bugün

kesinlikle alakalıdır diye;
(bkz: köylü)
(bkz: kenan doğulu)
(bkz: şarklı)
(bkz: doğuluyuk gardaş)
(bkz: ozan doğulu)
(bkz: yurdaer dogulu)
sivas tan itibaren doğu tarafta doğanlara denir.
(bkz: orient)
evet doğuluyum hem de sonuna kadar. ama terörist miyim hayır. sonuna kadar terörist düşmanıyım. ama biliyorum ki benim gibi düşünmeyenler var. batılı olupta terörist olmayan yok mu? en az doğu da bulunanlar kadar yok mu? sorarım. doğuluyum ama terörist değilim. işte ülkemizi bölen zihniyet. uyanın lütfen doğuya gelin ve tv de ahkam kesenlerin terörist yandaşı olduğunu görün. ve güzel uykunuza elveda deyin.
doğuda yaşıyan bütün insanları kasteden kelime. ırk ayrımı yapılmaz. bir de kenan'ın soyadı, ayrıca müzik var böyle. doğulu müzik diye.
daha çok asyalıları ifade etmede kullanılan kelime.
genelde kara kaşlı tipleri tanımlamaya yarayan sıfat.
kenan ve ozan'ın soyadı. *
dünyanın batısına gidildikçe, doğusunda kalan insanlara yakıştırılan sıfat.
emin olun istanbulumun kendini alim sanan tiplerine, avrupalılar doğulu diyor.
his insanı.
Geneli kürt sanılır. Sümme haşa. Doğuluyuz, türküz elhamdülillah.
batıdaki tanımı, ankaradan sonra bulunan illerde(karadeniz ve bir kaç il dışında) yaşayan ve oralı olan insanlara doğulu ve kürt denilmekte, o gözle bakılmaktadır.
Kodumun ülkesinde kürt sanılmanıza neden olan sıfat.
Türküm diyince de inanmayanlar var.

Bana "sen çok düzgün insansın nasıl doğulusun, heralde memleketle çok alakanız yok ailecek?" Diyen insanlar var lan. Ben de zevkle "hayır doğu'da doğup büyüdüm, tüm ailem memlekette, batıda olan tek kişi benim, 18 yaşında geldim" diyorum. "Olsun ya 5 parmağın 5i bir mi" diyor. Senin amk.
konuma göre değişecek olan terim örneğin bir çankırılıya göre çorumlu biride doğuludur.
her doğulu antepli diyarbakırlı şanlıurfalı bitlisli vb. kürt değildir elbet.
kürdün kibarcası.