bugün
- kenan evren'i yargılayan ve cezalandıran taşak18
- günün şarkısı10
- dünyada sadece ikimiz kalsak yine olmaz diyen kız9
- anın görüntüsü24
- kahve falında kovboy çıkması9
- ötüken'e hacca gitmek9
- ebru gündeşe 69 milyonluk konser23
- erdoğan bir kez daha seçilmeli11
- vücudunuzda hissettiğiniz en büyük acı16
- hayatı sorgulamak11
- tukenmis favorilerim10
- özgür özel9
- kadir mısıroğlu8
- 5 kasım 2024 abd başkanlık seçimleri20
- devlet bahçeli12
- aklı sikinde olan yazar18
- hem messi'yi hem ronaldo yu seven insan11
- jose mourinho33
- kısa saçlı erkek vs uzun saçlı erkek8
- realite manipülasyonu12
- fenerbahçe13
- menuet'in 26 yaşında olması9
- imza toplayıp judas'ı sözlükten attırmak22
- yazarların yaşadığı hayat19
- boklu bezle 500t seyahati9
- dincilerin vatan haini olması12
- yazarların hissettikleri14
- menuet benimle çıkmazsa gay oluyorum8
- sözlük erkeklerinin bugünkü kombinleri8
- 4 kasım 2024 mardin ve batman'a kayyum atanması15
- küresel'e en aşık yazar8
- gecenin şarkısı12
- artık evler satılmıyor31
- akşam yemeği8
- atilla karaoğlan15
- üşümek hiç ısınmamak8
- dünyanın en güzel ayağına sahip ünlü belli oldu9
- sevgiliyle sevişirken trafik lambası koymak9
- manyak olmaya karar verdim9
- v a m p i r o v9
- hükümlü olaların bilerek adaylığına izin verilmesi12
- 2 kasım 2024 beşiktaş kasımpaşa maçı22
- uludağ sözlük ün en edepli yazarı16
- misafir çocuğu10
- 4 yıldır bir kızı unutamamak18
- hem siyahi hem kadın hem de abd başkanı9
- chp ile dem parti arasında bir ittifak var16
- orhan gencebay13
- bir insan ömrünü neye vermeli15
- dolar alın lan9
yok efendim makas kesmiyor, bıçak bilemiyor, araba gitmiyor, kapı açılmıyor vb normalde kesen makas bize mi denk geldi hay aksi denip cepten 50 kağıt çıkartılıp makas sahibine uzatılınca hoop diye kesiverir makas. düğün sonunda oğlan tarafının cepler haliyle boşalmış olur. bazıları da şanslı olur ama;
geçtiğimiz yaz kuzenimi evlendirdik, gelin almaya gelecekleri zaman damat tarafı "kapı tutma" geleneğine hazırlıklı gelmiş. 2 adet av tüfeği ve 3 bin lira başlık parasıyla. kuzenim, biraz mal olur kendisi, millet kapı tutup açmayınca ağladı zırladı ben öyle şey istemem dedi neyse açtılar kapıyı mecbur baktı ki kayınbabası kapıda 2 tüfek ve parayla bekliyor. gözleri büyüdü yaptığına bin pişman oldu ama kapı tutma olmadığından vermediler. bu da böyle bir anımdır.
geçtiğimiz yaz kuzenimi evlendirdik, gelin almaya gelecekleri zaman damat tarafı "kapı tutma" geleneğine hazırlıklı gelmiş. 2 adet av tüfeği ve 3 bin lira başlık parasıyla. kuzenim, biraz mal olur kendisi, millet kapı tutup açmayınca ağladı zırladı ben öyle şey istemem dedi neyse açtılar kapıyı mecbur baktı ki kayınbabası kapıda 2 tüfek ve parayla bekliyor. gözleri büyüdü yaptığına bin pişman oldu ama kapı tutma olmadığından vermediler. bu da böyle bir anımdır.
Soz bohcasi, nisan bohcasi.
Belki de hayatinda kullanmayacagin icinde ki ivir zivir.
Ha illa o tuzlu kahve icilecek.
Not: tonla sayilir.
Belki de hayatinda kullanmayacagin icinde ki ivir zivir.
Ha illa o tuzlu kahve icilecek.
Not: tonla sayilir.
başlık parasına karşı olanların bile seve seve yaptığı şeyler- kapıyı tutup hahahihi hoho lar falan para alıp kızı yola koymalar- ya hala istek var başlık parasına ya da hala unutamadılar.
Hepsi.yok kardeşim belime bayramlık hediyesi gibi kurdale bağlayacakmış orda bir duygusallık şırıl şırıl ağlamalar, yok anası oğluna kınalar yakacakmış orda ayrı bir ironik sahne, bıçak kesmedi, davulsuz olmadı, ayakkabısı saklanmadı, kurbanı gelmedi...resmen çılgınca bir eziyet. Hatta klinik bir durum haline getirmiş bu millet cânım müesseseyi. Biri de çıkıp demiyor güzel kardeşim nevrotik misin sen az önce şakır şakır ağlıyordun bak akan rimelin kurumamış süzülüyor yanaklarına hala şimdi davul zurnayla göbek mi atıyorsun, bir yudum su iç al bir sinikırs ye sakinleş diye?
Yaz ortasında şöyle lümpen sayılabilecek bir dost meclisinde iş çıkışı sefası sürülürken geçen bir sohbetimize ortak edeyim sizi müsaadenizle. iki dirhem bir çekirdek ömründe el öpmek kadar bile küçük bir geleneğe dahil olamamış beşikten varlıklı bir ailenin evladı olan hanım bir arkadaşımız var. Diğer yanımda da yazılımcı bir beyefendi. Adam diyor ki:
- ben inanmıyorum artık kedi, kraliyet ailesinden eş bulsam çok mutlu olsak yine bu düğün meseleleri kapıya dayanınca koluna Trabzon burması kapısına davul zurna ister.dna sı değişir parlak şeyler gördükçe Nişan kurdalesi yutacak sarkazme ulaşır.
Daha önce tesadüf etmediğimden mütevellit aksini iddia ediyorum. Kendimden ve birkaç ahpabımdan yola çıkarak gerekçelerimi sunuyorum. Masadakiler dinliyorlar güzel güzel destekleyenler var sözlerimi. Sonra sıra bu hanım arkadaşıma geldi ve senlik başladı.
- dediği doğru. Ben davul zurna olmadan gitmem dedim son anda.gecenin bir vakti kendi ailem dahil davul zurna arattırdım.
Veee işte sihirli cümle geliyor. Şu milletin kaç evladının saadeti harcandı bu cümleyle.
- öyle deme kedi bana da diyorlardı da inanmıyordum saçma geliyordu.
" bir kere yaşanıyor nihayetinde her şey olsun istiyor insan saçma dediğim şeylere ortak oldum başrol oldum hatta".
Sustum tabi bir an için. Ciddi misin bu pespayeliği yaptın mı gercekten diye soran gözlerle baktım. Güzel de anlastik o da onayladı başıyla. Her sey dediği neleri kapsar bilmem ama biz de adet mi biter. Düğün safsatası için ayrı bir tim var bence. Nasıl biliyor musunuz? Bir mesire yeri düşünün yeşillik şu kenarı. Bir ağacın gölgesinde sere serpe çılgınlar gibi uzanmış işsiz bir takım var. Kadro şöyle:
1) yaş haddinden artık ordudan çıkarılmış bir bascavus
2) çok öğrenci bırakmaktan kadro bulamamış bir de dil sorunu yüzünden bir türlü doçent olamamış gereksiz insan
3) tabi ki mahallenin berberi
4) her konu hakkında duyar kasan kitabın ortası iticiliğindeki emekli devlet memuru teyzemiz. Oğlu ODTÜ de onu unutmayalım
5) dünya yansa kendi bildiğinden donduremeyecigimiz ölmek üzere olmasına rağmen laf yetiştirmekten aşağı kalmayan bir ihtiyar.yalniz akraba olması ön şart. Neden çünkü o eski ve haklı. çok çektiler çünkü
6) milli değer kavramını "gelin hamamına sahip çıkalım" dan öteye götürememiş yenge
7) kahvehane eşrafının demirbaşları kurulu üyelerinden birkaçı
8) fısıldayan ve ruhunu ele geçiren aslinda hormonlarinin esiri gelinin kız kardeşi
Bence bu seçilmiş arkadaşlar ağızlarının kenarında küçük bir ağaç dalını çevirirken güzel popomuzdan ne uydursak da eğlence çıksa hem de aile kuracaklara eziyet manasında tecrübe olsa diye düşünüp bu saçma sikik davranışları sokmuşlar hayatımıza. Elbette bu tek yanlı bir mesele değil. Saçmalayan ve ne isteyeceğini şaşıran gelin hanımla birlikte, "ben düğün dernek istemem boşa masraf yorgunluk" diyen gelin adayına annem hakkını helal etmiyor bir erkek evladıyım napalim diyen beyin kivrimlarindan şüphe ettiğimiz bu anasız sicmaya gidemeyen damat adayı kardeşimiz de suçlu. Bu saçmalıklara ortak olanlarla yarı yarıya her şey.
Bu minör depresif tiplerin düğün salonunda havalarda uçuşturduğu gobeklerin müsebbibleri öz kaynakları belli aslında da...kadınlara ve hatta annelere saldırdığım sığlığına düşün istemem.
Muhakkak analitik bir değerlendirme yapılsa sağlam bir vak'a olarak literatüre geçer bu düğün merasimlerimiz ama sabah sabah da en fazla dalgasını geçeriz. Dediğim gibi evlilik bambaşka bir akit...Çok daha hassas, kalben ve ust duzey eglenceli devam edebilecek bir paylaşımken bu hallere kadar getirip ayaklara düşürdünüz.
Siz halaybaşları beyler siz balayısız evlenmemci hanımlar yüzünden...biz ütopya olduk.
Yaz ortasında şöyle lümpen sayılabilecek bir dost meclisinde iş çıkışı sefası sürülürken geçen bir sohbetimize ortak edeyim sizi müsaadenizle. iki dirhem bir çekirdek ömründe el öpmek kadar bile küçük bir geleneğe dahil olamamış beşikten varlıklı bir ailenin evladı olan hanım bir arkadaşımız var. Diğer yanımda da yazılımcı bir beyefendi. Adam diyor ki:
- ben inanmıyorum artık kedi, kraliyet ailesinden eş bulsam çok mutlu olsak yine bu düğün meseleleri kapıya dayanınca koluna Trabzon burması kapısına davul zurna ister.dna sı değişir parlak şeyler gördükçe Nişan kurdalesi yutacak sarkazme ulaşır.
Daha önce tesadüf etmediğimden mütevellit aksini iddia ediyorum. Kendimden ve birkaç ahpabımdan yola çıkarak gerekçelerimi sunuyorum. Masadakiler dinliyorlar güzel güzel destekleyenler var sözlerimi. Sonra sıra bu hanım arkadaşıma geldi ve senlik başladı.
- dediği doğru. Ben davul zurna olmadan gitmem dedim son anda.gecenin bir vakti kendi ailem dahil davul zurna arattırdım.
Veee işte sihirli cümle geliyor. Şu milletin kaç evladının saadeti harcandı bu cümleyle.
- öyle deme kedi bana da diyorlardı da inanmıyordum saçma geliyordu.
" bir kere yaşanıyor nihayetinde her şey olsun istiyor insan saçma dediğim şeylere ortak oldum başrol oldum hatta".
Sustum tabi bir an için. Ciddi misin bu pespayeliği yaptın mı gercekten diye soran gözlerle baktım. Güzel de anlastik o da onayladı başıyla. Her sey dediği neleri kapsar bilmem ama biz de adet mi biter. Düğün safsatası için ayrı bir tim var bence. Nasıl biliyor musunuz? Bir mesire yeri düşünün yeşillik şu kenarı. Bir ağacın gölgesinde sere serpe çılgınlar gibi uzanmış işsiz bir takım var. Kadro şöyle:
1) yaş haddinden artık ordudan çıkarılmış bir bascavus
2) çok öğrenci bırakmaktan kadro bulamamış bir de dil sorunu yüzünden bir türlü doçent olamamış gereksiz insan
3) tabi ki mahallenin berberi
4) her konu hakkında duyar kasan kitabın ortası iticiliğindeki emekli devlet memuru teyzemiz. Oğlu ODTÜ de onu unutmayalım
5) dünya yansa kendi bildiğinden donduremeyecigimiz ölmek üzere olmasına rağmen laf yetiştirmekten aşağı kalmayan bir ihtiyar.yalniz akraba olması ön şart. Neden çünkü o eski ve haklı. çok çektiler çünkü
6) milli değer kavramını "gelin hamamına sahip çıkalım" dan öteye götürememiş yenge
7) kahvehane eşrafının demirbaşları kurulu üyelerinden birkaçı
8) fısıldayan ve ruhunu ele geçiren aslinda hormonlarinin esiri gelinin kız kardeşi
Bence bu seçilmiş arkadaşlar ağızlarının kenarında küçük bir ağaç dalını çevirirken güzel popomuzdan ne uydursak da eğlence çıksa hem de aile kuracaklara eziyet manasında tecrübe olsa diye düşünüp bu saçma sikik davranışları sokmuşlar hayatımıza. Elbette bu tek yanlı bir mesele değil. Saçmalayan ve ne isteyeceğini şaşıran gelin hanımla birlikte, "ben düğün dernek istemem boşa masraf yorgunluk" diyen gelin adayına annem hakkını helal etmiyor bir erkek evladıyım napalim diyen beyin kivrimlarindan şüphe ettiğimiz bu anasız sicmaya gidemeyen damat adayı kardeşimiz de suçlu. Bu saçmalıklara ortak olanlarla yarı yarıya her şey.
Bu minör depresif tiplerin düğün salonunda havalarda uçuşturduğu gobeklerin müsebbibleri öz kaynakları belli aslında da...kadınlara ve hatta annelere saldırdığım sığlığına düşün istemem.
Muhakkak analitik bir değerlendirme yapılsa sağlam bir vak'a olarak literatüre geçer bu düğün merasimlerimiz ama sabah sabah da en fazla dalgasını geçeriz. Dediğim gibi evlilik bambaşka bir akit...Çok daha hassas, kalben ve ust duzey eglenceli devam edebilecek bir paylaşımken bu hallere kadar getirip ayaklara düşürdünüz.
Siz halaybaşları beyler siz balayısız evlenmemci hanımlar yüzünden...biz ütopya olduk.
benim için düğün fotoğraflarıdır. çok korkuyorum amk, böyle aptal aptal pozlar ver diye tutturacaklar. e el mahkum bilmem kaç milyar milyon harcamışsın.
(bkz: ay gerildim şu an)
(bkz: ay gerildim şu an)
Gerdeğe girerken damadı dövme.
Müslüman bir toplum olma iddiasındaki türk toplumunun Allah'ın emirlerinden daha fazla bağlı olduğu, evlilik sürecinde yapılan neredeyse her şey.
Dügün konvoyu.
Hayatımda bir kadına yapılabilecek en büyük bilinçaltı hakaret olan bele kırmızı kuşak bağlama ve kanlı bez bekleme geleneklerinin kafa kafaya yarıştığı , kafa kafaya girişmesinin içinde beklendiği gelenekler zinciridir .
bölgeden bölgeye değişen geleneklerdir.
durumu değiştirmek çiftin elinde değildir. yakınlardan ezici bir çoğunluk bu gelenekleri devam ettirmek istediğinden birde bakmışsınız her şey kendi kendine oluvermiş bile. güzeldir, hatıradır.
durumu değiştirmek çiftin elinde değildir. yakınlardan ezici bir çoğunluk bu gelenekleri devam ettirmek istediğinden birde bakmışsınız her şey kendi kendine oluvermiş bile. güzeldir, hatıradır.
Evliliğin direkt kendisi hele hele düğün falan.
Tarafların birbiri ailelerine binbir çeşit don,atlet, fanila diye akıp giden çamaşır seti dizmesi.
düğün. gelinin kız kardeşi göbek atsın, damadın yakın arkadaşları harmandalı oynasın ve misafirler yarım saat kurtlarını döksün diye çuval çuval para verilen en saçma gelenektir.
Yok efendim neymiş kameranın flaşı patlamıyormuşta fotoğraf çekemiyormuş. Yok bıçak pastayı kesmiyormuş. Efendime söyleyeyim gelinle damadın geçeceği kapı açılmıyormuş. Sikerim o işi.
Kapıda çarşaf bekleyen teyzeler. Hala var bu gelenek. Evet.
Hepsi, hepsi ulan hepsi.
Yok kına olur eline çeyrek koy, yok bohça açılacak, yok bohça görmeye gelecekler, yok erkek tarafı şunu yapar, kız tarafı bunu ister.
Çok zor be sözlük. Ben düğün yapalım 4 ay oldu. Nişan sürecim uzun olmadı ve hem benim ailem, hem eşimin ailesi anlayışlı insanlar olduğu için "gelenek altında dayatmalar" haricinde pek problem yaşamadım.
Bak güzel kardeşim açık bir nasihattir sana bu. Evleneceğin kız veya ailesi veya senin ailen maddiyat konusunu öne çıkaran kişiler ise ve senin de her şeyi kendin yapacak kadar gücün yoksa girme bu işe. Arkadaşımın evleneceği kızın ailesi kıza alacağı 10 burma bilezik haricinde 4 tane de kız kardeşine istemiş. Bak elbise, yüzük, hediye falan onları saymadım bile. Bak bi uzaktan, bi yokla bu kazığa oturabilirim diyorsan gir evlilik işine yoksa sıkma canını, senden değerli bir şey yok.
Bir de nişan işini fazla uzatma, 1 seneyi kesinlikle geçme tamam mı canım benim.
Yok kına olur eline çeyrek koy, yok bohça açılacak, yok bohça görmeye gelecekler, yok erkek tarafı şunu yapar, kız tarafı bunu ister.
Çok zor be sözlük. Ben düğün yapalım 4 ay oldu. Nişan sürecim uzun olmadı ve hem benim ailem, hem eşimin ailesi anlayışlı insanlar olduğu için "gelenek altında dayatmalar" haricinde pek problem yaşamadım.
Bak güzel kardeşim açık bir nasihattir sana bu. Evleneceğin kız veya ailesi veya senin ailen maddiyat konusunu öne çıkaran kişiler ise ve senin de her şeyi kendin yapacak kadar gücün yoksa girme bu işe. Arkadaşımın evleneceği kızın ailesi kıza alacağı 10 burma bilezik haricinde 4 tane de kız kardeşine istemiş. Bak elbise, yüzük, hediye falan onları saymadım bile. Bak bi uzaktan, bi yokla bu kazığa oturabilirim diyorsan gir evlilik işine yoksa sıkma canını, senden değerli bir şey yok.
Bir de nişan işini fazla uzatma, 1 seneyi kesinlikle geçme tamam mı canım benim.
düğün arabasını kamyonla kesilmesi. arkadas kamyon nedir ya bi de pis pis sırıtıyordu, aldı mı tabiki de babayı... o stresle gangbang yapılmadıgına sevinsin...
kız isteme mevzusudur. iki insan birbirini sevdikten sonra akli dengeleri yerinde olduktan sonra ve yetişkin sıfatında olduklarından sonra neden icazet istenmek zorunda bunu anlamıyorum. aile ile tanışılır normaldir aileler tanışır buda tamam ancak isteme ve verme / vermeme kısmını anlamıyorum nihayetinde bir ömrü beraber geçirecek olanlar karar vermiş.
düğün zaten başlı başına enteresan bir olay. insanlar oynasın, dedikodu yapsın diye bir dünya sıkıntı stres çekiliyor.
düğün zaten başlı başına enteresan bir olay. insanlar oynasın, dedikodu yapsın diye bir dünya sıkıntı stres çekiliyor.
damadın itin götüne sokup çıkarılması.
Genel olarak hepsi saçma ve bir çoğu da yazılmış zaten ama şu nişanda takılan yüzüklerin kurdelasını yutturuyorlar ya bekarlara evlensinler diye. Lan nasıl bir mallık bu. Yutturan ayrı, yutan ayrı salak.
Sonra yeni gelinler neden her şeye kurdela takıyor. Bunlar evlenmek için kurdela yutuyorlar, her şeye kurdela takmaları da bundan galiba.
Ay salaklar.
Sonra yeni gelinler neden her şeye kurdela takıyor. Bunlar evlenmek için kurdela yutuyorlar, her şeye kurdela takmaları da bundan galiba.
Ay salaklar.
evliliğin tamamı anlamsızken süreçte yaşanan hangi olaya bir anlam bir mana katılabilir ki?
(bkz: düğün)
Tekme tokat, gerdek odasına sokulan damat.
Gerdek kapısında bekleyen aile büyüğü!!!
Tövbe bismillah!!!
Gerdek kapısında bekleyen aile büyüğü!!!
Tövbe bismillah!!!
doğru düzgün kız bulsam hepsine razıyım siz ne diyonuz olm.
Gelin kızı erkek tarafının alışverişe çıkarması. çok eskiden belki mantıklı olabilirdi insanlar sürekli alışverişe çıkmıyor şehre ilçeye gitmek bile büyük bir olaydı.
Ama günümüzde her yer avm lan. Ne ararsan dakkada buluyorsun. Kızı çocuğun anası bacısı halası teyzesi falan alışverişe çıkarır kıza don sütyen almak nedir? kuyumcuya sokup hadi ne istiyorsan al demek nedir ya?
Ama günümüzde her yer avm lan. Ne ararsan dakkada buluyorsun. Kızı çocuğun anası bacısı halası teyzesi falan alışverişe çıkarır kıza don sütyen almak nedir? kuyumcuya sokup hadi ne istiyorsan al demek nedir ya?
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar