bugün

surekli mesgul olan sevgilidir.
hastası olunabilecek sevgilinin en anlam kazanmış hali.
(bkz: doktor civanım)
fantazi dolu bir sevgilidir.
romantik romantik bakışırken "senin saçlarındaki o kabuklanmalar neyin nesi, dur bir bakayım." diyerek işi eve getiren insandır.
vücudunuzu ondan daha iyi bilen biri daha yoktur.
kardiolog ise seks yaparken steteskopla kalbinizi dinler.valla.
hemşirelerden ve asistanlardan nefret etmeye sebeptir.
kardilog ise steteskopla kalbini dinleten sonra da seninkini dinleme numaraları ile ilk adımı atan sevgilidir.
urolog ise, eline almaktan kacinacaktir. bayan urolog.... kalsin.
vur kaç taktiği uygulayan sevgilidir. vurulacak mal çok nasıl olsa.
şöyle rahat rahat ''dermanı yardadır sende bulunmaz boşuna benimle uğraşma doktor'' dedirtmez insana...
arabasını satarken daha avantajlı olan sevgilidir.

(bkz: doktordan ikinci el)

(bkz: cem yılmaz)
tip doktoru degil de bildigin muhendislik dalinda doktorasini almissa hemen kacin dedigimdir.

(bkz: tecrube ile sabittir)
nasıl terzi kendi söküğünü dikemezse, onun da yok hicran yarasına faydası. hatta kalbi sıradan bir insandan daha iyi tanıdığı için, daha etkili hasar bırakır giderken. marifetmiş gibi...

"ben sana kardiyolog olamazsın demedim bebeğim, kalbimde bıraktığın boşluğu dolduramam dedim."
doktor sevgili olarak konuşmak gerekirse; karşı taraf asla anlamaz sizi. sınavdan 1 ay önce sabahlara kadar ders çalışmanız gerekir. aşkım neden ilgilenmiyorsun der. stajdasındır hoca başında, aşkım neden mesaj atmıyorsun der. der de der...
sevgili olunması tavsiye edilmez. uzak durun.
idealdir. hastane isiyle ugrasmazsiniz. bi de karizmasi var isin tani.
tıp fakültesindekilerin muhtemel sevgilileridir.
normal insandır. diğerlerinden farkımız yoktur.
tıp fakütesindeki insanların olabilecekleri şey.
doktor sevgiliden ayrıldıktan sonra arkadaş bulma sitelerine "doktordan temiz " olarak ilan verilebilir.
doktor sevgili görüp görülebilecek en nihilist sevgilidir. ayrıca anka kuşu gibidir küllerinden yeniden doğar.. o lanet olası mesleğinin kendine hayrı olan , tek iyi yanı çok boka batmış adam görmesidir.. onlara bakıp "ben gene iyiyim ya" der ve sapıtmayı , acı çekmeyi , depresifleşmeyi tadında bırakır.. büyük ihtimalle sizden ayrıldıktan sonra salya sümük olacak ama sonra toparlanacaktır..

nihilizmle eşantiyon gelen bi hiç bi şeyi ciddiye almama ve akabinde oluşan absürd bi espri anlayışı durumu vardır kendilerinin.. bazı olaylar onlara küçük gelir.. fuzuli ve gereksiz gelir.. bu da karşı tarafı çıldırtır tabii.. bi anestezist sevgilisiyle uyurken mesela , kaybettiği hastalarına gönderme yaparak " biz gene de saat kuralım kızım , ben ya uyandırırm ya uyandırmam" diyip kahkahayı basabilir mesela.. yani böyle tırt tesellilere filan gerek kalmaz.. bazen sinir bozucu olur bu espriler ama.. o zaman bol bol "sen niye gülüyosun , ya sen beni ciddiye almıyo musun , sen kendini ne sanıyosun" gibi cümleler duyarlar..

kendisi ziyadesiyle serttir.. egosu doymuş olduğu için boş iltifatlara filan da kanmaz.. hatta büyük ihtimalle kendisi sizi zaten , ona iltifat etmediğiniz için seviyodur.. bu sevgiliye lütfen alman malı gibi davranın.. bişicik olmaz.. kendisini rahatlamış hissedecektir siz ona kötü davrandıkça..

e nihayetinde hayatını bilmem ne teyzenin dertlerini istemediği halde dinlemek zorunda kalmış , hastalara her gün gününde olmasa bile güleryüz göstermek zorunda kalmış bi adamdan bahsediyoruz.. bu adam yani yapmacıklık kadar büyük ihtimalle bi de veremden nefret ediyodur..

açık açık konuşun , sert olun , istediğiniz neyse çat çat söyleyin.. normal durumlarda sizi oyalamaz , hisleri neyse söyler.. hayatın kısalığını böyle de bilir çünkü..

yani brokoli çorbası filan gibi bi sevgili türü bu.. sağlığa yararlı ama tatsız tutsuz bi boka benzemeyen..

büdüt : şimdi sert olun derken fiziksel manayı kastetmedim.. bunu yanlış anlamayalım.. doktora şiddete hayır :/
diyetisyen sevgili'den daha iyi olan sevgilidir.
hasret kalınandır.
sinemaya gitme planı yapıp, bir aydan önce gidemezsiniz,
sınav sayılarını, derslerini hesaplamaya matematiğiniz yetmez,
uzmanlık için hazırlandığı dershanenin önünde yarım saat bekleyip on dakika ancak görürsünüz,
yorgun geldiği evde olamayıp, ona yemek yapamadığınıza üzülürsünüz.