bugün

Ergenekon hakkında kimsenin bilmediği yepyeni açılımlar yapamayacağım ama görünen o ki,gerçekten varolan bir girişimi,belki de içinde olmayan insanları da katarak,kendi gücünü de katlayarak ortaya koymuş bir hükümetle karşıkarşıyayız.. Yani ergenekonun varlığını kabul ediyor ve komik buluyorum,ayrıca hükümetin de bu durumdan fazlasıyla beslendiği elini kolunu ona buna rahatça uzatabildiğini düşünüyorum..

Ama günlerdir anlamadığım şu var,ergenekon ile ilgili gözaltılarda veya cezai uygulamalar da hep aynı ifade çıkıyor karşımıza "ama eski rektör gözaltına alınamaz,ama türkan saylan muhteşem bir kadın o ergenkoncu olamaz,yok o saygıdeğer bir asker elleri kelepçelenmez,ama balbay o konuşmaları yapamaz,çünkü o laik ve çok iyi biri" eee böyle savunma mı olur yahu? bu 14 yaşında kızı kadın olarak koynuna sokan hüseyin üzmez'e o adam namazında niyazındadır kimsenin tavuğuna kışt demez,dini yazılar yazar,Allah'tan korkar diye savunmak gibi salak bir mantık!

Pek tabii sizin çok sevdiğiniz bir yazar ülkeyi zora sokacak bir çalışmanın parçası olabilir,bir kadın zilyon tane burs verip sonra da hükümetten kurtulmak için darbe isteyebilir,yıllarını ,canını vermiş bir albay darbe eğiliminde olabilir.. ne var bunda? hem laik,hem darbeci,hem de iyi karakterli olunmuyor mu?

Çok mu saf baktım olaya,olabilir,bütün bu işlerin Akp'nin tezgahı olduğuna kafayı takmış biri saf görebilir beni.. Olayların gerçek olduğunu,Akp'nin ise bu işi köküne kadar kullandığını,kuru-yaş demeden çalıştığını düşünüyorum. Yani suçlu olmayanları bile dahil ederek..

Ayrıca nedir efendim,bu hükümeti beğenmedik,dini temalı,bunu indirelim biz gelelim? Yavrum demokrasi diye birşey var ya,üstelik bu ülke olabildiğince dönek,yarın bakarsın şutlamış tayyibi yeni çıkan bir sol partiye çakmış oyları,ee o zaman ne olacak dolsun sorgu odaları türbanlı irtica yapan kızlarla.. Bir darbe bu ülkeyi bu yüzyılda ne kadar geriye götürür düşündünüz mü hiç? Darbeyi ima eden gülüşler,olsa da fena olmaz hani saçmalıkları,bu hükümet bizi iran yapacak asker gelsin mantalitesi,bende bunlardan korkuyorum.iran olmaktan korktuğum kadar darbe olmasında da korkuyorum..

Dün başkası eziyet görüyordu,bugün başkası.. Amaç herkesin tahammül içinde yaşaması,yani Kuran kursu yerine bale kursu açılsın diyen kadına eyvallah,sen çocuğunu baleye gönder,biz böyle iyiyiz,işine bak diyebilmek..Bikini giyilmesin,denizler halka kapansın diyen zihniyete,sen namuslu namuslu çarşafınla özgürce takıl,işine bak,ben böyle iyiyim diyebilmek..

Her hükümeti kafamıza göre devirmeye çalışacaksak,devirelim cumhuriyeti hepten kafamıza göre takılalım,yok ıhıh o örümcek beyinli başını örtmüş istemem,yok bu dinsiz bunu da ben istemem,onun kaşı tekkaş berikinin göbeği var,bizim de bu garip demokrasi anlayışıyla işimiz var..

başlıkla alakalı olarak ''uykusuz'' kapak yapmış
''dergi olarak ergenekon operasyonu konusunda halkımızla aynı duyguları paylaşıyoruz. Bi bok annamadık!''
ergenekonun nobran etkisi yaptığına delalet eder entrydir.