bugün

diğer isimleri; public affairs, kurumsal iletişim, kamuyu bilgilendirme, pazarlama iletişimi, imaj yönetimi, itibar yönetimi, algılama yönetimi.
kurum/kurulus ve halk arasındaki iletişimi yurutme ve duzeltmekle yukumlu meslek.
ismi mesleğin içeriğini tam olarak karşılayamayan, bu yüzden anlam karmaşasına yol açan meslek.

halkla ilişkiler departmanının faaliyetleri şunlardır:

-basın bülteni yazmak/dağıtmak, basın listesi hazırlamak.
-basın konferansı, basın resepsyonu ve basın gezisi düzenlemek.
-medya enformasyon servisi oluşturmak.
-yöneticiler için basın, radyo ve televizyonda mülakat imkânları yaratmak.
-fotoğraf konusunda sanatçılarla işbirliği içinde olmak ve fotoğraf bankası oluşturmak.
-personele yönelik gazete veya gergi yayınlamak, video, slide gösterileri, duvar gazeteleri gibi yöntemlerle kuruluş içi iletişimi sürdürmek.
-dağıtımcılar, tüketiciler, kullanıcılar yani dış hedef kitleye yönelik gazete, dergi yayınlamak.
-yıllık raporları hazırlamak ve dağıtımını sağlamak, kuruluşta yeni işe başlayanlara yol gösteröek amacıyla rehber kitapçıklar düzenlemek, potansiyel iş gücünü oluşturan eğitim kurumlarına poster, broşür hazırlayarak basılı araçların gücünden yararlanmak.
-kuruluşun gelişim dürecini aktaran dökümanter film gibi görsel araçlardan yararlanılmasına imkân hazırlamak, slide gösterileri düzenlemek, katalog hazırlamak ve arşivlemek.
-sergi ve gösteri organize etmek.
-kurumsal kimlik oluşturmak amacıyla logo, renk, basım stili oluşturmak, özel giyim biçimi gibi konularda kuruluş tarzında bütünlük sağlamak.
-sponsorluk konusunda karar vermek.
-kuruluş gezileri düzenlemek.
-gerekli yönetim toplantılarına katılmak ve ürün, pazarlama, satış ve diğer birim yöneticileriyle toplantılar yaparak koordinasyonu sağlamak.
-satış ve ortaklar toplantısında kuruluşu temsil etmek.
-eğer anlaşmalı danışman firma söz konusu ise, iletişimi sağlamak.
-ticarî birlik toplantılarında kuruluşu temsil etmek.
-halkla ilişkiler personeline eğitim imkânı sunmak.
-kamuoyu araştırmaları ya da diğer araştırmaları yapmak.
-reklam ajansı ile işbirliği içinde olmak.
-yeni birimler için resmî açılışlar düzenlemek.
-siyasî liderlerle iletişim kurmak ve geliştirmek.
-yabancı konuklar, vip 'yi ağırlamak, kuruluş gezileri düzenlemek.
-yıl dönümlerini kutlamak, ödül törenleri düzenlemek.
-basın küpürlerinin, radyo ve televizyon programlarının feedbackini almak ve dışarıdan gelecek diğer raporları incelemek.
-belirlenen amaçlar açısından sonuçları değerlendirmek. * *
kişi yada kurumla uyumlu bir anlaşma yapma çalışmalarının bütününe verilen ad.
(bkz: pr)
betül mardin 'e göre, "halkla ilişkiler, sıradan olmakla önemli olmak arasındaki farktır."
(bkz: halka ilişkilerciler)
okuyup bitirdikten sonra farklı bir meslekte çalışıldığı için üzüntüyle hatırlanan bölüm. *
kurum ile hedef kitlesi arasında karşılıklı anlayışa dayalı çift yönlü iletişim faliyetidir.
pazarlama mix'inde reklamciliktan daha onemli yere sahip olan daldir. yeni cagin pazarlamacilari** ucuz ve etkili olan pr'dan ziyade pahali ve etkisiz reklamlara yonelenleri kiyasiya elestirirler. markanin imajini cilalamakla ugrasirlar. tabi cok siradan ve ciddi goruldugunden marka muduru* gibi bir makamla tahtindan edilmek istenmektedir.
(bkz: tuhıd)
gülücükler dağıtmak...
samimi olmak...
yakınlaşmak...
karşıdakini anlamak...
temasa geçmek.
içinden gülmek gelmese de gülebilme sanatıdır.
fransızcası relations publiques tir. alaeddin asna bu deyimin türkçesi olarak kullanılan, "halkla ilişkiler" kavramının, public relation'ı açıklamakta yetersiz kaldığını söyler.
alternatif bir halkla ilişkiler tanımı şöyledir; halkın neyi sevdiğini öğrenip onu daha çok yapmak, halkın neden hoşlanmadığını bilip onu yapmamaktır.
küçük ve orta işletme sahibi bir takım zik kafalı patronlar tarafından, sadece alımlı bayanlanların yapabileceği düşünülen meslek. 4 sene okulunu okudum lan ben bunun! sen bana hala gülücük dağıtmaktan bahsediyorsun, .m biti!
--spoiler--
film: (bkz: döngel karhanesi)
yeliz yeşilmen: fahişe rolünde

x:ne iş yapıyorsunuz?
y.y:ee, halkla ılışkiler..
--spoiler--
kariyer.net'te gördüğüm şu ilandan sonra tamamen vazgeçtiğim meslek.

http://web9.kariyer.net/j...nkodu=320745&ilId=003
müdür ve müdür yardımcılarının günlük işlerinin takibi diye de bitirmiş amca ilanı. vay anasını lan!
Reklamcılıkla sık karıştırılan bir bölümdür. Okuyan biri olarak ben bile kaydım geçtim reklamcılığa. Erkek için çekiciliği olmayan bir meslektir. Halkla ilişkilerci aranırken genellikle kadın istenir. Erkekseniz bir adım geridesiniz demektir. Kurum içi/dışı ilişkileri, medya ilişkilerini, müşteri ilişkilerini yürüten, kurumun iyi imajını yaratan ya da devamlılığını sağlayan kişidir halkla ilişkilerci. halkla ilişkiler de bu kişinin mezun olduğu bölümdür -genellikle-.
kurumların, hem girdilerini sağladığı, hemde ürettiği mal ve hizmetleri satın alan gruplarla ürünü nitel ve nicel olarak geliştirmek, tüketicisinin tümüne ulaşmak,varolan müşterilerini korumak, yeni tüketici grupları yaratmak için giriştiği iletişimsel eylemlerin tümünü halkla ilişkiler olarak nitelendirebiliriz.

bu tanımdan sonra ilginç bir anektod belirtmekte isterim:

yıllar önce dogu illerimizden birinin 4 yıldızlı ulusal bir otelinin lobisinde takılmaktayım yan tarafımda iki üç kişilik bir kazma takımı oturmakta ki konuşma tonlarından anlaşıldığı üzere kıroyum ama para da bende mesajı vermektedirler garsonlar adamların önünde el pençe durmaktadırlar. bir müddet sonra gayet alımlı çekici güzel taş gibi bir hatun bunlara yaklaşarak selam verdi hallerini sordu ve kendini tanıttı.

-ben bu otelin halkla ilişkiler müdiresi xxyy.

adamların en kazma olanından gelen cevap ise dumurluk bir cümle,

+ vay öylemi bacım o zaman ben halkım gel benlen ilişkiye gir!!
* *
iş tanımı; ülkemizde sıklıkla "satış" ve "pazarlama" alanlarıyla karıştırılan (bilerek ya da bilmemekten ötürü) dal.
partide büyüleyici bir kız gördünüz. Kalkıp kravatınızı düzelttiniz, ona doğru yürüyüp içkisini tazelediniz, arabanın kapısını açtınız, çantasını düşürünce eğilip aldınız küçük bir gezinti teklif ettiniz ve sonra "Bu arada ben çok zenginim. Benimle evlenir misin?" dediniz. Bu, halkla ilişkilerdir.
halkıyla yakiinn ilişki içeirsinde olan kişi.
bu kadar önemli olupta ülkemizde çok gereksiz görünen bu mesleğin bide önlisansını okumuş biriyim, stajımı bi belediyede yapıyorum, burda şöyle halkla ilişkiler= hizmet masası diğer belediyelerde değişiiiiik beyaz masa... = kalabalık.
ülkemizde anlamı tam olarak kavranamamış, her danışma bölümüne ismini istemese de vermek zorunda kalmış, iğrenç esprilere maruz kalan, alanında çalışabilmek için eğitimini almaya gerek kalınmayan, her önüne gelenin halkla ilişkilerci olabileceği, aslında çok değerli hocalardan 4 yıl boyunca çok değerli öğretiler alan binlerce öğrenciye ve mezuna sahip; fakat mezun olunduktan sonra da mal gibi ortada bırakan bir bölümdür bu halkla ilişkiler.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar