bugün

Besiktas ' ın Dortmund ' dan transfer ettiği Hırvat yardımcı antrenör

Bir röportajı icin http://eksibesiktas.blogs.../2013/07/edin-terzic.html
bu arkadaşın loras tyrell ile olan benzerliği dikkat çekmektedir.

tanım: beşiktaş antrenörü.
slaven bilic'in de hakkında "ben edin terzic’i çok istedim. dortmund’la sözleşmesi sürdüğü için bir süre beklemek zorunda kaldık. yaptığımız en iyi transferlerden birisi edin terzic. bu kadar genç yaşta bu kadar yetenekli bir çalıştırıcı olmasının yanı sıra son derece derin bir birikim ve tecrübeye sahip. en önemli özelliği çok genç yaşta olmasına rağmen özgüveninin yüksek olması ve fikirlerini bazen benimkilerle örtüşmese de söylemekten, o fikirlerin arkasında durup bizi ikna etmeye çalışmaktan kaçınmaması" dediği antrenör.

görsel
bu adamı nedendir bilmiyorum ama çok seviyorum özellikle maçta bir oyuncu değişikliğinde yeni giricek oyuncuya telaşlı telaşlı taktik anlatışı yok mu! umarım bilic gibi uzun yıllar beşiktaşımıza hizmet vermeye devam eder.
Beşiktaş'ın rakip takım analizlerini yapan antrenörüdür. Süreyya Soner'in "ulan sen de hiçbir maça çıkmıyorsun, kaç senedir kulübüdesin" hikayesi Beşiktaşlıların malumudur. Dün geceki maçta, kahvede otururken arka sıradaki bi çocuk da Terzic için, "ulan bu sarı bebe de bi maç çıkıp oynamadı anca para yiyo ipne" diyerek o hikayeyi canlı yaşamama sebep olmuştur. Bir de böyleleri futbol maçı izlerken her pozisyona yorum yapar, kaldıramıyrum bazen.

Neyse konuyu dağıtmayalım. Biliç'e kendisini 2012 Avrupa Şampiyona'sında rakip takım analizleri göndererek tanıtmış ve ardından Beşiktaş'ta birlikte çalışmaya başlamışlar. Henüz 32 yaşında, özgüveni gayet yüksek, çalıştığı takımı sahiplenen bir kişilik. Seneler sonra, umud ederimki Beşiktaş'ta olur, ismini daha yüksek yerlerde duyacağız.

Porto-Mourinho, Klopp-Dortmund, Simeone-A. Madrid. Bu üç örnekte de takım ve teknik direktör dokusu yüzde 100 uyumluydu. Bakarsınız Terzic'te bizim Robin Hood'umuz olur. Bunlar çok büyük örnekler derseniz, Murat Yakın-Basel ikilisi daha iyi eşleşebilecek bir örnek.
beşiktaş'ın taktisyenidir.

bir gün bilic gitse bile kalması lazım.
vakt-i zamanında dortmund'un genç takım hocası iken bilic'in ekibinde yardımcı hoca olmuştu beşiktaş'ta. comandante bilic ile birlikte beşiktaş'tan ayrıldılar ve west ham'a bilic ile birlikte gittiler ve dortmund'a geri döndü sonra.

şimdi ise yine dortmund'un yardımcı hocası ve vodafone park'a beşiktaş'ın rakibi olarak dönecek. severiz kendisini. kendisini istanbul'da görmek güzel olacak.