bugün

ankara, uludağ, dokuz eylül, süleyman demirel, kocaeli ve atatürk üniversi' nde ders olarak verilen tiyatro bölümü.
mutlu * sona 1 sene kalmışken (bkz: öss 2009) yürekteki isteğin şiddetini daha da arttıran hayallerin bölümü.

na şuraya yazıyorum, eğer seneye bu zamanlar izmir'de büyük bir sarhoşluk içerisinde gezecek olursam, her otobüsün vazgeçilmez elemanı avaz avaz bağıran o dövülesi veletten tut da davetiyelere özel not yazıp getirilmemeleri istenmesine rağmen düğünlerde yerini alan, bir de yetmezmiş gibi ordan oraya koşuşturup tüm geceyi rezil eden ukala, şımarık ve çokbilmiş çocukları dahi sevindireceğim. **
ismi gayet karizmatik gözükmektedir.

*ne okuyorsun?
+dramatik yazarlık!!! bir ağırlığımız var bizim. *
akrabaların mezun olunca ne olacaksın sen sorusuna tabi tutacağı bölümlerden biri.
Şu anda son sınıfına geçtiğim bölüm.
insanlara bitirince ne olacaksın sorusuna,tiyatro oyun yazarı demektense senarist ve reklamcı demek zorunda kaldığım ve iyi para var o zaman dediklerinde kendimi gelecek açısından iyi hissettiren bölümdür.
Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı tiyatro, sinema, radyo TV reklam yazarlığı gibi Dramatik Yazarlık alanlarında ürün verecek metin yazarları yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.
uludağ üniversitesi
istanbul üniversitesi
ankara üniversitesi
erzurum üniversitesi[sanırım bölüm kapatılmış]
dokuz eylül üniversitesi

dramatik yazarık bölümüne sahip olan üniverstelerdir.
mezun olduktan sonra beş parasız olma ihtimaliniz çok yüksek de olsa seviyorsanız katlanılası meslektir.
mezun olan herkes işi yok diye dramatik bir yazar olamaz ama mezun olduktan sonra yada yaz tatilinde tekstile girip çalıktıktan sonra dramatik şeyler yazabilir neden çünkü rock dinlerken arabeski mecburen dinler hergün ögretmenin diye hitap ederken bu sefer usta diye hitap etmeye başlar hergün sırtında çanta varken bu sefer sırtında cuval dolusu iş, elinde kalem varken bu sefer elinde makas hergün harçlık alırken ayda bir aldıgı 350 tl den 10 tl si kalan ve bunun için mesailere (belli bir saatten fazla çalışmak)kalan ve bazende paydos saatlerinde onu zorla çalıştıran usta ya sesini bile çıkartmayan kişiler ancak 'DRAMATiK YAZAR' olurlar...
(bkz: kocaeli üniversitesi)
3 aşamalı özel yetenek sınavı ile kabul edilirsiniz. kazanması zor, bitirmesi daha zordur. yazma eylemi hayatınızda hobi olmaktan daha öte bir anlam taşıyorsa, bu eğitim size iyi bir disiplin kazandıracaktır.

bol şans...
(#8794418) ye düzeltme yapmalıyım.

Erzurum'daki dramatik yazarlık kapanmadı hala devam ediyor.Ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi'nde de tiyatro bölümü dramatik yazarlık eğitimi vermektedir.

Yazarlık açısından değil fakat oyun yazarlığı açısından çok önemli olan bir eğitimdir.Teorik ve pratik eğitimin birlikte verilmesi ve matematiksel bir sıralama ile oyunların yazıldığı,kanımca edebi ve dil açısından gelişmeler oluyor fakat yaratıcılık açısından ket vurabilme ihtimali çok yüksek.Okul bitirdikten sonra da başarınıza ve ortaya koyduğunuz eserler le bir yere gelirsiniz,sizi bir iş beklemiyor fakat sadece yazmak değil,bağlantılarınız ve edinimleriniz sayesinde bir yerlere gelebilirsiniz,şu ara yükselişte olan bir bölüm.
bir kaç yıla kalmaz çok popüler bir bölüm olacaktır. türkiye'de bu sene sadece 65 kişi alınıyor bu bölüme.
genel itibarıyla çevre edinebilmekten ve
tiyatro tarihi ve teorilerine dair bilgi kazanımından başka
hiç bir işe yaramayan ana sanat dalı.

(bkz: ne gerek var)
herhangi bir üniversitenin bu yılki başvuru ve sınav tarihleri henüz açıklanmamıştır bir yada bir buçuk ay içerisinde açıklanması olasıdır.
kocaeli üniversitesi
ankara üniversitesi
süleyman demirel üniversitesi
istanbul üniversitesi
dokuz eylül üniversitesi
erzurum üniversitesi
uludağ üniversitesi

Ankara üniversitesi ve istanbul üniversitesi dışında hepsi güzel sanatlar fakültesine bağlı sahne sanatları bölümü içindedir.
Eğitimi 4 yıldır kontenjanı 5 ile en fazla 15 arasındadır. öğrencilerini yetenek sınavıyla seçer.
Türkiye'de ender bölümlerden bir tanesidir ve belli başlı üniversitelerde bulunan bu bölüm, pek çok disiplinler arası eğitim vermektedir. iyi bir oyun yazarı olamazsınız ama iyi metin okuyan bir seyirci ve çözümlemeci olursunuz. Sonra senaryo yazıp köşeyi dönersiniz.
gün itibariyle süleyman demirel üniversitesinde yetenek sınavının ilk oturumuna girdiğim bölümdür.
yaklaşık bir buçuk sayfalık verilen konu ile ilgili denememin sınava katılan diğer dört adayın üstüne çıkması bana göre muhtemel.
konu "zamanda yolculuk yapma şansınız olsaydı, dünya tarihinde neyi değiştirmek isterdiniz? neden?" idi bu arada.
işin kötü yanı, diğer iki oturumun önümüzdeki iki gün içinde yapılacak olması ve dolayısıyla pamukkale üniversitesindeki kesin kayıtla çakışması.
her ne kadar kendime güvensem de, pamukkale üniversitesindeki kazanılmış hakkımdan vazgeçip dramatik yazarlığa yardırmayı götüm yemediği için, bu ilk oturum bi boka yaramadan güzel bir anı olarak kalmış olacak sözlük.
evet evet, sağlık olsun.
http://blog.radikal.com.t...tik-yazarlik-bolumu-47421
psikolojik danışmanlık ve rehberliği bırakıp gideceğim tek bölüm.
yakında belediye kursunda dersını almak ıstedıgım bı bır bolum. hos oldugunu dusunuyorum.
bu sene hazırlandığım sevgili bölümcüğüm. tiyatro anasanat dalına bağlı lakin ben tiyatro yazarlığı istemediğimden mütevellit tek gayem gerekli teknikleri öğrenip içimde biriken hikayelerimi insanlara güzel bir şekilde anlatabilmek. bakalım gelecek bize neler gösterecek sözlük!
Bugün itibariyle finallerine çalıştığım bölüm, bölümüm. Para düşünenler gelmesin fakat kişisel gelişim ve sanatsal kaygıları gidermede birebir diyebilirim. !!!
Okuyoruz, yazıyoruz, düşünüyoruz ve sonra ne yapıyoruz işsiz kalıyoruz sevgili sözlük. Fakat okumak isteyen arkadaşların hevesini kursaklarında bırakmak gibi olmasın eğer piyasanın istediğini yazarsanız kralsınız. Yok ben tiyatro oyunları, kendime göre film senaryoları, kitaplar yazacağım diyorsanız maddi olarak işiniz zor.

her şey bir yana güzel bölümdür güzel.