bugün

kavga etmek, birbirine girmek, kavgaya tutuşmak, şiddet gösterilerinde bulunmak.
sanalı yeteri kadar heyecanlı olduğu için gerçeğene hiç ihtiyaç duyulmamalıdır.

http://hebola.mybrute.com/
Güç sınamak, ego tatmin etmek, hırs boşaltmak, öfkeyi bedensel temas ile karşı tarafa yansıtmaktır.Aynı zamanda kickbox, boks, mma, shooto, vale tudo, K1 gibi organizasyonları olan müsabik bir spor dalıdır.
güzel bir abimizin güzel bir değerlendirmesine konu olmuştur;

http://yazarselimgurselgi...m-gurselgil-dovusmek.html
iki kişinin birbirine fiziksel olarak hasar vermesi durumu.

iki çeşittir. birincisi spordur. kuralları vardır. iki kişiden biri dayağını yer, dövenin elini sıkar olaysız dağılır. biz de seyrederken maçın kaçıncı rounda geldiğini gösteren kızları bekleriz.

ikincisi ise tartışma veya bir anlaşmazlık sonucu karşıdakinin ağzını yüzünü kırmak, taallukatını sikmek istemektir. ilginç bir durumdur. düşünsene karşındaki adam seninle aynı fikirde değil diye onun canını yakmak ona zarar vermek istiyorsun. niye yapıyorsun bunu? net bir sebebi yok. en azından ben açıklayamıyorum. ama birine vurmak istemenin kendine ait bir duygusu var. sadece nefret ya da kızgınlık değil. karşındaki o kadar mal ki var olmasın istiyorsun. bir düşünsün seninle aynı fikirde olsun ya da en azından saygılı olsun, saçmalamasın diye düşünüyorsun. olmuyor. ağzına bir tane vuruyorsun. o da sana vuruyor. bir taraf kazanıyor kavgayı. böyle böyle gidiyor...
şahane bir eylemdir.

gerek yıllardır onurlu bir şekilde sürdürdüğüm klavye delikanlılığı mesleği olsun gerekse kavga etmeye yeltenen gençleri gaza getirip iyice birbirlerine sokma misyonum olsun. bu konuda sözlüğe sağladığım katkılar yadsınamaz.

yadsıyanın da belasını sikerim. kimse benim sabrımı test etmeye kalkmasın.
çok rahatlatır ama hayatım boyunca kimseyle dövüşmedim kavga etmedim hep sessiz sakin kendi halinde olan soğuk biriydim.

(bkz: pasif)
Bazen uvuz kayıpları ve patolojik süreçlere sebep olur.
(bkz: sözün bittiği yer)
zihinsel tarafı fiziksel tarafından çok daha önemlidir. eğer rakibinizden korkarsanız ringde veya sokakta asla performans gösteremezsiniz. ekim ayında ilk amatör kick boks maçıma çıkacağım. bazen rakibimin benden hiç korkmadığını düşünüyorum (benden daha tecrübeli olabilir). açıkçası bu beni biraz heyecanlandırıyor, ama yine de en ufak bir güven eksikliği hissetmiyorum. neler olacak göreceğiz.