bugün
- istanbulda sahte içki ölümleri9
- müşterilerini ilaçla bayıltıp taciz eden taksici11
- fakirlere mana bulmak10
- inekler neden kalp krizi geçirmez8
- menzil cemaatinde gerginliğin giderek artması16
- emekli aylıklarını nasıl öderiz telaşı içindeyiz37
- imamoğlu nu yolsuzluktan tutuklamak14
- sözlüğe güzel bir kız bırak25
- sözlüğün çok sakin olması10
- matlab8
- yağmur8
- pipisi kalkmayan erkekle evlenir misiniz12
- akşam yemeği hazır9
- 32 yaşındayım her gün süt içsem boyum uzar mı8
- yılmaz özdil14
- aşk ne kadar sürer sorunsalı12
- kırmızı kart diye bağırmak11
- şuan dinlediğin şarkı8
- el değiştiren belediyelerde hizmetin aksaması8
- dün fetöyü savunanların bugün apoyu savunması46
- evlenmek istemeyen erkek29
- istanbul trafik yoğunluğunda dünya birincisi8
- 15 bin tl alıyorum geçinemiyorum ama oyun rte ye13
- kuş başı şişteki kuyruk yağı11
- soğuk kış günlerinde iç ısıtan şeyler16
- beşiktaş ta hırsız yakalandı11
- 14 yaşındayım hepinizden üstünüm8
- 13 ocak 2025 cumhurbaşkanımızın müjdesi46
- zayıflamakicinyaratil mis10
- 13 ocak 2025 konyaspor fenerbahçe maçı39
- hull city17
- amına koyduğum kanaryası10
- türkiyede tipin pek bir önemi olmaması9
- pandela9
- beklenen büyük istanbul depremi14
- yazarların favori tatlıları30
- anın görüntüsü12
- 30 yaşından sonra aşık olmanın imkansız olması9
- öğrencisine sapık mesajlar atan din hocası14
- kemalistlerin 15 temmuzda korkudan altına işemesi25
- sabah ezanı10
- teröristle müzakere değil mücadele edilir18
- gerçek atatürkçülerin oy verebileceği partiler10
- öğretmen olmak için gereken özellikler15
- apo ile işbirliği yapana oy vermek10
- 2025 aile yılı10
- şu an bütün yazarların işten kaytarması9
- 12 ocak 2025 başakşehir galatasaray maçı28
- yeni çözüm süreci10
- akp nin yaptıklarını chp yapsaydı12
leslie feisti kings of convenience de duydum. sesi buyuleyince aradim taradim buldum. feist denilince one evening ve mushaboom derim.
kıskanılası seslerden, feci halde dinlenilesi..
felaket özgün ve deneysel müzik yapan , aşık olunası müzisyen.
kanadali pamuk sesli sanatci. citi piti hos bir hanim kizimiz. yeni albumu 2007 nisan ayi itibari ile sevenleriyle bulusuyor (bkz: the reminder)
sesiyle dinlendirebilen kadin. acin know how u basınızı yaslayın duvara oylece dinleyin. tecrubeyle sabittir sonuc inanilmaz.
lonely lonely gibi güzel bir parçanın sahibidir.
How will you reach out to me
I thought you'd ask me not to leave
Lonely lonely that is me
How will you reach out to me
I thought you'd ask me not to leave
Lonely lonely that is me
(bkz: the reminder)
sea lion woman ve still true gibi mükemmel parçaları olan ve gercekten insanı hayran bırakan sese sahip olan sanatçıdır.
the kings of convenience'ın the build up parçasında da sesi duyulabilen sanatçı kişilik.
1234 şarkısı sıklıkla reklam müziği olarak kullanılan,My moon,my man gibi güzel bir şarkıya sahip Kanadalı müzisyen.
genelde yavaş tempolu şarkılardan haz etmememe rağmen kalbimde ayrı bir yere sahip şarkıcı hatundur.
bütün şarkılarını çok severim.
kafanızın atık olduğu zamanlarda iyi bir sakinleştiricidir hatun, sesi ve şarkıları..
bütün şarkılarını çok severim.
kafanızın atık olduğu zamanlarda iyi bir sakinleştiricidir hatun, sesi ve şarkıları..
ilk albümünü 1999' da kendi imkanları dahilinde çıkardı. tabi bunu türkiye' deki gibi sulandırmak yersiz. bir plak şirketine bağlı değildi sadece. Monarch (Lay Your Jewelled Head Down) ilk albümün adı.
ikincisi 2004' te Let It Die adıyla universal' dan idi. tracklist' i şöyle;
1 Gatekeeper
2 Mushaboom
3 Let It Die
4 One Evening
5 Leisure Suite
6 Lonely Lonely
7 When I Was a Young Girl
8 Secret Heart
9 Inside and Out
10 Tout Doucement
11 Now at last
12 Amourissima (bonus track on 2004 reissue)
13 L'amour ne dure pas toujours (bonus track on 2004 reissue)
sonra 2006 yılında open season adında bir remix albüm çıkardı. feist severlerin pek haz ettiklerini sanmıyorum bu albümden. ancak dinleyici kitleisini arttıran bir albüm bu. tracklist' i;
1 Mushaboom (Postal Service remix)
2 The Buildup (Kings of Convenience with Feist)
3 The Simple Story (Jane Birkin and Feist)
4 Elle aime (Albin de la Simone featuring Feist)
5 One Evening (Gonzales solo piano version)
6 Inside + Out (acoustic BBC session)
7 Mushaboom (Red Demos version)
8 Tout doucement (version from French release of Let It Die)
9 Gatekeeper (alternate version)
10 Lonely Lonely (Frisbee'd remix)
11 Gatekeeper (DoRight remix)
12 Lovertits (Feist/Gonzales cover of Peaches)
13 When I Was a Young Girl (VV remix)
son olarak da mayıs 2007' de The Reminder adındaki albümü çıktı. bu albümün şarkıları ise şunlar;
1 So Sorry
2 I Feel It All
3 My Moon My Man
4 The Park
5 The Water
6 Sealion
7 Past in Present
8 The Limit to Your Love
9 1234
10 Brandy Alexander
11 Intuition
12 Honey Honey
13 How My Heart Behaves
bu arada söylemek gerekiyor ki, son albümünde feist artık Cherrytree/Interscope, Arts & Crafts adında bir grup müzisyenle birlikte kurduğu bir plak şirketine sahipti ve bu kuşkusuz onun işini baskıdan uzak yapmasını sağlıyordu. bu plak şirketi aynı zamanda üyesi olduğu broken social scene grubunun da plak şirketi oldu. bunun dışında feist' e solo çalışmalarında yardımcı olan tüm müzisyenlerin solo albümleri de bu şirketten çıktı. sonuç olarak feist sesiyle tüm arkadaslarına rahat müzik yapabilecekleri bir ortam yarattı.
tüm bunların dışında kalabalık bir grup olan broken social scene ile turne yapmaya devam ediyor feist. okul yılllarında punk müzik ile başladığı kariyerini bireysel olarak başka bir alanda sürdürse de onlarla hala punk-indie karışımı birşey yapıyor. ilginç bence.
Cherrytree/Interscope, Arts & Crafts' ın anlaşmalı olduğu müzisyenleri söylemek gerek bir de, madem bu kadar uzattım tam olsun;
amy millan, apostle of hustle, bell orchestre, broken social scene, brendan canning, kevin drew, charles spearin, constantines, feist(tabi ki), gentleman reg, gonzales, jason collett, los campesinos!, new buffalo, phoenix, stars, still life still, the american analog set, the dears, the hidden cameras, the most serene republic, the stills, timber timbre, years, young galaxy, zeus.
uyarı: bana bakın yarım saatten çok sürdü bu entry. bu sıcakta yapcak işim yok diye yaptım, eksileyecek olan bi daha düşünsün. bi bulursam evinde katlederim.
ikincisi 2004' te Let It Die adıyla universal' dan idi. tracklist' i şöyle;
1 Gatekeeper
2 Mushaboom
3 Let It Die
4 One Evening
5 Leisure Suite
6 Lonely Lonely
7 When I Was a Young Girl
8 Secret Heart
9 Inside and Out
10 Tout Doucement
11 Now at last
12 Amourissima (bonus track on 2004 reissue)
13 L'amour ne dure pas toujours (bonus track on 2004 reissue)
sonra 2006 yılında open season adında bir remix albüm çıkardı. feist severlerin pek haz ettiklerini sanmıyorum bu albümden. ancak dinleyici kitleisini arttıran bir albüm bu. tracklist' i;
1 Mushaboom (Postal Service remix)
2 The Buildup (Kings of Convenience with Feist)
3 The Simple Story (Jane Birkin and Feist)
4 Elle aime (Albin de la Simone featuring Feist)
5 One Evening (Gonzales solo piano version)
6 Inside + Out (acoustic BBC session)
7 Mushaboom (Red Demos version)
8 Tout doucement (version from French release of Let It Die)
9 Gatekeeper (alternate version)
10 Lonely Lonely (Frisbee'd remix)
11 Gatekeeper (DoRight remix)
12 Lovertits (Feist/Gonzales cover of Peaches)
13 When I Was a Young Girl (VV remix)
son olarak da mayıs 2007' de The Reminder adındaki albümü çıktı. bu albümün şarkıları ise şunlar;
1 So Sorry
2 I Feel It All
3 My Moon My Man
4 The Park
5 The Water
6 Sealion
7 Past in Present
8 The Limit to Your Love
9 1234
10 Brandy Alexander
11 Intuition
12 Honey Honey
13 How My Heart Behaves
bu arada söylemek gerekiyor ki, son albümünde feist artık Cherrytree/Interscope, Arts & Crafts adında bir grup müzisyenle birlikte kurduğu bir plak şirketine sahipti ve bu kuşkusuz onun işini baskıdan uzak yapmasını sağlıyordu. bu plak şirketi aynı zamanda üyesi olduğu broken social scene grubunun da plak şirketi oldu. bunun dışında feist' e solo çalışmalarında yardımcı olan tüm müzisyenlerin solo albümleri de bu şirketten çıktı. sonuç olarak feist sesiyle tüm arkadaslarına rahat müzik yapabilecekleri bir ortam yarattı.
tüm bunların dışında kalabalık bir grup olan broken social scene ile turne yapmaya devam ediyor feist. okul yılllarında punk müzik ile başladığı kariyerini bireysel olarak başka bir alanda sürdürse de onlarla hala punk-indie karışımı birşey yapıyor. ilginç bence.
Cherrytree/Interscope, Arts & Crafts' ın anlaşmalı olduğu müzisyenleri söylemek gerek bir de, madem bu kadar uzattım tam olsun;
amy millan, apostle of hustle, bell orchestre, broken social scene, brendan canning, kevin drew, charles spearin, constantines, feist(tabi ki), gentleman reg, gonzales, jason collett, los campesinos!, new buffalo, phoenix, stars, still life still, the american analog set, the dears, the hidden cameras, the most serene republic, the stills, timber timbre, years, young galaxy, zeus.
uyarı: bana bakın yarım saatten çok sürdü bu entry. bu sıcakta yapcak işim yok diye yaptım, eksileyecek olan bi daha düşünsün. bi bulursam evinde katlederim.
1976 doğumlu kanadalı şarkıcı-şarkı yazarı. babası soyut ekspresyonist ressam annesi ise seramik sanatçısı olan feist'in nasıl bu derece dikkat çekici deneysel müzik yapabildiği ortada. şarkıları ünlü markaların reklam jinglelarını da süslemiş bir süre. derinden ama sağlam adımlarla ilerleyişi var müzik piyasasında. yine de kızımız ünlü olmaktan yorulmuş olacak ki hayranlarına 'rest for a minute' demiş, aklı selim düşünmek ve dinlenmek için bir süreliğine inzivaya çekmiş kendini.
oldukça sakin dinledirici bir sesi ve müziği, deneysel olmasına karşın kafa karıştırmayan akılda kalan melodileri var. let it die albümü dinlenesidir.
oldukça sakin dinledirici bir sesi ve müziği, deneysel olmasına karşın kafa karıştırmayan akılda kalan melodileri var. let it die albümü dinlenesidir.
kanada'nın soğuğu ile ısıtıyor. sesinden şeker damlıyor. caz-pop-folk karışık bir şeyler yapıyor. çok güzel inside and out diyor.
the kings of convenience ile yaptığı know-how şarkısındaki sesiyle beni kendisine aşık eden güzel kadın.
bebek olsaydım bu sesle uyumak isterdim heralde. öyle yumuşak bir ses. belki benim bebeğim de ilerde böyle ister ihtimaline karşı onu bu sesle uyutmayı düşünüyorum.
bana doğmamış çocuga don biçtirmeyi başarmış şarkıcı.
bana doğmamış çocuga don biçtirmeyi başarmış şarkıcı.
2 kelimelik ozet; duru ve buyuleyici.
barney stinson'ın "Canada..Why? Why do we even let you be a country?" sorusunu, sesiyle yanıtlamak istediğim, ilk duyduğumdan beri sanki dokunsam kırılıp dökülecekmiş gibi, öyle dikkatle ve özenle dinlediğim, naif kanadalı melek.
graveyard şarkısı kendinden geçirmekte şu aralar deli gönlümü. gossip girlde chuck&blair sahnelerindeki şarkıların vurucu özelliğine yakışır bir seçim olmuş.
demirin varlığını kabul eden, demire inanan kişilerdir.*
kanadalı indie'ci hatun kişisi. çok hoş sesi şöyle süper bir şarkısı vardır The Limit to your Love
sesi ve yorumuyla evlenebileceğim bir insan.
daha saatler önce bu kadını kaç zamandır dinlemiyorum, çok iyi şarkıcı diyordum, dakikalar önce istanbul'a konsere geleceğini öğrendim. konser haberi için;
http://www.dipnot.tv/2802...t-istanbul-a-geliyor.aspx
http://www.dipnot.tv/2802...t-istanbul-a-geliyor.aspx
25 ağustos ta istanbul a teşrif edecek olan hanımefendi. *
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar