bugün

arka kas gruplarini, arka bacak hatta abdominal bolgeyi calistiran vucut gelistirme egzersizidir. Bar, bir el üst, bir el alt tutuşla, omuz genişliği kadar bir açıklıkla kavranır. Dizler hafifçe kırık pozisyonda kavranan ağırlık vücut tam dik oluncaya kadar nefes vermek suretiyle kontrollü ve yavaşça kaldırılır ve nefes alınarak tekrar başlangıç durumuna dönülür. Bu hareket dizler kırılmadan yapıldığı takdirde arka bacak kasları çok etkili bir şekilde çalışır. Beli çok iyi çalıştırdığı gibi, vücut kuvvetini de arttıran bir harekettir. yalniz yeni baslayan caylaklara, belinden sorunu olanlara onerilmez. kemer kullanimi bile cok guvenli degildir. dengesiz ve agir kiloyla tatbiki ciddi sakatliklara bile yol acabilir. o yuzden bu sporda ileri calismalar yapan, tecrubesi olanlarin programlarinda yer verdigi ust duzey egzersizdir. tipki squat gibi sporcunun yuksek agirliklara cikabilmesine olanak tanir.
sırt düz bir şekilde dizler hafif kırık şekilde yapılırsa bel kısmını çelik gibi yapar ve beli çukurlaştırır, geniş bir sırt için en ideal harekettir.
-ağırlık kemeri göbek altına sıkıca bağlanır
-bacaklar omuz genişliğinde bar ayak bileklerine değecek şekilde konum alınır ayak uçları tam karşıya bakmay yerine hafif V şeklinde dışa dönük olursa dizlerinizi bükerken daha rahat edersiniz.
-tamamen çökülür ve eller arası omuz genişliği kadar açıklıkta olacak şekilde bar kavranır. tavsiyem ağırlık kayışı kullanılırsa daha fazla kiloya çıkılır. eğer kayış yoksa barın ivmelenmesinden dolayı elinizin içinde dönebilir bu yüzden bir avucunuz alttan diğeri üstten kavrayacak şekilde tutmanız daha iyi olur.
-kalça ve dizler hafifçe kaldırılır ve bel düzleştirilir
-üç kere derin nefes alınır ve ağırlık patlayıcı bir kuvvetle barın kaval kemiğinden uzaklaşmasına izin vermeden kaldırılır
-zirvede iyice geriye yatıp 1 - 2 saniye beklenir, bu esnada dizler kilitlenmez hafifçe kırık kalır.
-yavaşça başlangıç pozisyonuna inilir ve plakalar yere hafifçe dokununca tekrar patlamalı bir kuvvetle bir sonraki tekrara geçilir. kuvvet sporcuları bu safhada ağırlığı biraz daha hızlı indirip barı yere sertçe vurabilir ve bir fazla tekrar için ağırlık yerdeyken bir iki saniye bekleyebilir.
posterior chain egzersidir. tüm vücudu çalıştırır. sumo şeklinde de yapıldığı görülmüştür.

(bkz: sumo deadlift)
ayrıca çeşitli varyasyonları da bulunur;
rack pulls ya da deficit deadlift denilen siz yerdeyken barın daha yüksekten kaldırılma durumu.
bar yerdeyken kaldıranın platforma çıkıp kaldırma durumu.
snatch grip (geniş tutuş) deadlift.
vb.
Bu egzersizi düzenli olarak yapmayan bodybuilding yapıyorum diyemez, fitness falandır onun yaptığı. Muhteşem bir GH ve testo booster dır tüm vücudu çalıştırır

Püf noktaları:
1-Barı omuz genişliğinden biraz daha geniş kavrayın
2-Bar ayak bilekleriniz ile ayak ucunuzun arasında olsun(yukarıdan bakıldığında)
3-Önce bel sonra dizler kırılacak burası çok önemli.Eğer önce dizleri kırarsanız quadricepslere gereksiz yük bindirirsiniz
4-Mümkün olduğunca ağır kaldırın.Örneğin 50 kg ile 12 tekrar yapacağınıza 80 kg ile 6 tekrar yapın.Tekrar sayınız 4-8 arasında olsun
whole body lift olarak,
lower back icin,
ve hamstring icin ayrı olarak 3 farkli sekilde yapilmasi gereken egzersizdir.
amaciniza gore rom ayarlamali, ve tekrar araliklarini belirlemelisiniz.
çok yorucudur. Fakat bir çok kas grubunu aynı anda çalıştırdığı için bench press gibi izole hareketlerden daha faydalıdir.

bir diğeri için;

(bkz: squat)
bacak yada sırt programında kendine yer edinen kompleks bir hareket. güç sporlarında fazlasıyla kullanılır. ben bacak programında kullanıyorum düz deadlift yapıyorum. dondurma topları gibi göt loplarım var. ihihihih.
etkili bir kompleks antrenman olmakla birlikte yanlış yapıldıgında sakatlanmalara yol açabilecek egzersiz.

bu nedenle ilk denemelerde kesinlikle bir profesyonelden yardım alınmalı hareketin tekniği iyice kavranmalıdır.

doğru teknikle yapıldıgında kalça, sırt, omuz, biceps kaslarına olumlu etki edecektir.
naim süleymanof gibi saça püf püf yapınca daha zevkli olan hareket.
çok çok dikkatli şekilde yapmazsanız ileride bel fıtığına dönüştürecek harekettir.

ben o riski almıyorum ve hiç bir zaman tavsiye etmiyorum.

onun yerine çok başka hareketler yapabilirsiniz,etkilidir ama tehlikelidir.
başlayalı 1 ay olmadan 100 kilo kaldıranlar, 160 kilo ile yapanlar, 190*8 rep diyenler, vay arkadaş neler varmış dedirtir. Başlayalı 4 ay oldu, 1 rep max'ım 120kg. 30kg ile başladım. Epey faydalı bir hareket, muadili yoktur. Eşek yüküyle kas çalıştırır. Arka bacaktan başlayıp üst sırta kadar arkanızı geliştirir. En çok alt sırta etki ettiği söylenmekte, birde göte. O göte bülbül öte.
mutlaka ayakkabısız veya düz taban ayakkabıyla yapılması gerekir. koşu ayakkabısı giydiğinde hareketin rom'u uzuyor ve daha da zorlaşarak decifit pull'a dönüşüyor.
Tapılması gereken harekettir. Genelde salonda yapan 10 kişiden 8'ininde yanlış yaptığı harekettir.
yapıyorum diyebildiğiniz vakit çok değerli bir harekettir. korkulmaması fakat temkinli olmanızda fayda olacağı kompleks bir ağırlık kaldırma yöntemidir.
uzak durulması gereken saçma bir vücut geliştirme unsurudur.

fıtık olmanın alemi yok.
güzel bir vücut geliştirme egzersizidir. squat gibi yaparken çok dikkatli olmanız gereken, sizi her an sakatlayabilecek bir harekettir. çok düzgün formda yapmayacaksanız hiç bulaşmayın derim. sakatlanmaların geri dönüşü olmuyor maalesef.

birden çok bölgeyi çalıştırdığı için mükemmeldir. squat gibi düzenli yapıldığında kısa sürede ciddi kilolara ulaşabilirsiniz. şu anki dünya rekoru 511 kg'dır.
kendi kilonda yapmıyorsan hedefine ulaşmaz.
uzun sure spor yapmama ragmen bu hareketi yapmaktan korkan birisi olarak, squattan sonra yapmaya başladığım harekettir. formu oturtmak adına ağır kilolar ile girmeme ragmen iyi hissettiren ve kendisini sevdiren harekettir. doğru yapıldığı taktirde gerçekten faydası çok olan bir harekettir.
deadliftte yüksek ağırlıklara girmeden once sırt kaslarını karın kaslarını ve bacakları bi miktar guclendirmek ve tekniği kavrayana kadar boş bar ile çalışmak lazım. yanlış yapılmayı kaldırabilecek bir hareket değil. tekniği kavradıktan sonra tehlikeli bir hareket değil. şahsen ben cns neymiş neye etkirmiş deadliftle ogrendim.
ağırlık kaldırma sporunda favori hareketimdir. favarim olmasındaki sebep elbette gösterdiğim gelişim hızımdır. 1 yıllık sporcu olarak 30 kg ile başladığım deadlift yolculuğumda 1rm 173 kiloya kadar çıktım.

artistlik yapma ve ego kasma faslımı geçtikten sonra gelelim girilen içeriğin faydalı kısımlarına.

deadlift için gerçekten iyi ısınmak gerekir, bacak, bel, omuz ve boyun bölgesi ve bununla beraber core olarak da tabir edilen merkez bölgedeki kasların da ısınmış olması gerekir ki hareketi icra ederken bir kasılma, kramp vs. sakatlık çıkarmasın.

basitçe yerden bir nesneyi kaldırma hareketi olarak düşünülebilir fakat doğru formda yapmadığınız zaman kesinlikle sakatlar. ha bu belki formu bozduğunuz ilk anda olmaz, artık orası biraz şans meselesi.

hareketten tam verim alabilmek ve doğru form ile icra edebilmek için, idmanda 1. veya 2. sırada yapılması gereken bir harekettir. yorgun bir vücut ile kesinlikle deadlift girilmemeli. nispeten yumuşak tabanlı olmayan bir spor ayakkabısı giyilmelidir.

vücudun genel kuvvetini artıran bir egzersizdir. bel bölgesini güçlendirmenin yanı sıra, bacak, merkez ve bütün sırtı* aynı anda çalıştıran cillop gibi bir harekettir. testosteron salımını artırır ve içinizdeki canavarı dışarı salar*.

her gelişmiş medeniyet gibi, deadlift'e gereken önemi verdik ve vereceğiz.
Fitness için en temel hareketlerden biridir, aynı anda birden çok kas grubunu çalıştırır.
45 yaşından sonra deadfıtık. ya da fıtıklift.
Ölüm asansörüdür.
yerden ağırlık kaldırma temelli bir hareket olduğundan insan fizyolojisinin çok alışık olduğu bir hareket. Bu yüzden rahatça ilk denemede bile kişi nezdinde yüksek tekrarlar çıkabilir.