bugün

sonuçta sunta bulmak demektir. mahallede ellemedik ekmek bırakmazsın (yanlış birşey ekmeklere ellemek ama, ekmek görünümlü kütük hepsi).

bakkal kalan ekmeği itelemeye çalışır 'bu saatte başka bulamazsın' diyerek. inanma; aramaya inan. diğer sokağa, diğer sokağa, diğer sokağa... en sonunda altı yanmış olduğu için kimsenin almaya tenezzül etmediği taze ekmeği bulacaksın. pes etme!
(bkz: seni aradım marketlerdeki dolap izlerinde)
sen önceden ekmeğini hazırlamassan...

(bkz: akılsız başın cezasını ayaklar çeker)
akşam saatlerinde aklı selim birinden eve gelirken ekmek almasını isteyerek üstesinden gelinebilecek durum. çevrenizde aklı selim kimse yoksa bakkalınıza günlük olarak aklı selim insan muamelesi yapabilirsiniz.
Talep babadan gelmişse ivedilik arzeden bir durumdur ve ne olursa olsun o ekmek alınacaktır.
yer: canlı müzik yapılan, alkol alınan çok eğlenceli bir bar
saat: 01.00-01.30 arası bir saat
caretta'nın telefonu çalar:
-aloooo babaaa duyamıyorum
-.... (bu kısımda baba kesinlikle duyulamamış ve anlaşılamamıştır)
-tamam baba seni duyabiliyorum
-eve gelirken ekmek getir
-geç gelecektim ama ben
-olsun sen yine de getir ben acıktım
-tamam baba
sonra taksici ve caretta gece yarısı bakkal bakkal ekmek aramaya başlarlar.
umut dolu bir bekleyiştir ama herz zaman hüsranla sonuçlanır.
daha agir ve aci olani icin:

(bkz: gece yarisi bakkal bakkal sigara aramak)
evin hemen yanındaki bakkalda ekmek olabileceği ümidiyle, don atlet ve avuca sıkıştırılmış bi kaç lira ile dışarı çıkılır. bakkala daha girmeden ekmek dolabının içi şöyle bi süzülür..bakkala yaklaştıkça netleşen ekmek dolabının içindeki derin boşluk artık gerçeklerle yüz yüze gelmenin zamanı geldiğini gösterir.. "acaba bakkalın kıyıda köşede zulaladığı ekmek var mıdır?" düşüncesiyle; "ekmek kalmadı mı yaa" diye bakkala zor durumda olduğunuzu göstemek istersiniz..."yeğenim bu saate ekmek mi kalır?" cevabıyla kıçınızın üzerine başka bakkallara, yeni umutlara yol alırsınız...her yeni bakkal körpe umutları yontmaktadır..yolda görülen "meşhur trabzon ekmeği" tabelası takip edile edile bir bakmışsınız hava hafif açmakta sabah ezanı okunmaktadır..farzı kılıp hemen yola koyulursunuz..işte yeni bir ekmekçi..

- abi ekmek alacaktım da..var mı?
+ tabi yeğenim..al sana sıcacık trabzon ekmeği..
- odun ekmeği yok muydu?
+ burada sırf trabzon ekmeği yapılır koçum..sen trabzon lu değilsin galiba..
- yok abi ankara lıyım...
+ trabzon da aile ziyaretine mi geldin?
- yok abi ekmek almaya geldim..

sonunda ekmek almanın gururunu yaşayan ve zafer sarhoşluğunu üzerinden atmaya çalışan genç için eve dönme vakti gelmiştir..dönüş sırasında alınan ekmek parça parça kopartılarak eve gidene kadar yenir..bitirilir.
en kolayı bir lokantaya dalıp parası ile bir tane istemektir. sabaha kadar açık lokantalarda, çorbacılarda her zaman fazladan ekmek bulunur.
ekmeksiz yemek yiyememenin verdiği zorluktur.
bakkaldan ziyade bir fırın bulunması halinde sonuca daha çabuk varılabilecek süreçtir.
en yakın benzinliğe yada seven eleven a bakmayı akıl edememektir.
hamile kadının ekmek aşermesi sonucu gerçekleştirilen bir eylem de olabilir.*
bulunmadığında pasta yemek...