bugün

uludağ sözlük yazarlarının çakma peygamberi.
benim gibi kendini son çakma peygamber olarak anlatan kişinin en büyük rakibim.

edit: lan 4 eksi nedir? bu kadar mısınız? hiç yakıştıramadım.
edit2:bakın arkadaşlar şimdi de 6 olmuş. ben bu durumdan rahatsızım. en az 25 eksi bekliyorum. ne oldu lan size. hadi biraz gayret. yoksa hoca ağlar haberiniz olsun.
edit3: entry ye gereken ilgi gösterildiği için teşekkür ederim. gereği kadar eksi ve birazda olsa artı oy almıştır. ve an itibariyle oylamaya kapanmıştır.
sinek çeken güzel meyvedir kendisi.
gözyaşı ustası.
ağlayan insan.
saçma sapan şiirler yazan kişi.
ne var yav beğenmek zorunda nıyım?
okudum ve cidden hiçbir şeye benzemeyen şiirler.
hayır ne gerek var şiir yazmana sen ağla yeter.
soyadına ters şekilde hareket eden adam. ulan madem sürekli ağlayacan soyadını değiştir.
fethullah ağlayan
fethullah dinsömüren
fethullah amerikalı
falan olabilir.
(bkz: günün adamı)

en son kahvaltı yaptıktan sonra ağladığı duyulmuştur.
artık işi iyice abartmış diye duyduk. ne gerek var hoca böyle şeylere.
dünyanın en büyük düşünürü listesine birinci sıradan girerek düşünür kavramını tekrar sorgulamama sebebiyet veren şahsiyet.
türevleri hükümette olduğu halde ülkeye giriş yapamayan, ya da yapmak istemeyen insan. neden? madem ülkene bu kadar bağlısın ve birtakım yenilikler yapmak istiyorsun, neden bunu dünyanın bir ucundan, amerika'dan verdiğin talimatlarla yapmak istiyorsun? gel ülkene, anlat derdini, herkes niyetinin, amacının ne olduğunu anlasın. böyle gizli saklı saman altından yürütülen politikalarla işler çevirmeye kalkarsan her türlü damgayı yemeyi de göze almışsın demektir.

fethullah gülen. benim gözümde saman altından su yürüten bir insandır. yalandan ağlayandır. kutsal değerleri elinde koz olarak tutup, insanların vicdani muhasebelerine ortak olan bir adamdır. buradan görebildiğim kadarıyla bu, tanıyabildiğim kadarıyla.
amerikanın övdüğü hiçbirşeyin insanlık yararına olmadığı gibi bu adamın da insanlık namına ne yapıp, modern peygamber, en entellektüel kişilik, pwerful man seçildiği sorgulanmalı.

amerika bir insanı destekliyorsa o adamdan hayır gelmez. sırf bu bile nefret etme sebebi başlı başına.
son aldığım havadislere göre yine ağlamamaktadır.
fakat bu sefer neen ağladıüını kendiside bilmemektedir.

bütün amerika seferber olmuş çare bulmaya çalışıyormuş.
kimileri memleket hasreti diyormuş ama gelde inan.

bir emzik olsaymış belki ağlamazmış.
bu arad şiir yazmayı bırakacakmış diye söylemtiler dolaşıyor, o şiir yazmayı bırakırsa ben fetocu olurum.
o gün geldiğinde artık çok geç olacak ve hiçbirşey yazılamayacak. çünkü emniyet şu an kontrol altındaysa ve biri bizi gözetliyorsa herşey onların istediği gibiyse iş işten geçmiş demektir.
ölmüş olma ihtimali yüksek şahsiyet. valla CIA in yalancısıyım.
son aldığım haberlere göre ölmemiş olan kişi.
ağlamayın olum ciddiyim.

ama cidden 4.5 saattir aralıksız ağlıyormuş. hatta onu gören ağlamaya başlıyormuş bir derdi vardır diye.

ağlarken sürekli ben bir şey çalmadım, kimseyi kandırmadım, bir yeri yıkmaya çalışmıyorum gibi laflar ediyormuş.

bakalım hayırlısı. ayrıca amerikada kendisine göre emzik bulunanamış.
enis batur'un adının bile geçmediği bir entellektüel listesinin birincisidir.
bu insan için sahışların görüşü bu ülkede 3 e ayrılır:

1- fetullah gülen'i benimsemiş, onun her yaptığını yanlış ta olsa kabul eden, ve onun hakkında konuşulurken "fetullah gülen hoca efendi şu konuda şöyle demektedir" diye bahseden sahışlar, bunlar % 99'u cemaattendirler veya o cemaate girmek isteyen kişilerdir.

2- bu kişiler futullah gülen'in yaptığı bazı şeyleri "iyidir" olarak değerlendiren,i bazı şeyleri ise tasvip etmeyen sahışlardır. yurt dışında yaptırdığı türk okulları, ülkemizde özellikle maddi yönden zor durumdaki üniversite okuyan gençlere sahip çıkması gibi şeyleri desteklerler, ancak bu gençlere zorla dinin dayatma yapılmasını, onları din kurallarına göre yaşamaya zorlatmasını da desteklemezler, bunların % 5-10 u cemaattendir, % 90-95 i cemaat üyesi değildir.bu kişi hakkında bahsederken "hoca efendi" lafını kullanmazlar, sadece "fetullah gülen şöyle demiş, bunu yapmış", "böyle böyle yapıyor iyi ama..." gibi cümleler kullanırlar.

3- fetullah gülen ağzında kuş tutsa da onu beğenmeyen, hiçbir yaptığını tasvip etmeyen sahışlar. bu sahışların % 99'u hatta % 99,5'u cumhuriyetçi kişilerdir(%1, % 0,5 da olsa dinci kesimden de fetullah gülen'i beğenmeyenler vardır). yurtdışında açılan türk kolejleri, bazı gençlere el uzatılması gibi iyi görünen davranışlar bile bu şahıslar için cumhuriyetin temeline bomba koymak anlamına gelir.fetullah gülen cemaatinden olan kişilere "bunlar fetullahçı" veya "fetocu bunlar" diye isim takarlar. fetullah gülen bir konuda demeç verdiyse "feto yine şunu şunu demiş, ben bu adama güvenmiyorum" diye söylerler...

ilginç bir kişiliktir bu sahış...
kıymeti öldükten sonra anlaşılacak aydındır; zaten büyük zatların kıymeti ölünce anlaşılır. galile* ve newton* zamanında anlaşılmamış kişilerdir. zamanın haklı çıkaracağı kişidir.
dünya tarafından anlaşılmasına rağmen türkiye'nin hala anlamak istemediği şahıs. dünyanın entelektüel yüzü arasında olması hocaefendiye bişey katmaz, birileri listeye Onu almakla listenin doğruluğunu ispat ederler ve kendileri kazanır.
kıymeti anlaşılmayacak kişidir malesef. anlaşılamaz yani. anlamak isteyenler gitsin pennsylvania da bir kaç ay yatsın gelsin, ağlamaya çalıssın felan zamana demeçler versin. işte bir ihtimal belki.
işlte az evvel yazdıklarımdan yola çıkarak, 1.tip sahışların bakış açısına göre "futullah gülen hoca efendi yi en büyük düşünür seçmeleri", 2. tip sahışların bakış açısına göre "fetullah gülen'in en büyük düşünür seçilmesi", 3. tip sahışların bakış açısına göre "fetocuların oylarıyla bu herifin en büyük düşünür seçilmesi" bakış açıları ile baktıkları olay:

(bkz: fethullah gulen in en buyuk dusunur secilmesi)
sohbetlerinin birinde "vallahi hamza ben kadar ağlamamıştır" der.
ağlamayan cocuğa meme vermezler lafındaki memeyi huri memesi zannetmiş anlaşılan.
devleti derinden derinden gelerek , genç insanların beynini yıkayarak ele geçirmeye çalışan eski imam, yeni cemaat lideri. Din Tüccarı. Fetva vermekten çekinmeyen, laik sisteme inananları kafir sayan zat.
seçildiği internet sitesinde "türkiye'de hem en çok sevilen hem de en çok sövülen" düşünür olarak betimlenmiştir.
(bkz: hakkında bu kadar entry girilince öldü sandım)
vatan millet uğruna yaptığı şeyleri geçtim insanlık adına işe yarar ne yapmış olduğunu merak ettiğim kişi. eski imam * 80 sonrası küçük bir camide imamlık yaparken bu hale gelmiş kişi. merak konusudur bu yükseliş.

afrikada açtığı okullarda türkçe öğretmesi ile vatana yarar sağladığı da iddia edilir, ama ne yararı olduğu konusu da merak uyandırır. oralarda amerika adına adam yetiştirmesi mi ülkemize kattığı yarardır yoksa?
amerikan Foreign Policy ve ingiliz Prospect dergilerinin yaptığı ankette, cemaatinin kendisine oy yağdırması üzerine dünyanın en büyük düşünürü seçildi.

(bkz: müritler sağolsun)

bu ankette orhan pamuk denen insanoğlu da 4. sırada yer aldı.

http://haber.gazetevatan....d=185689&Categoryid=1
dün kendisi ile ilgili girdiğim entrylerde sürekli ağladığını yazmıştım. hatta bir kaç entryde buna değinmiştim. durup dururken sebepsiz yere ağlayan bir insan haline geldiğini söylemiştim.

bugün öğrendiğim kadarıyla rtık ağlamnıyormuş.
çünkü artık türkiye'ye istediği zaman girip çıkabilecek konumda kendileri.
dün dediğim gibi istiği emzik değilmiş. meğer ağlak hoca boşuna kendini paralamıyormuş.
artık hava terminalinde deve mi keserler birbirlerini mi keserler. bakalım. hadi hayırlısı olsun size.
bu sefer ağlak hocanızın hatrına eksi vermeyin. ne olsa yakında gelecek. gider ayağını yıkadığı suyu içersiniz. o size derman olur.