bugün

/
10
katlanılabilir bir durumdur hayatta onca katlanılamayacak şey varken.
Ankarada deniz yok annaaağ demeyin artık var.
denizi güzel yapan yılda 2 bilemedin 3 hafta görmek.
Nasıl olduğunu bilmediğimdir. Çok şükürki karadeniz kıyısı olan bir şehirde yaşıyorum.

(bkz: karadeniz)
Kesinlikle güzel bir nehire sahiptirler.
Denizi seyretmek gibidir bozkırda gökyüzünü seyretmek.

Neşet ertaş

Not: denize kıyısı olan bir şehirde yaşayan yazar.
çok güzeldir. en azından saçma sapan triplere girmiyordur.
Bazen yazın en sıcak gecelerde montla tarlaya gitmektir.
Şehrimizin bir köyünde ciddiyim bak .
cocuklugumun buyuk bir kismi boyle sehirlerde gecti. ilk deniz gorusumu hatirliyorum, trabzonda, akcabatta nasil mutlu olmustum islanmistimda baya annemlere bagiriyordum denize dokundum karadenize dokundum diye.karadenizin yeri ayridir o yuzden. sonraki üç sehirin denizi vardi ama istanbula her gelisim denizlere ayri bir tutku duymami sagladi. denizsiz sehirde zor yasanir kacacak yer yok sanki deniz vapur martilar kendine has ruzgar
ne kadar maaş aldığına göre değişir.
nem olmaması yüzünden sıcaktan fazla etkilenmemektir.
Ankara ankara güzel ankara.
Yazın nem olmayacağı için tercih edilebilir.
4 yıl bitti sakarya'da denizi var ama 65 km uzakta. git gel 15 lira olmasa her gün gideceğim de işte öğrenci olunca arabalar uçuyor. insan o koku ve rüzgarı özlüyor abi.
Nemden muzdarip olmamak demektir. Nefes alabilmektir.
Deniz yoktur, nem yoktur, bol yeşillik vardır, temiz hava vardır, buz gibi oksijen vardır, hararet yoktur, beyaz tenli sevgiliniz olabilir, bikini özeldir, mini etek hala sexydir.
Ankara'da cok ihtiyac duymuyorsun. Burada mutlusun baska şehire gidince de deniz falan görünce mutlu oluyorsun.
Her türlü kâr.
Hayatımın 31 senesini denizsiz Ankara'da, 4 senesini ise 2'şer yıl olmak üzere denizi olan Bursa ve Antalya'da geçirdim. Ankara'yı tek geçerim... Denizi olmayan yerde yaşanıyor da "Adamı" olmayan yerde yaşamak biraz zor tabii...

Not:Bursa'ya lafım yok gitsem yine yaşarım,adamı da adamdır yani ama bana trilyon verseler bi daha beni Antalya'da kimse ikamet ettiremez... (Antalya'nın da iyileri vardır ama onlar üstüne alınmasın bana hiç denk gelmediler)
Deniz olmaması kötü değil de, yaşadığın şehrin adında deniz varsa ama denizle hiçbir alakası yoksa o kötü işte...
(bkz: Denizli)
o halde deniz kirliliğinden bahsedilmeyeceltir.
Deniz kenarına gidip içmemiş, ağlamamış, dertleşmemiş kişinin tercihidir.
Bir karadenizli olarak asla yapamayacağımdır.
berbat bir durum, denizin güzelleştirdiği insanlar yerine toprağın kendine benzettiği tiplerle muhatap oluyoruz.
Nem yoktur ve bu daha güzel.
Sanırım istemeyeceğim şeydir. Denizin müthiş güzelliği, dalgaları, esintisi. O kötü zamanlarda içine çekilmek istenilen kokusu, bunlarsız yaşamak bana biraz zor gelir. Zaten kafamızı dağıtmak için gideceğimiz yer ancak cafe'ler oluyor ki taş/duvar görmekten sıkıldık. Denizsiz şehir kötüdür, en azından bana göre.
/
10