bugün

bir taşla iki kuş vurmaya yaklaşmaktır. Önce birini bulalım dediği kişiye bakılır hoşlanılan kişiden daha iyiyse bulduğu kişiyle takılma olasılığınız daha yüksektir ve takılırsınız. Beğenmezseniz de Hoşlanılan kişiye yazmaya devam edip istediğinizi elde etme şansınız vardır. dert etmemek lazım böyle güzel durumları.

ek: canlar çok itici yamuk bir adam değilseniz, Kız da liginizin çok üstünde değilse, yani manken gibi , zenginlerle çıkan vs her kızı elde etme şansınız vardır. yeter ki bekar olsun ve yeteri kadar zamanı sizinle geçirsin.
hoşlanılan kişinin "sana birini bulalım" demesi sizden hoşlanmadığı anlamına gelir. umutları suya düşürür. o suyu bir güzel içmek zorunda kalıp dağa kaçarsınız. sonrası, yandı bitti kül oldu.
hoşlandığını anladım ama benden sana yar olmaz.
anlamına gelen bir girişimdir.
insanın yıkıldığı andır, karşısında ki insana"ben seni arkadaş gibi görüyorum" mesajını vermenin daniskasıdır. lakin beterin beteri vardır.
*
+ayşe seni ikinci gördüğüm andan veri seviyorum.
-aa..! neden ikinci andan beri ayol!
+ilk gördüğümde yanında sarışın bi kız, onu sevmiştim.
-aaa..! ayten'i diyon sen, yapalım istersen onu sana?!!!*
+cidden...yapar mısın bi ablalık?

(bkz: yiğit özgür)
yazık ki ne yazık bir durumdur.

- melahat sana birşey söylemek istiyorum
+ dur muzaffer önce ben birşey sorayım.
- (Allaaahh benden önce o söyleyecek..) dinliyorum melahat.
+ sana birini bulalım mı lan?
-( birini mi? lan mı?) yok melahat ben böyle iyiyim.
+ olur mu olum çok güzel bir kız arkadaşım var senden de hoşlanıyo
- ( bundan hayır gelmez. yavaştan kayayım o tarafa) ee kimmiş bu kız
birinci ve mantıklı ihtimal kişinin sizi kendisine düşünmüyor olmasıdır. * * sizin kendisinden hoşlandığınızı anladığı ve sizden hoşlanmadığı için mesaj gönderme çabasıyla sarf ettiği bir cümle olabilir ki bu da ikinci ve paranoyakça olmasına rağmen geçerli olabilen ihtimaldir.
ironiden anlamayan nesle aşina değiliz!
ulan bariz cilve yapıyor, beni al onu alma diyor. bu kadar anlayışsız da olunmaz yeminle.
kendisinden hoşlanıldığını bilmek ve anlamak amacıyla karşıdakine yapılan ayardır.
hoşlanılan kişinin ağız aramasıdır.

"sen varken başka birine ne gerek var" ya da "bul tabi birini, yakınından başla aramaya da. hatta kendinden başla" tarzı cevaplarla adamı afallatabilirsiniz. sonra bakın diyor mu bir daha öyle şeyler, zevzek herif. ona kaldı sanki sana birini bulmak. sinirlendim şimdi.
bir an önce açılayım derken
s.çtın ağzıma oluk oluk
ya psikoloji uyguluyorsun
ya da var başka bir hödük
kıçına vura vura oradan uzaklaşıp eve gidip saatlerce ağlanası hede.
topuk vaktinin geldiğini gösterir. mümkünse bu sözü sarfedenle bir daha konuşmayınız, geri çekiliniz. ayrıca karizma falan da yapınız. bir ihtimal sizdeki değişim hoşuna gider ve karşılık bulursunuz.
düşünüldüğünde insanı hüzne boğacak hadisedir. demek ki o kişi sana karşı bir şey hissetmiyordur, en kolay çözüm kendini fazla kaptırmadan uzaklaşmaktır. ama ne çare.
(bkz: olmaz yan cebime koy)
pek zahmet etmesidir. onun zahmete girmesine gönlümüz razı olmaz. ayıya sormuşlar, "ensen neden kalın?" diye, o da "kendi işimi kendim yaparım" demiş ya, o hesap işte. yine de sağolsun. kendisinden sizin kadar hoşlanan birini bulmak için harcasın o çabayı. canım benim.
"hoşlanılan kızın sana bikini bulalım" diyerekten dilinin sürçmesi sonucu oluşacak durumdan daha berbat olmayan durumdur.
şu cevap verilse güzel olacak olaydır.

-gerek yok sen varsın ya.
+ama ben seni arkadaş olarak görüyorum.
-yine mi...
"bana birini bul" demesinden çok daha iyidir.
hoşlanılan kişinin her daim hoşlanılan kişi olarak kalacağının kafaya dank ettiği andır. hiçbir şey mutluluğu geri getirmeye yetmez. gözün kararmasıyla gelen baş dönmesi hoşlanmayı atlatana kadar devam eder. en iyi çare bir müddet görüşmemektir. atalarımız boşa dememiş; gözden ırak olan gönülden de ırak olur diye.
kızın nabız yoklama çalışmalarının göstergesidir.ümitsiliğe kapılıp üzülünmemesi gerekilir.
merttt hadi sana birini bulalım
-ağzıma sıçsan daha iyiydi meltem
-nası anlamadım ya pufff.
-senin neyini sevdim la ben kalk hadi birini bulalım...
-sana birini bulalım ya
+tamam bulalım
-kimi istiyon söyle ben gider konuşurum
+dur ozaman düşünelim biraz
-.....
+euu şey ya sen tanıyosundur
-kim ?
+şey ya varya hani
-????
+sen
-hö
-seni istiyom ben
+nası ya
-çok ciddiyim

(bkz: based on a true story)
(bkz: hasssiktirr be rıfat abi)

nedense pardon filminden ferhan şensoyun bu repliğini aklıma getiren hadisedir. acıdır.
Hoşlandığı kişinin, o kişiye kafasına balyoz ile vurulmuş gibi bir etki yaşattığı saniyelerin mimarı olan sözdür.
''makyaj güzeli bir kadının makyajını temizledikten sonra değer kaybetmesi, gözden düşmesi'' gibi bir hadisedir.