bugün
- queen ravenna'nın ölmesi9
- bir cumhurbaşkanı nasıl olmalı10
- zeynep bastık'ın beyaz külodu23
- atatürk resmine basan piçe uçan yumruk10
- günün sözü11
- filistin meselesi bizim milli meselemizdir21
- bayburtta picasso'ya ait ünlü tablo yakalandı21
- peter parker'ın mutsuz olması16
- gecenin şarkısı8
- izmir 3 koşuda hangi at gelir8
- birlikte diyete başlayalım mı9
- menzil cemaatinin 17 milyar serveti olması23
- yazarların romantiklik seviyesi25
- realite manipülasyonu16
- profesörün sokak köpeği saldırısına uğradığı ülke26
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları21
- yazarların kendilerini tanımlama şekli13
- anın görüntüsü14
- kanka olmak istediğiniz yazarlar25
- yazarların gurur duydukları özellikleri16
- chatgpt9
- kadınların katlandığı eziyetler14
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri11
- izmirde 5 çocuğun öldüğü yangın13
- gül gibi kokan sözlüğün ağır abisi21
- belediye konserleri yasaklansın9
- mesai saatlerinde entry girenleri cimere bildirmek8
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey26
- müslüman diye hamas'ı savunmak9
- judas'ın ölmesi8
- 17 yaşında bmw vs 3 yaşında egea9
- kedimi kim yedi1'in ölmesi13
- güvenmemeyi nasıl öğrendin10
- reis deyince akla ilk gelen23
- mel mel vs eylulsabahi40
- özlem zengin21
- gece yatarken kurulan hayaller16
- tanışmak istediğiniz yazar14
- bazlama açmayı bilmeyen kız10
- bir erkeğin bağımlılık yapabilecek özellikleri8
- ölsem helvamı hangi yazar yapar22
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur17
- eskiamaeksikbiri14
- b12 takviyesi10
- yazarların en çok sevdiği aylar22
- puura11
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- sigara içen insan aptaldır11
- thusnelda10
- amk diyen kezo8
Hızlı okuma tekniklerini kullanarak sıkıcı bir kitabı kısa sürede bitirebilmek mümkündür. gözler yorulabilir ama bir süre sonra alışıyor insan.
edit : sınavlarda denemeye kalkmayın ben denedim ygs de ilk soruyu 3-4 kere hızlı hızlı okumama neden oldu. *
sınavlarda en güzeli anlayarak okumaktır.
edit : sınavlarda denemeye kalkmayın ben denedim ygs de ilk soruyu 3-4 kere hızlı hızlı okumama neden oldu. *
sınavlarda en güzeli anlayarak okumaktır.
gözle alakalıdır.
geçenlerde hızlı okuma teknikleriyle suç ve cezayı okudum. sanırım olay rusyada geçiyordu.
normal insanlar 150 kelime okurlar. kadınlar erkeklere oranla daha fazla okurlar. bu teknik ve egzersizleri yaptıktan sonra kazanabilecek bir özellik. nasılki spor salonuna giderek kas yapıyorsak aynı şekilde göz kaslarımızı ve göz hareketlerini bu teknikler ile geliştirerek hızlandırabiliriz. herkese tavsiye edilir.
150 kelime dkda okuma hızınızı 500e çıkarabilirsiniz. dünya rekoru 6500 dü. Taa ki ! Antepli Tarık kardeşimiz 10 bin kelime okuyana kadar.
Ama tabi hızlı okuma teknikleri çeşit çeşittir. Kaymağını alma konuda ne anlatıyor diye bakma, göz gezdirme vs. gibi...
150 kelime dkda okuma hızınızı 500e çıkarabilirsiniz. dünya rekoru 6500 dü. Taa ki ! Antepli Tarık kardeşimiz 10 bin kelime okuyana kadar.
Ama tabi hızlı okuma teknikleri çeşit çeşittir. Kaymağını alma konuda ne anlatıyor diye bakma, göz gezdirme vs. gibi...
sikimsonik hizli okuma kitaplarinin bile fayda verecegi teknikerdir. tavsiyem interneti falan siktir edin, gidin alin 5-10 liraya bir hizli okuma kitabi, içindeki teknikler ve egzersizlerle birkaç gün ugraşin.
ben bu sayede iki günde dakikalik kelime sayimi 200'den 380'e çikardim.
ben bu sayede iki günde dakikalik kelime sayimi 200'den 380'e çikardim.
Süratli okuma hakkında bir kursa gittim ve Savaş ve Barışı 20 dakikada okumayı başardım. Olay Rusyada geçiyor
(Woddy Allen)
(Woddy Allen)
saçma bir şeydir yok görme yetiniz genişliyo gözünüz hızlanıyomuş yeterince kitap okuduktan sonra artar zaten.
Melik duyar -mega hafıza kursuna yazılmayla öğrenilecek tekniklerdir
Adam öğretiyor. Bundan tam 9 yıl önce kendisinin ögrencisi idim ve Dehşet geliştirdi hızlı okuma , kafadan dört basamaklı iki sayıyı çarpma ve hafızalama teknikleri..
Hayır bugün eski sevgilimi unutamıyorsam sebebi senin başarın melik duyar .
tüyolar :
Sayfayı yatay değil dikey takip edin .
bir kısmına değil bütününe odaklanın
Üst satırı okurken bir alttaki satırın ilk kelimelerine başlamış olun.
ya da tüm taktikleri bi kenara atın önemli bir sınavın konularını son geceye bırakın. O gece hızlı okumada nirvanaya ulaşırsınız.
Adam öğretiyor. Bundan tam 9 yıl önce kendisinin ögrencisi idim ve Dehşet geliştirdi hızlı okuma , kafadan dört basamaklı iki sayıyı çarpma ve hafızalama teknikleri..
Hayır bugün eski sevgilimi unutamıyorsam sebebi senin başarın melik duyar .
tüyolar :
Sayfayı yatay değil dikey takip edin .
bir kısmına değil bütününe odaklanın
Üst satırı okurken bir alttaki satırın ilk kelimelerine başlamış olun.
ya da tüm taktikleri bi kenara atın önemli bir sınavın konularını son geceye bırakın. O gece hızlı okumada nirvanaya ulaşırsınız.
Yavaş okumak daha güzel deyip vazgeçilebilecek tekniklerdir.
Göz mesafesine daha fazla kelime sigdirip, hızlıca üstünden geçince okuduğunuzu anlama kapasitenizi geliştirince 5 sn de 1 sayfa 1250 sn de yaklaşık 12 dk da ortalama bir kitabi bitirebileceginiz bir teknik. Ben 27 dk da zor bitiriyorum. 32 dk da rahat oluyor, uzmanlaşmak kolay da anlama kapasitesi çok zor geçiyor, lafı ve karma tamlama ve zincirleme isim tamlamalarinda beynim yandığı için sayfayı yeniden okuyorum, bu yüzden çok zorlanmamak için biraz yavaş okumayı tavsiye ediyorum.
bazı zaman tabelaları yanlış okuyorum, ne hızlı okuması dedirtir. çeşme tabelasını kesme diye okuyup ne alaka diyen bir insanım. ciddi ciddi avare gibi geziyormuşum ortalıkta. hazır walking dead'te başlamışken kaçıyım en iyisi.
Hızlı okumak icin kasmak kitaptan keyif almayi engeller anlamazsin bastan okursun ne gerek var. Surekli kitap okuyan bir insan zaten hizlanir yeteri kadar git gide daha da fazla hızlanır. zorlayıp başınızı arıtmayın.
bu konuyla alakali kitap yazmis biriyle tanisma firsatim oldu. bana kitabini hediye etti ancak pek icini acip baktigim söylenemez.
okuma hizim bana yeterli düzeyde geliyor.
söyle bir göz attim pek bir sey anlamadim zaten.
Özellikle kekemelik ve diksiyon sorunu ceken kisilere tavsiye ediliyor diye biliyorum.
ortalama hizda ama anlayarak ve yasayarak okumak daha makul geliyor.
acelemiz yok okuruz bitiririz bir sekilde.
okuma hizim bana yeterli düzeyde geliyor.
söyle bir göz attim pek bir sey anlamadim zaten.
Özellikle kekemelik ve diksiyon sorunu ceken kisilere tavsiye ediliyor diye biliyorum.
ortalama hizda ama anlayarak ve yasayarak okumak daha makul geliyor.
acelemiz yok okuruz bitiririz bir sekilde.
rap dinlerken sözleri takip etmek işe yarar.
Gereksizdir kardeşim insan kitabı sindirerek okumalı yesinler hızlı okumayı.
Siyasiler is adamları vs bunu kullanıyormuş.
Ben bunu kendi kendime kesfetmistim.
Evet yararı oluyor. Üstelik anlayabiliyorum da.
Fakat sevdiğim bir kitabı okurken kullanmak saçma olur ise yaramaz. Zevk alamazsın.
Ben bunu kendi kendime kesfetmistim.
Evet yararı oluyor. Üstelik anlayabiliyorum da.
Fakat sevdiğim bir kitabı okurken kullanmak saçma olur ise yaramaz. Zevk alamazsın.
insani yoran tekniklerdir. Ben estire estire, anlaya anlaya okumayi severim.
lisede aldığımız bir seçmeli dersti. oldukça faydası olmuştu, özellikle de üniversiteye giriş sınavlarında. halen faydasını görüyorum. iki satırı birden takip etmeyi öğrenmiştim. anlamı atlamadan, tamamıyla anlayarak da okumak mümkün bu tekniklerle.
kitap okumayı sevenler için veya araştırmayı sevenler için öğrenilmesi gereken müthiş bir yatırım. göz kaslarının, alanının genişletilmesi ve kelime kelime değilde cümleyi grup grup okumayı amaçlayan bir teknik.
1 aydır özel ders alıyorum ve normalde 1 sayfayı 1,30 dk okurken şimdi bu süre 40 saniyeye düşmüş durumda. devletin ilkokul ve ortaokul müfredatına koyulmasını arzu ettiğim ders.
1 aydır özel ders alıyorum ve normalde 1 sayfayı 1,30 dk okurken şimdi bu süre 40 saniyeye düşmüş durumda. devletin ilkokul ve ortaokul müfredatına koyulmasını arzu ettiğim ders.
hızlı okuma eğitimi sonunda eğitimci kişi katılımcılara " herkes savaş barış kitabını öğrendiği tekniklere göre hızlı bir şekilde okusun" şeklinde bir ödev verir. ertesi gün eğitimci kitabı okuyanlara kitaptan ne anladıklarını sorar. içlerinden biri şöyle bir yanıt verir; " olay Fransa'da geçiyor"
buradan çıkaracağımız sonuç hızlı okuma olayi faso fisodur.
buradan çıkaracağımız sonuç hızlı okuma olayi faso fisodur.
Zamanında uyguladığım ve bir faydasını göremediğim tekniklerdir. bir sayfayı okumam 5 dakika sürüyor. Suç ve ceza'yı bitirdiğime hala inanamıyorum.
Eğitimi falan boş iş.
Alin bir kitabını okuyun.
işin mantığını anladıktan sonra istediğiniz seviyede hızlı okuma yapabilirsiniz.
Alin bir kitabını okuyun.
işin mantığını anladıktan sonra istediğiniz seviyede hızlı okuma yapabilirsiniz.
sinavlarda en iyi yolu goz gezdirmek. paragrafin basindan sonuna sadece goz gezdirdiginizde okumus kadar oluyorsunuz, denendi onaylandi.
Hızlı okumak mı, okuduğunu anlamak mı? Toplumsal ve bireysel olarak hızlı okuma tekniklerine gösterdiğimiz ilginin küçük bir kısmını okuduğunu anlama tekniklerine göstersek bugün farklı bir noktada bulunuyor olabilirdik.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar