bugün

Salak kız Ahdhdhdhd.

görsel
Amerikan mahkemesi olsaydı haklıydı.
Çok gerilim dolu anlar yaşamaya sebep olan bir durum.
"pardon ilk mahkemem" daha çok yardı. Özrü kabahatinden büyük hesabı. ilk duruşmam diyeceksin. Mahkeme kadıya bile mülk değil.
yalanını s.ksinler senin. sağ elini kaldırmış da hakim patlamış da. mahkeme görmesek inanacağız bu senaryoya.
Ben askerdeyken çıkmıştım. Zanlının yanında dikildim. Zeytin hırsızlığıydı. Çok olur Ege'de. 5dk bile sürmedi. 4 zanlıyı da tutukladı hakim. Sonra cezaevine götürdük.
başka duruşma da mı var?
hakime hanımdan sağlam fırça yediğim, geçen mart ayında yaşadığım tecrübe. salona çağırdılar, isim soyisim kontrolü önce, ardından yemin, sonra hakime hanım dedi ne biliyorsan anlat. 1 numaralı şahidim. tüm konuya vakıfım. davalı yakın arkadaşım. pür coşkuyla başladım takır takır konuşmaya, dedim ki işte davacıyı şöyle tanıyorum, böyle tanıyorum, iddiaları asılsızdır, mezkûr dava dilekçesinde maddeler halinde şunlar şunlar yalandır falan filan, hakime dur dedi, sen ne biçim şahitlik yapıyorsun, hakim misin savcı mısın avukat mısın? burası Amerikan mahkemesi mi? sen kendini ne sanıyorsun? dedim ki sayın hakim, lütfen heyecanımı mazur görün, ilk defa mahkemeye çıkıyorum, usulü bilmiyorum, hatalı davranışlarımdan dolayı sayın mahkemenizden özür diyorum, baktı ben alttan alınca bu defa konuşturdu. yoksa atacak dışarı, tek kelime ettirmeden, onca hazırlık çöp olacak. bu defa sakin sakin anlattım her şeyi. tüm bildiklerimi dosdoğru. hakim sorular sordu. davacı avukatı terso yapmaya kalktı, tersini yüzüne çevirdim onun da. suçlayıcı ifade tarzıyla diretmeye kalktı bu defa hakim susturdu bunu. cevap verdiği halde farklı soruyla niye aynı şeyi sorup duruyorsun diye de azarladı hatta fırçaladı..

yani kısaca mahkemede kurallara uymak şart. çok fazla özgüven sökmüyor. duruma göre kurala göre davranmak, yerli yerince konuşmak, tutarlı doğru net ve kararlı bir tutum içinde olmak gerekiyor. doğru olmanız şart çünkü öyle sorularla açmaza ve çapraza alıyorlar ki sizi, şayet yalan yaparsanız rezil olur apışıp kalırsınız. hem yalancı şahitlikten suç işlemiş hemde davayı kaybetmiş olursunuz. biz kazandık Allah'a şükür. ama terletiyorlar mahkemede bu da bir gerçek..
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar