bugün

gün itibariyle kurulan yeni üniversitemizdir efendim ilk entrysi benden. (bkz: hayırlı olsun)
(bkz: hoşgelmiş)
(bkz: koştursun efenim sözlükte)

dur lan!
hatlar karıştı.*
atatürk üniversitesi'nin zaten 50.000 öğrencisi mevcutken, bir diğeri niye? erzurum zaten küçücük bir yer, çok büyük değil. şehir merkezini arabayla 2-3 saat içinde geze geze bitirirsin. bir de büyükşehir belediyesi demiyorlar mı? hani büyükşehir görmesem neyse de, iki-üç altgeçit, üniversite ile olmuyor. politik tabi tüm bu meseleler.

karadeniz teknik üniversitesi'nin hali teknik mi değil mi belli değilken erzurum gibi yerde açılmasının sebebi teknik eleman ihtiyacını karşılamak mıdır nedir? erzurum üniversitesi'nin yeni adı ayrıca, zaten o da tasarıydı, tekniğe çevirmişler. ek olarak, nene hatun'un adını vermek istemişler, kabul görmemiş tasarıda...

valla bir yerlerini yırtsa da bu üniversite, atatürk üniversitesi ve diğer teknik üniversitelerin seviyesine asla ulaşamayacak, tablo bu şekilde zira...

http://www.gazeteguncel.com/haber-tespit-14351/
gün itibariyle rektörü atanmış üniversitedir.

o değilde, illada erzurum'a teknik üniversite kuracağız diyorsanız, atatürk üniversitesi'nin ilgili bölümlerini erzurum teknik üniversitesine aktarırsınız olur biter. böylece sıfırdan üniversite kurmuş olmazsınız. bununla beraber hem atatürk üniversitesinin hemde erzurum teknik üniversitesinin gelişim sürecine ciddi katkı yapmış olursunuz. gerçi atatürk üniversitesinin pek fazla gelişecek yanı kalmadı ama öylesi daha iyi olurdu muhtemelen.
saçma iş.
"teknik" üniversitenin teknik olmayandan ne gibi fazlalıklarının olacağını düşündüler de böyle bir işe kalkıştılar acep?
tahminimce rektör zor durumdaymış, bunlar da alsın, elinde iş olsun, hem oyalanır hem de para kazanır diye üniversite kurmuşlar.

(bkz: oha)
(bkz: etü sözlük)
rektörü muammer yaylalı olan üniversitemsidir.
(bkz: etü)
öğrenci alımı yapılmış ancak hala o öğrencilere denk gelen yok. kampüs denilen bir olguda mevcut değil daha önemlisi rektörlük binası sürekli yer değiştiriyor. önce yıldızkent sonra çat yolu şimdi ise terminale göç etmiş. hayırlısı bakalım seneye nereye taşınacak, göreceğiz.
bizim evin salonu kadar bir rektörlük binası vardır. tuzcu köyü yönünde bir binası mevcuttur(hiç öğrencisini görmedim).

erzurum'dan nefret edenlerin sayısını arttırmaya yönelik bir proje olarak tasarlanmıştır.
http://www.erzurum.edu.tr...ay.aspx?GId=2&Bolum=0

linkte de görüldüğü gibi animasyon fotoğraflara sahiptir.

yani demek istiyor ki: bakın üniversitemiz henüz fiziki olarak ortada yok ama, siz gelin, nasıl olsa aynısını yapıcaz.

nah yapıcaksınız. o fotoğraftaki haline 10 seneden erken gelirse götüme hıyar sokarım.
yurtlara bak aq. otel mi isletiyorsunuz napiyorsunuz?
Yurtlarını gördükten sonra okumakta olduğum üniversiteyi bırakma kararı aldırmıştır. Elveda.
Olmayan üniversitedir.
göt ile güldürür..

bir teknik lise..
2000 yılında Erzurum Atatürk üniversitesini kazandım.Kayıda gittiğimde şöyle bir ortama baktım nihayetinde ders kayıdında iyice gözlemleme imkanım oldu akabinde ise eve dönüp tekrar sınava hazırlandım.o yüzden burada ne yazılsa inanacağım üniversitedir.
mühendisliği kazanmış olduğum üniversitedir. hedefim karadeniz tekniğe yada fırata geçmek olacak ilk edapta. henüz üniversiteye gitmedim. fakat editleyeceğimden emin olabilirsiniz gittiğimde.
edit : odtü mezunu hocaları, yeni yapılan mühendislik ve mimarlık fakültesi ile birlikte oldukça memnun kaldığım üniversite. fakat şehir ciddi anlam da soğuk ve gereksiz boşluklarla dolu. ayrıca şehir merkezi iyi planlanmış durumda. öğrenci sayısı oldukça fazla olmakla birlikte ciddi anlamda herkes hayatından memnun. derslere gelecek olursam eğer makina öğrencisiyseniz sıçtığınız fakat inşaat öğrencisi iseniz güle oynaya 3 agno ortalama yakalayacağınız yerdir erzurum teknik üniversitesi. he siz derseniz ben efendi gibi gelip iyide bi mühendis olmak istiyorum öyle öğrencilik hayatı falan çok umrumda değil kesinlikle kaliteli ve farkındalık yaratan bi mühendis olabilirsiniz. diğer bölümleri sadece prestij amacıyla açılmış sanırım. çok değerlenecek buralar çok.
yakınına büyük bir avm açıldı ve gittikçe gelişiyor erzurum teknik üniversitesi. dediklerine göre hocaları iyiymiş ayriyeten 1-2 yıla kadar kampüsü de iyi olacak. geniş ve iyi bir yerleşkesi var değerlenecek.
Bu ne zaman açıldı.
yeni galiba.
okul geçenlerde üniversite ortamını yakından tanıyalım diye bir gezi düzenledi ve ilk durağımız erzurum teknik üniversitesi oldu. iktisadi ve idari bilimler fakültesine gittiğimizde bir hoca bizi kapıda karşıladı, gerçekten o kadar sıcak kanlı biriydi ki kendimi evimde hissettim. sonrasında fakülteyi gezdirdi bize gayet kaliteli ve genişti özellikle kütüphane ortamı çok şirin ve estetikti. yeni kurulmuş bir üniversiteden bu kadar iyi bir sonuç beklemiyordum açıkçası.

zaten fakültede bizi karşılayan hoca o kadar güzel ve naif bir şekilde bize tanıtımı yaptı ki hayret etmemek elde değil. hayatımızda işe yarayacak bazı ipuçları verdi, zaten hoca kendini alanında çok geliştirmiş bir insandı. bu konuda kendisini taktir ettim.

gerçekten okumak isteyen öğrenciler için bulunmaz bir üniversite ve hala gelişmekte.

edit: yeni yapılan binaları gerçekten çok ihtişamlı, özellikle rektörlük binasına hayran kaldım.
Ramazan ayı değilse çok sorun olmaz.