bugün
- gül gibi kokan sözlüğün ağır abisi21
- zeynep bastık'ın beyaz külodu16
- izmirde 5 çocuğun öldüğü yangın11
- belediye konserleri yasaklansın13
- mesai saatlerinde entry girenleri cimere bildirmek8
- yazarların romantiklik seviyesi21
- anın görüntüsü12
- judas'ın ölmesi8
- 17 yaşında bmw vs 3 yaşında egea9
- profesörün sokak köpeği saldırısına uğradığı ülke22
- kedimi kim yedi1'in ölmesi13
- nerede o eski yazarlar23
- güvenmemeyi nasıl öğrendin10
- peter parker'ın mutsuz olması13
- reis deyince akla ilk gelen23
- günün sözü9
- realite manipülasyonu21
- müslüman diye hamas'ı savunmak22
- mel mel vs eylulsabahi40
- özlem zengin21
- gece yatarken kurulan hayaller16
- tanışmak istediğiniz yazar14
- bazlama açmayı bilmeyen kız10
- bir erkeğin bağımlılık yapabilecek özellikleri8
- ölsem helvamı hangi yazar yapar22
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur17
- victor osimhen8
- eskiamaeksikbiri21
- larisalisa öldü mü9
- b12 takviyesi10
- gecenin şarkısı9
- yazarların en çok sevdiği aylar29
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey29
- puura11
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- sigara içen insan aptaldır28
- thusnelda10
- amk diyen kezo8
- sevgilisinden yeni ayrılan kız11
- kanka olmak istediğiniz yazarlar20
- şalgam suyu10
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları20
- sokakta görülen kediye naber lan demek9
- larisalisa13
- sözlük erkeklerinin bu günkü kombini15
- istifa etme nedenleriniz16
- bamya seven erkek22
- hz ömer'in nil nehrine racon kesmesi12
- arabanın antifrizini değiştirebilen kız8
- konusu belirsiz kavga8
(bkz: dinde zorlama yoktur)
eh tabi bir ayet'in din dusmanlari tarafindan getirildigi dusunuluyorsa gayet tabi rezil edebilecek bir sozdur.
(bkz: ayet)
(bkz: ayet)
doğru bir sözdür, ceddimiz balkanlarda sırplara ve diğer milletlere baskı yapıp siz müslüman olacaksınız dememişlerdir.
müslüman olmayıp islam dinine çağırılan kişi için geçerlidir.
dinde zorlama yoktur lakin; teşvik vardır, şike vardır.
bizim yurttaki dinde vardı. sabah namazına kalktım diye kafasına tükürüp ''abdest aldım hocam bakın saçım ıslak bırakın biraz daha uyuyayım''ları çok gördüm.
bunu diyen bunu da dedi:
Şu haram aylar bir çıktı mı artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekatı verirlerse onları serbest bırakın. Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
tevbe-5 (elmalılı hamdi yazır meali)
not: yukarıda paylaştığım şey; bildiğin, iman ettiğin kuran-ı kerim, onun ayeti. kuranı da eksilesene..
Şu haram aylar bir çıktı mı artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekatı verirlerse onları serbest bırakın. Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
tevbe-5 (elmalılı hamdi yazır meali)
not: yukarıda paylaştığım şey; bildiğin, iman ettiğin kuran-ı kerim, onun ayeti. kuranı da eksilesene..
(bkz: din de dragon wilson)*
kafirler ve müşriklerle ilgili ayetlerle gelen zır cahillere ya da provakasyon ürünü cahillerin sebep olduğu sivas olayları gibi olaylara bakmayın siz.
bakalım kafir neymiş?
kafir kelimesi kökü bakımından arapça "örtmek" kelimesinden türeyen "örten" anlamındaki sözcüktür. kafirler, hz. peygamberin mesajını engellemek, hakikatin üstünü örtmek ve insanlara ulaşmasını engellemek için canla başla çalışanlar yani hz. peygamber ile savaşanlardır.
bakalım kafir neymiş?
kafir kelimesi kökü bakımından arapça "örtmek" kelimesinden türeyen "örten" anlamındaki sözcüktür. kafirler, hz. peygamberin mesajını engellemek, hakikatin üstünü örtmek ve insanlara ulaşmasını engellemek için canla başla çalışanlar yani hz. peygamber ile savaşanlardır.
dinde zorlama yoktur !
bu ibarenin üzerinde baya düşünmek gerekiyor. çok derin anlamları var. mesela dinde zorlama yoktur.
1) oruç tutmak istemiyor biri, arkadaşı da ona tutmak istemiyorsan tutma dinde zorlama yoktur diye cevap veriyor.
2) oruç tutamıyor biri, arkadaşı ona da ona çok hastasın dinde zorlama yoktur. oruç tutacağım diye kendini zorlayıp sağlığını tehdit etme, sonra kazaya bırakırsın.
hangi arkadaşın verdiği zorlama konusu ile ilgili cevap siz karar verin.
bu ibarenin üzerinde baya düşünmek gerekiyor. çok derin anlamları var. mesela dinde zorlama yoktur.
1) oruç tutmak istemiyor biri, arkadaşı da ona tutmak istemiyorsan tutma dinde zorlama yoktur diye cevap veriyor.
2) oruç tutamıyor biri, arkadaşı ona da ona çok hastasın dinde zorlama yoktur. oruç tutacağım diye kendini zorlayıp sağlığını tehdit etme, sonra kazaya bırakırsın.
hangi arkadaşın verdiği zorlama konusu ile ilgili cevap siz karar verin.
türk halkına ögretilmesi gereken gerçektir . bide bilip de bilmezden gelen insanlar var.
(bkz: leküm diniküm veliyedin)
dinde zorlama yoktur ama din'e geçtiğiniz zaman kurallarına uymak zorundasınız anlamındadır.
bazı beyinsizler dini tekelinde sanan angutların yaptıkları hareketler ile islam'a çamur atmaya kalkıyor.
gerçi beyinsiz insanlardan düşünceli hareketler ve söylemler beklemek hata.
bazı beyinsizler dini tekelinde sanan angutların yaptıkları hareketler ile islam'a çamur atmaya kalkıyor.
gerçi beyinsiz insanlardan düşünceli hareketler ve söylemler beklemek hata.
islam'daki en büyük yalanlardan.
tevbe suresi 29. ayette: " kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde allah'a, ve ahiret gününe inanmayan, allah'ın ve resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini (islamı) din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar öldürün."
demek ki neymiş, dinde zorlama varmış, hem de uymayana ölüm var.
kimse kendini kandırmasın, islam'da zorlamanın alası vardır.
tevbe suresi 29. ayette: " kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde allah'a, ve ahiret gününe inanmayan, allah'ın ve resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini (islamı) din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar öldürün."
demek ki neymiş, dinde zorlama varmış, hem de uymayana ölüm var.
kimse kendini kandırmasın, islam'da zorlamanın alası vardır.
iyi ki bu var ha! bi de dinde zorlama olsaydı iyice karışacaktı ortalık. teşekkürler dinde zorlama yoktur. sen çok iyi bir dinde zorlama yoktursun.
lakin inanmayaları gördüğünüz yerde öldürün kollarını ve bacaklarını çaprazlama kesin hristiyanları ve yahudileri dost edinmeyin diyor ayeti kerime. bencede zorlama yok yani.
o zaman niye din kültürü ve ahlak bilgisi okullarda zorunlu ders olarak veriliyor diye sorar insan.hem de tek bir mezhebin bakış açısından.
(bkz: çelişkiler çelişkiler)
(bkz: çelişkiler çelişkiler)
cihat için yapılan savaşlarda dökülen kanlardan bi haber insan söylemi!
dinde zorlama oldugunu iddia edeninin dilini kesiyoruz beyler...
bütünüyle yalan önermedir. çocukluğumuzdan beri "zorunlu din eğitimi" alıyoruz. kaçımız hocalarımızdan memnun kaldık? kaçımızın hocası bize düşünmeyi öğretti? ben çok iyi hatırlıyorum ki, ilkokuldaki din öğretmeninin bize şu sözleri söylediğini:
- kur'an'ı allah'ımız yüce rabbimiz, peygamberimiz aracılığıyla bize göndermiştir. *söyle ahmet?
+ öğretmenim peki islam'a inanmayanlar ne olacak? mesela daniel arkadaşımız müslüman değil. hristiyan. *
- allah'ımız der ki kur'an'a, peygamberimize ve yüce rabbimize inanmayan her aklı yerinde insan oğlu, cayır cayır cehennemde yanacaktır!
+ ama onun dinini de allah göndermedi mi? sadece farklı bir peygamberle, farklı bir kitapla gönderdi.
- yahu inanmayın. o kitap sadece gavurların uygulaması için uydurulmuş bir kitaptır! asıl din islam'dır!
şimdi küçücük çocukların kafasına, inanmazsan yanarsın!, inanmazsan cehenneme gidersin! diye fikirleri sokarsanız, nasıl bir zorlama olmaz ki?
ayrıca benim tanrım madem bu kadar yüce ve hoşgörülü bir varlık, nasıl bir cezalama yöntemidir ki cehennemde cayır cayır yakmak? şimdi ister kızın ister haklı bulun ama, bu şekilde bir eğitim yöntemi yüzünden ben dinlere inanmıyorum. buna da * (bkz: deizm) deniyor. yani demek istediğim şudur ki: bir insanı ne kadar üstelerseniz ya korkup ya da büyük bir hayranlık duyup o öğrettiğiniz dine sığınıyor, ya da benim gibi hepsini saçma bularak bütün dinlere bir uzaklık hissediyor.
- kur'an'ı allah'ımız yüce rabbimiz, peygamberimiz aracılığıyla bize göndermiştir. *söyle ahmet?
+ öğretmenim peki islam'a inanmayanlar ne olacak? mesela daniel arkadaşımız müslüman değil. hristiyan. *
- allah'ımız der ki kur'an'a, peygamberimize ve yüce rabbimize inanmayan her aklı yerinde insan oğlu, cayır cayır cehennemde yanacaktır!
+ ama onun dinini de allah göndermedi mi? sadece farklı bir peygamberle, farklı bir kitapla gönderdi.
- yahu inanmayın. o kitap sadece gavurların uygulaması için uydurulmuş bir kitaptır! asıl din islam'dır!
şimdi küçücük çocukların kafasına, inanmazsan yanarsın!, inanmazsan cehenneme gidersin! diye fikirleri sokarsanız, nasıl bir zorlama olmaz ki?
ayrıca benim tanrım madem bu kadar yüce ve hoşgörülü bir varlık, nasıl bir cezalama yöntemidir ki cehennemde cayır cayır yakmak? şimdi ister kızın ister haklı bulun ama, bu şekilde bir eğitim yöntemi yüzünden ben dinlere inanmıyorum. buna da * (bkz: deizm) deniyor. yani demek istediğim şudur ki: bir insanı ne kadar üstelerseniz ya korkup ya da büyük bir hayranlık duyup o öğrettiğiniz dine sığınıyor, ya da benim gibi hepsini saçma bularak bütün dinlere bir uzaklık hissediyor.
nedense bu sadece inananlara yönelik bir uygulama geliyor bana, en azından akp zihniyetine göre böyle bu. inanıyorsanız zorlamıyorlar. *
kesinlikle doğru olan önermedir. hele birilerinin gelip islam'ı dikte ettiğini zannetmesi ve buna göre bireyler yetiştirebileceklerine inanması tamamen ütopyadır. siyasetin dini yoktur. olsaydı bu memleket adam olurdu 60 yıldır!
nokta a.q.!
nokta a.q.!
kişiyi müslüman olmaya zorlama yoktur. Kimseyi dayak zoruyla müslüman yapamazsın demektir.Ama müslüman olduktan sonra bazı şartları vardır amk söyletmeyin beni. Fenerbahçeye transfer olduysan GS formasıyla çıkamzsın sahalara...
müslüman olduysan da domuz eti yiyemezsin örneğin..bunun gibi şeyler..
müslüman olduysan da domuz eti yiyemezsin örneğin..bunun gibi şeyler..
"dinde zorlama yoktur" insanlar istediği dini seçebilirler. anlamındaki sözdür. hiç bir din mensubuna "bizim dinimiz bunları gerektiriyor ama yapmasan da olur" gibi bir şey söylemez.
akdeniz üniversitesinden "akıl fikir nakli" başlarsa kaçırmayın derim.*
akdeniz üniversitesinden "akıl fikir nakli" başlarsa kaçırmayın derim.*
güncel Önemli Başlıklar