bugün

facebook sayfasinda duyuru yaptılar. 19 ekimden beri ecza depolarina sevki devam ediyormuş ve birçok eczaneye ulasmis. *
neye yaradı bir de onu söyleseniz iyiydi, dediğim kremdir.

edit: ıyk, öğrendim sedef hastalığıymış. kaçtım başlıktan. bulaşır filan mazallah.
Cildimdeki kuruluk, kaşıntı ve dökülmeler için pembe pediatrik olanını kullandığım krem. Aslında ilk kullandığımda mevsimsel bir durumdu ve ciddi bir sorunum yoktu. Ancak cildim resmen onsuz duramaz oldu. Ve tüpteki halini yaklaşık 1 yıl kullanarak pürüzsüz bir ciltle gezdim.
Sonra piyasalardan toplanıp yeniden çıkartıldığında gelen yeni kavanoz versiyonu beni hiç tatmin etmedi. Kesinlikle eski etkisi yok. Üstelik bu kadar sorunlu ciltler için kullanılan krem nasıl olur da tüp ten kavanoza geçer anlayamıyorum..

Kendi rahatsızlığımı geçtim, coresatin ile ilgili ciddi şüpheler mevcut. Kortizon var mı yok mu? CE sertifikası olmadan hangi cesaretle varmış gibi gösterildi? Üretici firma söylediği gibi isviçredeyse neden isviçredeki hiçbir eczanede yok? Neden dünya bu kremlerden bihaber? vs vs... Bir sürü cevaplanamayan soru mevcut.

Sağlık bakanlığından kortizon yok açıklaması gelmiş. Ancak hangi versiyonunda yok belli değil. Yani koca 1 sene yüzüme kortizon içerikli bir ürün kullanmış olabilirim. Şimdi ne olduğu belirsiz bir kreme alışmış cildime mi yanayım, piyasalara yeni sürülen halini kullansam bile etki görememe mi yanayım bilemedim...
sarı renkli olanı, advantan ile birlikte kullanıldığında seboroik dermatit için harika bir çözümdür. gün içerisinde birkaç kez azar azar sürülmelidir.
bu amk dünyasında niye hangi meret kronik bir hastalığı çözse iyi gelse bozuyorlar, ortadan kaldırıyorlar aq? altı üstü sikik bir krem nasıl kara borsaya düşer deli gibi stokları tükenen bir şey niye üretimden kaldırılır bulunamaz amk? 20 30 gram kremi 200 300 tl'ye satıyorsunuz bide. sarı olanı tükenmiş her yerde yok bulamıyorum egzamama da tek iyi gelen şey buydu.