bugün

bir cok hukuk öğrencisinin ve avukatın hayali olan büro.. genel olarak bir kac avukat birleşip acılır..
Dünya'da özellikle ingiltere ve ABD'de yeni kurulanlar hariç en aşağı 40-50 kişiden oluşan bir kadroya sahip olan kurumlar.

(bkz: law firm)

saatlik ücret keserler. bu ABD'de 200 dolar ile 1000 dolar arasında değişir. ingiltere'de de benzerdir. Kıta Avrupasında ise daha düşüktür. örgütlenişi tepeden aşağı şöyledir genelde:

(bkz: managing partner)
(bkz: partner)
(bkz: associate)
(bkz: intern)

Türkiye'de ise hem uluslararası hukuk bürolarının burada büro açamamaları, reklam yasağı, birleşmedeki sorunlar vs. nedeniyle genelde bir kaç kişiden oluşan kurumlardır.
uluslararası hukuk büroları münhasırlık vermek suretiyle çoktan ülkemizde büro açmışlardır. baker & mckenzie, white & case gibi bürolar mevcuttur.
özellikleri ve niteliği içindeki avukatların yaşları, dosyaların çeşitlerine göre değişen kurumumsu para kazanma mekanları. örneğin tek bir avukatın yanında çalışıyosanız benim gibi, asistanısınızdır onun, iyi çay demleyip, iyi kahve yapmanız gerekir. telefonla icra takibinden tahsilat yapmaya çalışıp, hayalinizden tebliğ edilmiş ödeme emirleri uydurup, haciz tehditleri savurursunuz. kapattığınız her dosya avukatı biraz daha zengin ederken siz, öğrenci halinizle sigortanız bile olmadan iş öğreniyorum diye dolanırsınız. bugün telefonlarla uğraşmayayım bi adliyeye gidiyim diye hergün işe giderken dua edersiniz. sonra bir gün canınıza tak ettiğinde bırakıyorum demeye yüzünüz vardır çünkü hem sigortanız olmadığından iş kanunu bakımından bi sorumluluğunuzu öne süremeyecektir avukat, hem de siz ayrılıyorsunuz diye o büro batmayacaktır. önünüze bakıp da bundan sonra böyle bir yerde çalışmıycam diyip, derslerinize odaklanmak için ertesi gün okula gidersiniz. bütün derslere gireceksinizdir artık... ta ki cebinizdeki paranın kaldığınız evin kirasına yetmediği zamana kadar... tecrübe konuşuyor. güvenin.
Türkiyede genellikle apartman dairesi içine konuşlandırılır.