bugün

Akşamın parladığı gecenin yıldızı.
An itibariyle kırmızı görünen.
görsel
metin2 isimli mmorpg oyununda bir silah. evet.

görsel
Dolunayı edebi romantizm olarak sevmeme rağmen Beni mod olarak dibe çeker. Zombi gibi dolandırır sağda solda. içimi karartır. Hatta delirecekmişim gibi hissettirir.
görsel
Böyle güzel çok az şey var. Canın mı sıkkın çık bir dışarı hem hava al hem de bu güzellikleri gör. Bazı insanları görmekten çok daha iyidir.
görsel
Rivayetlere göre ülkücüler bu gecelerde ocakta toplanıp gizli toplantılar düzenleyip ayin yapıyorlarmış. Gecenin sonunda ise ıssız bir ormanda ölürüm türkiyem dinleyerek uluyup evlerine dağılıyorlarmış. Ben öyle duydum.
Bu hallerimin sebebi belli oldu.
enes batur'un gaz şarkısı.
gözlerimizi hazırlar beklerdik, gece bulutsuz da olursa bakardık içimize serinlik gelirdi. ağlardık belki ama delirecek gibi değil, rahatlar gibi ağlardık. beyaz umutlarımız olurdu. şimdi beyaz bile karanlık. beğenmediğim tevfik fikret şiirlerine benziyor her şey.
görsel
Dün çekmiştim. Kaliteli bir şey ile çeksem büyülenirdiniz.

Çok etkileyicidir.
Yarın ayın alacağı şekil dolunay değil yeni aydır.
Evet kardo ben de yeni farkettim, dolunay 6 gün önceydi galiba aq. Arkadaş kandırdı beni de.
kızgın güllerin üstüne düşmüş dolunayım ben..

nedir bu be.
Massakanın sevdiğim şarkılarından biridir.
istanbul'dan öyle güzel görünüyor ki insanın teleskop ile gözleyesi geliyor.
Manzarası hoş gecelerin kralıdır tek kötü yanı çok parlak olduğu için yıldızlar gök yüzünde belirginsizleşir.
bir beta şarkısır.

--spoiler--
bugün farklı bi gün değil aslında
aslında hep sen benimlesin kalktığımda

hayalin var yastığım altında

onunla uyuyorum, dolunay dolunay
--spoiler--

https://youtu.be/jUAyZXWwHbM
uyutmuyor oç.
ay'ın güneşe göre dünyanın ters tarafında kaldığı fazı.
göründüğü an romantik bünyelerde yaşama dair heyecan uyandıran ay evresi.
Kendimi şartlamayayım diyorum ama görüntüsüne ne kadar bayılsam da ne zaman dolunay olsa ben illa bir buhran yaşıyorum, illa bir bunalıyorum. Ay dolunay olduğu zaman hemen gecesinde bir gözyaşı, bir güçsüzlük, bir bunalmışlık.. neden olduğu bilinmez, nasıl engellenebilir bilinmez ama oldukça can sıkıcı bir durum.

Zira durum şu: her zamanki şeyler. Ben onlar için hiç duygusal, kötü anlamda bir tepki vermemişim. Sonrasında ay dolunay, ve ben tüm bunlar için ne kadar duygusullaşılabilirse o kadar ileriye gidebiliyorum. Halbuki her zamanki şeyler işte..
kimse bana inanmıyor ama benim de her dolunayda ilk gün yahut ikinci gün mutlaka başım ağrır. gerçek anlamda. çok tuhaf değil mi?
kanlı ay dediler değil. pasparlak ve soğuk bir dolunay var. balkonu yıkadım oturdum kanlanırsa haber veririm ilerleyen saatlerde.