bugün

güvenmeden önce aklınıza victor hugo'nun "Hayatta kimseye güvenmeyeceksin demek saçmalıktır inan. Ama kime iki defa güveneceğini hesaplamalı insan." sözü gelemelidir. ikinci defa güvenipte dibi boylarsanız ayağa tekrar kalkamayabilirsiniz.
ikinci defa güvenmek diye bir şey olmaz insan doğasına aykırıdır. bir kere güvenilir ikinciye sadece şans verilir.
ikinci defa yanılmaktır.
ikinci defa güvenmek bazen en iyi seçenek bazen en kötü seçenek olabilir... kişiden kişiye değişir!
bile bile ladestir.
(bkz: aşkın gözü kördür)
üçüncü sefer için ön aşamadır.
herkesin ikinci bir şansı hakettiği varsayımından yola çıkarsak sakıncası olmayan bir harekettir.
bir umuttur.
ikinci defa hayal kırrıklığına uğramaktır.
güvenemezsin asla. içinden atamazsın değiken nedir ki? Ama kendini kandırmaya çalışırsın, "yersen yada yedirirsen"
eğer seviyorsanız, bile bile yapacağınız iştir. evet, eminim çünkü kendimden biliyorum. kendi kendime "sen aptal mısın? 2. defa güvenmek ne oluyor? yine üzülen sen olacaksın." falan da dedim ama dinletemedim sonuçta kendime. "umut, fakirin ekmeğidir." hesabından yola çıkarak bir kez daha güvendim. peki sonunda üzüldüm mü? evet, ilkinden daha beter bir şekilde.
birinci yanılgının yetmemesi üzerine yapılan eylemdir. yaşadıkların az gelmiştir, güvenmişsindir. arkaya bakmadan uzaklaşmak lazım.
hayatında çok önemi olmayan insanlar için söz konusu olması zor olan şey.

ama sevdin mi limitsizdir. çok çok trip yaparsın ama yine içten içe güvenirsin.
muhtemelen birincisinden daha pahalıya mal olur. elbette kusursuz olmak zor ama einstein şöyle der;
"aynı hatayı iki defa tekrarlamayan insan mükemmel insandır."
3 4 belki 5.
(bkz: nafile)
yapılan en büyük hatadır. ama yine de yapılır.
(bkz: bir defa aldatan bir daha aldatır)
kişilere göre değişir. söz konusu evlat ise bu döngü ölene kadar gider. sevgili ise aşk ağır basar. arkadaşsa genellikle arkadaşlık süresine ve paylaşıma bağlı olarak bazen ikinci muhtemel bazen de imkansızdır.
2. defa yanılmaktır.
yanlıştır. çok yanlış.
bir insanın kaç kere aynı hatayı yapacağını gösterir. Güven bir gider pir gider.
ikincisinin sonuçları daha çok yakar.
aldanma çocuksu masum yüzüne şarkısını bir kaç kere dinledikten sonra karar verilmelidir. eşşek olan bir daha aldatır ve bir daha bir daha...