bugün

gerçekten bazen çok sıkıcı hayat.
sıkıcı olan sizsiniz olm.
bir realite.
filmlerde olduğu gibi güzel tesadüfler, mutluluklar ve eğlence ile sadece filmlerin kendilerinde karşılaşabiliyoruz ne yazık ki.
hayat sıkıcı değil senin paran yok.
Hayat sıkıcı falan değil Sadece sizin yeterince paranız yok. Yoksa hayat gayet eglenceli.
insanın canını sıkan durum. evet.
Gerçekten de öyledir. insan olmanın sıkıcılığını, iğrençliğini ve yükümlülüklerini kaldıramıyorum. Bu dünyaya bir kaplumbağa olarak gelmeyi çok isterdim.
Bütün insanların şikayet ettiği durum. O halde heyecan yaratın biraz.
fakir sözlük yazarlarının çoğunun hissettiği duygudur.

(img:#1841992)
Şükretmeyi bilirsek sıkıcıda olmaktan çıkabilir bazı şeyler.
kime göre, neye göre?
daha çok yanlış insanların yanındaysanız baş gösteren durum.
çok sıkıldıysan hayatın başka yüzleri de var görmek ister misin çocuk adam?
(bkz: hayatın çok sikici olması)
o yüzü bir görürsen ölene kadar sıkılmaya razıyım dersin.
acı gerçektir, bizi büyüten ailelerimiz mesela, hayattan ne kadar zevk alıyorlar? açlık çeken insanlar keyif almıyorlardır hayattan eminim, ben de sıkıldım, sürekli saçma sapan zorunluluklar içerisindeyim, hayatın neşelenmesi lazım.
Kendinle rahatsan hayat oldukça keyiflidir aslında.
Yapacak bir uğraşı, elde edilecek bir hedef, gerçekleşsin istenilen hayaller olmazsa tabii olan.

Yoksa hayat çok şaşırtıcı. Ben her gün hayret ediyorum mesela bu insanlar napıyor, neler yaşamışlar diye en basitinden.
Ben de tat alamıyorum artık birkaç yıl önceki gibi bir şeylerden.
Fakat şükretmeyi bilmek gerek.
Mutlu olduğun anlarda bile o sıkıcılığı hissediyorsun. Ne kadar mutlu olursan ol o mutluluğun sadece bir andan ibaret olduğunu aklına getirdiğin an o mutluluğun bile basitleşiyor ve kayboluyor. Mutluluk da sıkıcı mutsuzluk da. Hayat komple sıkıcı.
Zaman zaman hissedilen ve insanı depresif kılıp canını sıkan durum.
Şarkısı bile var
Bu hayatın heyecanı meyecanı yok diye.
Paran yok, paran yoksa imkanın yok. imkanın yoksa rutinden sıyrılma yok. Rutinden sıyrılma yoksa heyecan yok. Heyecan yoksa da sıkıcılık var.