bugün

henüz rastlanmamış insandır. malazgirt savaşının tarihini de bilmeyebilir.**
bilmeyen olursa da iyi kıvırır. sorulduğunda "allah mustahakını versin ayol. nasıl bilmem. biliyorum tabii. ee sonra ne olmuş?" diyerekten rezil olmaktan kurtulur. *
sayısal çıkışlı insandır.
bilmeyenlerin yüzünde hafif bir kırmızılık olur genelde.
tarih hocası merak edilen insandır.
'kendimi hiç bu kadar kötü hissetmemiştim' diyen insandır.*
nedendir bilinmez çevremdeki sayısalcılar bile biliyor bu tarihi.
tarihin kolay hatırlanacak biçimde olmasından, sadece iki heceli olmasından, malazgirt savaşı na yakın tarihte olmasından ve iki savaş arasında 31 yıl olmasından dolayı bile hatırlanabilir. ayrıca ilköğretim ve lisede okul numaraları ve bu tarihler arasında ilişki de kurulmuş olabilir.* bu nedenle bu insana nadir rastlanır.
eğitim sistemimizin dayandığı temelin anlaşılması açısından önemlidir. benimse ezberlemediğim dönemlerde kısa dönemli belleğime yerleşen fakat şimdi zerresini hatırlamadığım savaşın tarihidir.* * zihinsel çarkları kırın, ezberleri bozun. tarihi öğrenmek istiyorsanız. kaç yılında kimle kim arasında sığlığından kurtulun.
dandanakan savaşının tarihi bilmeyen insan, 'unutmak için öğrenen' milyonlarca öğrencimizden biridir.
kaybettiği bir şey yoktur. dandanakan savaşının tarihini bilmek insanın günlük hayatına bir fark katmaz.
(bkz: dandanakan savaşı unutulmaya yüz tutuyor)
tarih dersine ilgi alakası 1071-malazgirt ve 1453-istanbulun fethi'nden ibaret olan insandır.
1444 varna zaferini de bilmiyordur.
29 ekim 1923 tarihinde 'bugün ne oluyor yahu?' diyen insandan daha cahil değildir.
kendi yaşını veya oturduğu evin adresini bilmeyen sürüyle insan varken, dandanakan savaşının tarihini bilmesi kendisinden beklenemeyecek insandır.
bilmemek ayıp değil öğreniyoruz işte.
tarihle alakası olmayan insandır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar