bugün

istanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünde ve Kültürel incelemeler Yüksek Lisans Programında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. reklamcılık, azetecelik gibi işlerle meşgul olmuştur. Gizli bir medyatiktir. edebiyat dünyamıza bilinmeyen birçok yardımı olmuştur. çevirmenlik yapmışmıdır? evet yapmıştır.
çeşitli dergilerde rastladığım makale ve röportajlarla tanıyıp sevdiğim,
yazdığı ve hatta çevirdiği kitapların izinden gidilesi saygıdeğer akademisyen.
(bkz: fantastik edebiyat)
1956'da istanbul'da doğdu. 1972'de girdiği Boğaziçi Üniversitesinden 1981 yılında, ingiliz Edebiyatı dalında lisansüstü derecesiyle ayrıldı. 1982-83 yıllarında Montréal McGill Üniversitesinde bilimkurgu alanında doktora çalışması yaptı, ancak doktora derecesini almadan istanbul'a döndü. 1983'ten bu yana Akıntıya Karşı, Zemin, Birikim, Demokrat ve Defter dergilerinde deneme ve makaleleri yayımlandı. 1984-1995 yılları arasında Mozaik Müzik Topluluğunun bir üyesi olarak, 1995'ten sonra ise bağımsız olarak müzik çalışmalarını sürdürdü. Metis Yayınları'nda fantazi ve bilimkurgu dizilerinin editörlüğünü yaptı. 2002'den beri Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.* *

-kitapları*:
Bir Şeyler Eksik*
Tarihin Bilinçdışı*
Geriye Kalan Devrimdir*
Şarkı Okuma Kitabı*
Asker Kaçağı*
(bkz: seçme yazılar)
Yüzüklerin Efendisi üçlemesindeki şiir çevirilerini yapan çevirmen.

(bkz: cigdem erkal ipek)
okula gitme sebebim olan hocalarımdandı zamanında. özeldir, özletir.
yakın bir zamanda babasını kaybetmiş, bilgi üniversitesi hocalarından.
bir şeyler eksik kitabında günlük hayatta karşılaştığımız ufak(!) sorunların üzerine sinek ilacı sıkan;
olayları numaralandırarak dura dura anlamamıza yardımcı olan, bölüm sonlarında içinizden kitabı okuyan sese daha yüksek bir sesin
-heeee lan, doğru hakkaten..
diye muhalefet edeceği biranın yanındaki patates kızartması kadar lezzetli kitabın yazarı.. kitap girdiğim entry kadar karmaşık değil, daha yalın bir dille yazılmış..*
sıkı bir buffy the vampire slayer hayranı.

böyle bir profesörüm olsun, kırk adet kırığım olsun.*
Derslerinde akademik forma uygun hicbirsey anlatmayan. gunluk hayatta, spesfifik konularda ilgi alanına gore herkesin edinebileceği vasat bilgileri onemliymis gibi anlatarak 20 yascivari genler arasinda populer olmaya calisan, kendine ogretim uyesi vasfını bir sekilde yapistiran post modern entel.ego yukseligi anlasilabilir bire insanda ama false ago nasıl yukseliyor bunu anlamadan, ornegini bu adamda gormustum.
secmeli alacak olanlara itirazim yok. cekirdek misali gecilir bu adamın derslerinden. bostur, leblebidir cunku. az bucuk muzik, sinema, edebiyat bilen adam icin vakit kaybıdır.
özellikle h.g. wells ve ursula le guin üzerine yazdıklarına hasta olunan kişi. dystopia ile psikanalizi harmanladığı kitapları oldukça başarılıdır ve olayı kilit noktalardan yakalamaktadır.
aynı insanları kendimize kahraman edinmişliğimiz varmış.
hiç rastlamadığım kahraman ortağımmış meğer bülent somay.
fallusunu da al git yazısıyla beni kendine hayran bırakmış bir türk erkeğinin böylede düşünebilceğini kanıtlayarak yüreğimize su serpmiştir.
20.03.2011 tarihli yazısında nükleer enerji için kurulması söz konusu olan santralleri ve arkasındaki siyasi güçleri ekonomik sistem açısından bir güzel yeren gazeteci ve öğretim görevlisi.
Yapay entellektüel.
an itibariyle blomberg tv de, kapitalizmin geleceği ile ilgili tutarlı savlar öne sürmektedir
kendisini zeki gösteremeyi becerebilen sözüm ona enteldir. bu adamdan ders alan öğrencilerin zamanına yazıktır. dersleri kahve geyiği edasıyla geçer. mahalle kahvelerindeki mahalle entellerinden, emekli lise ortaokul hocalarından bir farkı olmayan, neden yüceltildiğini anlayamadağım son derece basit bir adamdır.
profesör olmuş kişi.
8 senelik eğitim hayatım boyunca bana en çok ilham vermiş, dersinde devamsızlık olmamasına rağmen hep sevinçle uyanıp gittiğim öğretmen. Woody Allen gibi bir yerden sonra klişe şeyler söyleyebilir, ama bir şeyi çok sevince zaten klişeye dönüşmemesi kaçınılmaz. Çok şey kattı bana.
'psikanaliz ve edebiyat' dersini aldığım, ''eğitim nedir, ne içindir?'' sorusunu güzel yanıtlayan, enerjisi yüksek, eğitim sisteminin öğrenciye sağladığı en önemli güzelliklerden biri.
var olsun.
istanbul bilgi üniversitesi karşılaştırmalı edebiyat bölümünde öğretim üyesidir, fakat birikimi edebiyatın çok ama çok ötesindedir. Özellikle bilimkurgu, ütopya ve distopya edebiyatı ile ilgili bilgisi, yorumları gerçekten zihin açıcıdır. Tüm kitapları, yazıları okunası, not alınasıdır. Özellikle sol tarih,freud-lacan(psikanaliz) ve zizek konusunda derin bilgisi vardır. YouTube'daki tüm videoları izlenilesidir, özellikle "komünist manifestoyu okuyoruz" adlı videoları gerçekten harikadır.

Okuyun-okutun
izleyin-izletin.