bugün

(bkz: güzele)
Goren gozdedir guzellik sende degil.
genellikle yavşak tiplerin, genel itibariyle aynalara cok bakan duzlestiriciden saci yanmis kizlara hitap seklidir.
(bkz: Lana del rey)
kadına yakışan, erkeği çekendir.
görecelidir.
bir twitter iletisi: #GüzellikDediğin geçicidir diyen kıza; ''iyi canım sana geçince haber ver'' dedim ve koşarak uzaklaştım.
dışta değil içtedir dediğimiz durum.
gel gör ki hiç birimiz dışı çizik bir meyve dahi almayız.
insanoğlu için yaşlandıkça azalan bir kavramdır.
kadının en önemli kamuflajı.
bir sivilce yeter.
Yüzden değil, iyi davranışlardan gelir.
yüzden gelir.
Güzellik kadın ile güç erkek ile özdeşleşmiştir.
güzellik gülüştür. gözlerdeki ışıltıdır.
Fiziksel güzelliğin kriteri nedir?

Filozoflar çağlar boyunca güzellik kavramı üzerinde tartıştılar. Estetik üzerine yapılan felsefi tartışmalar yüzlerce cildi bulan kitaplarla bir sonuca bağlanamadı. Bir kadın için "güzeldir" diyoruz. Ama "güzelliğin" tanımı nedir? Güzelliğin evrensel bir kriteri var mı? Neden bu güzel, şu çirkin, o harika? Grafikerlerin ve mimarların kullandığı "altın oran" gibi bir formülü var mı güzelliğin?

Texas Üniversitesinden Judith H. Langlois ve Arkansas Üniversitesinden Lori A. Roggman adlarındaki psikologlar bu kronikleşmiş estetik problemi bilgisayar yoluyla çözmeye karar verdiler. Aldıkları cevap çarpıcı: En çekici kişiler, başkalarının rüyalarında düşlediği ender fiziksel özelliklere sahip değil. Aksine, çarpıcı bir yüz, belirli bir toplumdaki tüm yüzlerin matematiksel ortalamasının niteliklerine sahiptir. Bir başka değişle, Türkiye'nin en güzel yüzü Türkiye'deki yüzlerin bir prototipidir. Dünyanın en güzel yüzü de dünyadaki yüzlerin bir prototipidir. Yani güzellerin güzelliği ortalama bir güzellikten ibaret. Aynı kural erkek güzelliği için de söz konusudur.

Araştırmacılar, üniversite öğrencilerinden rast gele 96 erkeğin ve 96 kızın fotoğrafını toplayıp bunları bir video aletiyle bilgisayara geçirdiler. Fotoğraflar bilgisayar tarafından sayısal değerlere sahip dijital birimlerin bir matrisi haline dönüştürüldü. Bilgisayara verilen bu fotoğrafların ortalamaları alınıp basıldı ve gerçek fotoğrafların arasına katılarak erkeklerden ve kadınlardan oluşan üniversiteli öğrencilere gösterilerek soruldu: "Bunlardan hangisi daha güzel?" Sonuçta, en çok puanı toplayan fotoğraf, bilgisayarın oluşturduğu "ortalama fotoğraf" oldu.

Araştırmayı sürdüren psikologlar, milyonlarca yıl süren insan evriminin insanlara bir "güzellik detektörü" mekanizması bağışladığına inanıyorlar. Bu mekanizma yoluyla yüze ait niteliklerin ortalamasını alıyoruz.

Güzelliği veya yakışıklılığı ile övünenlere bir ders vermek isterseniz bilgisayarın öğüdünü verebilirsiniz: "Övünüp durma, sadece ortalama bir güzelliğe sahipsin." Çirkin olduğuna inanarak hayıflananlara ise aynı öğüdü şöyle tekrarlayabilirsiniz: "Üzülme, eşsiz bir güzelliğe sahipsin."

Güzellik ve çirkinlik kavramlarına ampirik bir açıklama getiren söz konusu araştırmayı detayıyla merak edenler için ilgili haberin 1990 yılındaki Science News'in 137. cildinde yer alan bölümünde bulabilir.
bakanda beğeni ve hoşlanma etkileri bırakan, haz duyumlarını uyaran nesnelerin niteliği ya da özelliği olarak tanımlanır.
belli nesne, deneyim, olay ya da kişilerin güzel sıfatıyla nitelendirilmesi adet haline gelmiştir. bir şeye güzel derken söz konusu nesneye bakmaktan zevk aldığımızı, sıcak ve olumlu bir duygu belki de tatlı bir ürperti hissettiğimizi söyleriz. en önemlisi, bir nesneyi güzel bulduğumuzda aradaki mesafeyi korumak isteriz; başka bir deyişle nesneyi kucaklamaya, yemeye ya da yere çarpmaya kalkışmayız.
Güzellik kadındır. şiir gibi dolaşır tüm zarafetiyle , asilliğiyle büyüler *
paçaları SIvamadan girmek.. ama Paçalarından Keyif akması.
Aşık edemedikten sonra hiçbir önemi yoktur.
Belki bir şarkıda belki bir şiirde belki de bir çiçektedir.
Esneklik olarak eller alırsak hayatı daha çekilir kılar.
kişilere göre değişen bir olgu olmasından dolayı üzerine subjektif yorumlar yapmamın anlamsız olduğunu düşünüyorum.
içmeden sarhos edebilmeli..
Aslında göreceli değildir. *
Biraz kıskançlık, biraz da düşmanlık vardır.