bana olan nefretinizle beslenirim.

bu sayede daha güçlü olurum.
(bkz: aşık olmak)
herakleitos bunu beğendi.
yaşadığı ağır tecrübelerdir. artık eski "sen" değilsindir.
yakınını kaybetmektir.
Sadece karakteri düşük seviyede olanları değiştirir para.
insan özünde iyi ise bu değişmez o iyidir zaten.
Allah bazılarına bilerek mertebe vermemiştir çünkü onlar yükseklik kompleksi ile yaşayan alçak insanlardır...
Hayattan yediği kazıklardır. Genç yaşlarda ailenin reyisinin ölmesidir. 10 lu yaşlarda bile insanı koca bir adam yapıverir birkerede. Ailenin bütün yükü sen de olmasa da sen öyle hissedersin ve bir süre sonra boynun bu yük altında yana düşer. Daha sonra isyan aşaması gelmektedir, günlerce isyan edilir, dinden, imandan, hayattan tamamen soğursun. Sonra ibadet aşaması, bu da benim sınavım dersin ve belki yerinde olmak isteyecek milyonlarca kişiyi hatırlarsın. Daha sonra tekrar isyan başlar ulan o kadar dua etmiştim, millet cünüp geziyor fıstık gibi bizim imanımızla düştüğümüz hale bak diye. Bu döngü böyle böyle devam eder. Ama insanı en hızlı değiştiren ve zorla olgunlaştıran şeydir bu.
Hayatın kendisidir.
Para, ilk defa sevgilisi olması.
uyku. Uyuyunca çok sakin insan oluyorum.
Borç, borçlu olmak, borçlanmak, verecekli olmak.
Genelde para değiştiriyor.
öncelikli olarak "tecrübe" denen şey insanı adamakıllı değiştiriyor. yaşamdan aldığın dersler, pratikler, olaylar, insanı tetikleme özelliğine ya da geri planda olma özelliğine eriştiriyor.
sonrasında fiziksel özelliklere gelecek olursak kadınlarda saç değiştirmek bir kere hayata bakışı değiştiriyor. misal; uzun saçlı bir kadın tutup saçlarını küt kestirdiğinde "ulan vay anasını ne kadar özgürleştim" deyip bir özgüven bir rahatlık sorma gitsin. para insanı değiştirmez arkadaşlar, para insanın gözünü kör eder. yoksa insan aynı insandır, para bitince açar yine gözlerini, meraklanmayın siz.
sikilmek (maddi ve manevi)*, para, ölüm gerçeği, şehir değiştirmek.
aşk değiştirir insanı.
herşey daha katlanılabilir hayat daha yaşanabilir olur.
Paranin degistirdigi kadar hicbir sey degitiremez der susarim...
Para. Hırs. Güç bunlar değiştirir. insanı.
Yaşadıkları.
Kaybettikleri.
Kazandıkları.
Çevresi.
Sadece zamandır. Çünkü yaşadığın herşey zamanin içinde saklı.
Zaman, tecrübe ve hayatın sunduğu şeyler. insan değişkendir zaten, hiç bir zaman sabit kalmaz. Belki bazı fikirleriniz değişmeyebilir lakin siz hep değişiyorsunuz.
Üniversiteden mezun olmak.
Açlık ve tokluk. Before after gibi.
Kitaplar.
Aşk
Arkadaş kazıkları
Ve acımasız insanlar.