bugün

hayatta kalınabilicek en büyük ikilemlerdir. kız arkadaşınızla buluşacağınız saat can dostunun kavgaya çağırmasıdır. nabılıcak bilinmez.
ölmekmi yaşamakmı?
ailenizin istemediği biriyle evlenmek isterseniz e vay halinize.
(bkz: yardan mı serden mi)
olmak yada olmamak
birisi ile yolda karşı karşıya gelindiğinde sağından mı yoksa solundan mı geçmeye karar verememek.
satsam mı satmasam mı ?

alsam mı almasam mı ?

(bkz: football manager 2010)
beyin mi kalp mi? mantklı hareket edip etrafındakileri mutlu etmek mi yoksa kalbinin sesini dinleyip mutlu olmak mı?
25milyara istediğin aracı mı yoksa ekonomik ve pederin istediği aracı mı almak bunların en büyüğü ve yaşadığımdır.
özellikle yeni tanışılan birisiyle "sadece tokalaşacak mıyız yoksa tokalaşıp öpüşecek miyiz?" diye içinden geçen ikilem, insanın karşısındakine doğru bir ileri bir geri şeklinde adımlar atmasına sebebiyet verir.
Diyetteysen;

"O çikolatayı yesem mi, yemesem mi?"

Büyük imtihandır, Allah kolaylık versin. *
küçükken
-anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı?
büyüdüğünde
ben senin karınım annen mi ben mi?
çoluk çocuk sahibi olursun
abim mi ben mi?

f seçeneği yahu kendimi seviyorum hepinizin allah belasını versin.
sen ve sana karşı olan herşey arasında 3. şahıs olarak olaya bakıp yaşanandır.
hayaller mi ? gerçekler mi ?
iki insan arasıdır. hayatına yön verir.
uyumak mı, mal mal monitöre bakmak mı?
şırdanmumbar mı?
üniversite tercihlerinde rahatta olacağın sıcacık evin mi yoksa gerçekten özgürleşebileceğini düşündüğün, gideceğin şehir mi?
deri mi, deri kumaş karışık mı?
(bkz: abızıtmak ya da abızıtmamak işte bütün mesele bu)
kilonuz sizi yeterince şişman yapıyordur ve o gün kendi kendinize karar vermişsinizdir artık yediklerime dikkat edeceğim diye. akşamına eve gidersinizki aman allah. anneniz size en güzel yemeklerinden yapmış ve mis gibi kokuyorlar. işte o an hayatta kalınan en büyük ikilem olayımızda gerçekleşmiş olur. yesemmi yemesemmi? iradeye bağlı tabi.
ninelerimiz için kazak mı örsem hırka mı
annelerimiz için akşama kuru fasulye mi yapsam taze fasulye mi *
zamane gençlerimiz için o bar mı bu bar mı *
ama en kötüsü
recep tayyip'in "benim vatandaşım salak mı salak taklidi mi yapıyor?" ikilemidir. doğrudur hâlen rte'nin oyunlarını görmeyen öküzler, bakarkörler mevcuttur efenim.
pes 2010 da barcelona mı real madrid mi?
ankara siyasal maliyeye gitmek yada gitmemek parayı basıp bilkent hukuga gitmek yada gitmemek yada 3. kez girmek yada girmemek..ben çok kalıyorum o ikilemlerde.
uyumak mı internette takılmak mı?
ırmak mı ırmamak mı.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar