bugün

her şey biter herkes gider
gün bile kacar gecenin koynuna saklanir
birtek ben kalirim benligimden tasar
sevgim kahve gözlerinde yankilanir
yasanmamislari düsünür kuytularda üzülürüm

gel desen kosar koşar gelir ellerim
umursamaz dünyayi
umursamaz yasami
sadece seni tek seni bekledim
gel diyen ellerini o gözlerini özledim
ne umut kaldi ne bir rüya geceyedir küsmelerim

yürek yanar kalpler aglar
sevdam bile cirpinir cikis yollari arar
birtek gözyasi kalir bu asktan geriye
ruhumda yeserir yeniden ask yapraklari
yasanmamislari düsünür kuytularda ölürüm

gel desen kosar kosar gelir ellerim
umursamaz dünyayi
umursamaz yasami
gel diyen ellerini o gözlerini özledim
ne umut kaldi ne bir rüya geceyedir küsmelerim

bir umut kaldi ve bir rüya yine sana seslenirim...

diye devam eden baden gurubunun S'onsuz albümündeki kıyak şarkıları. nedendir bilmem dinlediğim zaman nazim hikmetin (bkz: bence artık sende herkes gibisin) şarkısı geliyor (bkz: cem karaca)'nın mükemmel yorumuyla...
ilk dinleyiste cok etkilemese de sonraki dinleyislerinizde cok etkileyebilen, cok anlamli sozlere ve guzel bir melodiye sahip guzel sarki.

"sadece seni
tek seni bekledim
gel diyen ellerini
o gozlerini ozledim"
badem in tek başına şarkı söyleyemediğini kanıtlayan ama çok da lezzetli olan şarkı.

"sadece seni
tek seni bekledim
gel diyen ellerini
o gozlerini ozledim"
badem grubunun harika şarkılarından biri...

"ne umut kaldı ne bir rüya geceyedir küsmelerim..."
çok nağmeli...

"bir tek ben kalırım benliğimden taşar
sevgim kahve gözlerinde yankılanır
yaşanmamışları düşünür kuytularda üzülürüm"
"yaşanmamışları düşünür, kuytularda üzülürüm"
"umursamaz dünyayı, umursamaz yaşamı, sadece seni tek seni bekledim,gel diyen ellerini o gözlerini özledim ne umut kaldi ne bir rüya geceyedir küsmelerim"

akılda kalır melodi ve sözler bütünü, bir badem klasiği .
tek yapılması gereken; dinlemek, anlamak, tekrarlamak, tekrar tekrar...
video klibiyle birlikte çok başarılı bulduğum içtenlik kokan şarkı..

klip hakkaten süper olmuş..
klibi, bir sinema filminden daha çok uğraşılmış hissi veriyor. şarkı da klip kadar güzel.
yaşanmamışlıkları düşünüp kuytularda üzülmekmiş, "tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış" misali.
"yürek yanar kalpler aglar
sevdam bile cirpinir cikis yollari arar
birtek gözyasi kalir bu asktan geriye
ruhumda yeserir yeniden ask yapraklari
yasanmamislari düsünür kuytularda ölürüm.."

sozleriyle insanı baska alemlere sürükleyen sarki. aylardır dinlense de bıktırmayan bi yanı var çözemedigim.
"gel desen koşar koşar gelir ellerim..."
her şey biter herkes gider
gün bile kacar gecenin koynuna saklanir
birtek ben kalirim benligimden tasar
sevgim kahve gözlerinde yankilanir
yasanmamislari düsünür kuytularda üzülürüm

şarkının bu kısmı (şiir olarak ) nedense üstadın * kaldırımlar şiirini hatırlatmıştır.
ne güzeldir... ne umut kaldı ne de rüya... *
saçma sapan şarkıların içinde kendini belli eden badem'in kaliteli şarkıdır.
çok güzeldir. ayrıca klibi şarkıdan daha fazla haz verir bünyeye. ikisi birleşince tv önünde transa geçirttirir.
bedemin dinledikce güzellesen ve eskimeyen şarkısıdır. sözlerindeki anlam çok derin.
şarkı cok super olmasa da klibi ilk gördüğümde ouuww yes dedim. bayaa güzel bir deneysel calışma (deneysel tiyatro yapardık bi zamanlar ona binaen) olmuş. benzer konseptte klipler beklioruz.

sanırım mehmet turgut*un eseri klip.
''yasanmamislari düsünür kuytularda ölürüm'' badem'in ilhan şeşen ile birlikte seslendirdiği parçadır.
gece içine çökmüş, karanlığa gömülmüş bünyeye birebir gelen, mükemmel, duygusal, tekrar tekrar dinlenilesi şarkıdır.
derinlere daldıran sözlere sahip güzel bir badem şarkısı.
o iğrenç kliple şarkıya yazık etmişler, mehmet turgut imzalıdır klip, iyi bir fotoğrafçı olmayan, iyi fotoşopçu olan birine ne akla hizmet stop motion tekniğiyle klip çektirilir hiç anlamadım.ne klipteki fotoğraflar güzel ne de şarkının tarzına gitmiş.kasıtlı yapılmadıysa bazı yerlerde senkronda da sorun var gibi.

http://vimeo.com/groups/2478/videos/3365940
beni benden alan, sözlerinde kendimden kesitler bulduğum müthiş badem şarkısıdır.
yaşanmamışları düşünür kuytularda üzülürüm...
gecenin bu vaktinde dinlediğinizde duygu seline kapılır ve boğulursunuz şarkıda olduğu gibi bir el beklersiniz ya o el hiç gelmez ya da çok uzaklardadır gelmesine çok vardır.***
durup dururken, insanı a.ına koyan şarkılar listesindedir. dinlenmeye başlandığında, ortada hiç bir sebep yokken, içinizde bir hüzün oluşturur ve eski günleri hatırlatır. bu da, zaten bozuk olan moralinizi düzeltmeye yetmez tabi ki.
özlemekten harap olmuş bedenin, kafayı duvarlara vurma isteğiyle yanıp tutuşmasına neden olur.

gel diyen ellerini
o gözlerini özledim
ne umut kaldi ne bir rüya
geceyedir küsmelerim