bugün

yoktur.. hatta çoğu işte hayır yoktur..
daha çok hayır cevabı vardır her işte..
evet vardır. lâkin insanoğlu hayırla şerri tam olarak bilemediğinden aslında kendisi için hayırlı olan işi şer zanneder. kendi hayatıma baktığımda zamanında üzüldüğüm şeyler için şimdi seviniyorum. hatta ibret loading durumunu da yaşıyorum.
vardır veya yoktur bilemiyorum tatlışlar fakat bence bakış açısı neyse insan odur diye düşünüyorum. bundan da emin değilim, neyse ya.
her işte bir hayır, her hayır da bir de şer yatılıdır.
(bkz: sagopa kajmer)
Böyle bir şey yoktur ama olabilir de.
her kötü durumdan kurtulacak gücü bulduğumuz zaman sarfettiğimiz cümledir. yoksa hikaye hepsi.
--spoiler--
Bir zamanlar Afrika da ki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı. Kral, daha çocukluğundan itibaren arkadaş olduğu, birlikte büyüdüğü bir dostunu hiç yanından ayırmazdı. Nereye gitse onu da beraberinde götürürdü. Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı. ister kendi başına gelsin ister başkasının, ister iyi olsun ister kötü, her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi:
“bunda da bir hayır var!”
Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar. Kralın arkadaşı tüfekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ateş ediyordu. Arkadaşı muhtemelen tüfeklerden birini doldururken bir yanlışlık yaptı ve kral ateş ederken tüfeği geriye doğru patladı ve kralın başparmağı koptu. Durumu gören arkadaşı her zamanki sözünü söyledi:
“bunda da bir hayır var!”
Kral acı ve öfkeyle bağırdı:
“bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu? “ve sonra
Da kızgınlığı geçmediği için arkadaşını zindana attırdı.
Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu. Yamyamlar onları ele geçirdiler ve köylerine
Götürdüler. Ellerini, ayaklarını bağladılar ve köyün meydanına odun yığdılar. Sonra da odunların ortasına diktikleri direklere bağladılar. Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardı ki, kralın başparmağının olmadığını fark ettiler. Bu kabile, batıl inançları nedeniyle uzuvlarından biri eksik olan insanları yemiyordu. Böyle bir insanı yedikleri takdirde başlarına kötü olaylar geleceğine inanıyorlardı. Bu korkuyla, kralı çözdüler ve salıverdiler. Diğer adamları ise pişirip yediler. Sarayına döndüğünde, kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu. Hemen zindana koştu ve zindandan çıkardığı arkadaşına başından geçenleri bir, bir anlattı.
“haklıymışsın!” dedi.
“parmağımın kopmasında gerçekten de bir hayır varmış.
işte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum.yaptığım çok haksız ve kötü bir şeydi.”
“hayır” diye karşılık verdi arkadaşı.
“bunda da bir hayır var.”
“ne diyorsun Allah aşkına?” diye hayretle bağırdı kral.
“bir arkadaşımı bir yıl boyunca zindanda tutmanın neresinde hayır olabilir.”
“düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum,değil mi? ve sonrasını düşünsene? ”
--spoiler--
ademoğlunun merak ettiği cevabı almak için sorduğu soru.. mevlam neylerse güzel eyler diyerek cevap vermek yeterlidir..
bana dokunmayan yilan bin yasasindir.
vardir . hayatimizda ki kötü (Ser) diy adlandirdigimiz bizi cok uzen seyler de mutlaka bir iyilik vardir .orn olarak birisi sizinle bulusmaya yarim saat kadar gec kaldi ve siz sinirden catladiniz. eger vaktinde gelen bir vasitaya binseydi veya zamaninda size gelmek amaciyla aracini hızlı kullansaydi belki kaza gecirecekti . bunlari dusunmek lazim . size iyi gözüken bir insan veya bir olay da size cok zarar verecek saman alti gidebilir.

(bkz: cok uzattim)
vardır. ama hayır demeyelim. ayıktırma vardır.
akpnin erbakanın bile bir hayrı var. zamanı gelince anlayacaklar.
eğitim yeterince çöktüğünde insanlarımız bok varmış gibi çoğalıp işsizlik arttığında ve liderlerinin ellerine verdiklere 3 kuruşa talim etmek zorunda kaldıklarında insanlar iyice birbirlerini dinle eleştrip dinle ayrıştırdıklarında din bir pazar olduğunda.
ve sonunda sorgulamaya başladıklarında bu pazarı kimin açtığını fark edecekler.
bu bizden değil. bu en umulmadık kişilerden.
allah diyenin çalmayacağına inandığınız gibi. allah demeyenlerin allah diyen bir inanışı neden yaydığını anlayacakınız.
yoktur......
insanin kendi isinin dogru gitmesini istemesinden kaynaklanan ve insanlarin bununla agri kesici almis gibi o anlik agriyi ( uzuntu veren durum) alan bilin alti durum. ic gudusel.
Yoktur. Varsa da bize denk gelmez zaten.
cevabı zor olan bir sorudur.

bence kişiye göre değişen bir durumdur. somut olarak ya da bir olgu olarak bu iş hayırlı oldu ya da hayırsız oldu diyemeyiz ancak bazı durumlar vardır ki gerçekten bu sözü akla getirir. hemen dün akşamdan bu sözle ilgili 2 örnek vereyim kendi yaşadıklarımdan;

1- dün saat 16:50 gibi iddaacıdaydım ve fenerbahçe karşıyaka maçına bahis yapacaktım. karşıyakanın (9.5) handikapı var diye maç sonucu 2 dedim, yani karşıyakaya verdim.. önümde bi amca vardı ve saat 16:58 olmuştu. amcanın kuponlarında sorun çıktı benim kupon yetişmedi ve bende söve söve çıktım ordan. maç sonucunda ise fenerbahçe maçı 11 farkla kazanmıştı ve eğer o kuponu yatırsaydım yatmıştım. burada bu işte hayır olduğunu görüyoruz.

2- akşam 9 sularında yüklü miktarda real madrid - atletico madrid maçına ilk yarı 0 bahsini oynayacaktım. yanlışlıkla maç sonucu 0 olarak işaretlemişim. kuponu görünce iptal ettirip ilk yarı 0 yaptırdım. ilk yarı 0 olmadı ancak maç sonucu 1-1 bitti. eğer ben o kuponu değiştirtmeyip, her işte bir hayır var deseydim belki de şuan para sayıyor olabilirdim.

bu kadar saçma işte hayat.

edit: yazım yanlışı.
hala karar verilemeyen durumdur..
bir iş gerçekleşmiştir..
yıllardır hayrı beklenmektedir..