bugün

bursa'da doğmuş olmak ya da babasinin bursali olmasi halidir.
zeki müren ve bülent ersoyla hemşehri olmak.
bursa'nın suyundan içmek tophanesinden geçmektir.
başka illerde bur-sa-lı-yız diye saçma sapan ve ucuz esprilere maruz kalmak ve karşı tarafın zekası hakkında fikir sahibi olmaktır
nedendir bilinmez birçok kişi tarafından akıllara olumsuz bir şeyi çağrıştıran durum. şeftali ve kestane çağrışımları da yaygındır.
askere gidince bursalı olduğunuz için dalga geçen yoğurda atılsa cacık olacak tipleri dövmenize neden olacak durum.
uludagsozluk yazarı olmak için bi ayrıcalığı olmamak demektir.
(bkz: küfür olmayan ama küfür etkisi yaratan sözler)
(bkz: adı inmiş sıfıra çıkmaz bire)
altıparmak ve heykeli özlemek,uludağ'da kayak yapıp inkaya'da meyve salatası,mudanya'da balık yemeye gitmek,santral garajın krolarına,zafer plaza'nın tikilerine,adliye arkasının özenti ama eğlenceli gençliğine,çaçaron'una,hamamlarına,aralıkta güneş açan haziranda kar yağan değişken havasına,bir o kadar değişken insanına,otobüs çilesine,meridyenine,iskender kebabına,pideli köftesine urfa sofrası'na,asla gidecek güzel bir kafe bulamayan öğrencilerine,sıkıcılığına hep aynılığına rağmen bursa yı sevmektir bursa'lı olmak
bana göre antalyalı veya trakyalı olmakla bir farkı olmayan şey.
uludag sozluk'e takılmanın gerekcesi...

-abi niye uludag sozluk te takılıyorsun
-ayıp ettin be bursalıyız
-swh
sadece bursa'da doğmak değildir, bursa'ya öyle yada böyle bir şekilde yolu düşenlerinde hissettiği duygudur. garip bir çekim büyüsü vardır bursa'nın, gelen bir daha kopamaz bu şehirden. çok göç alan şehirlerden olsa da, bursa'ya yerleşenler kendilerini bursalı hissederler.
yolun ortasında giderken çok doğal bi şekilde sümüğünü elle silip eli pantolona sürerek temizleyebilme kabiliyetini gerektirir bursalı olmak.

(bkz: bunu yapan insan olamaz)
(bkz: ben bugün bunu gördüm)
(bkz: ben 4 aydır bunu görüyorum)

!!aga!!
bunu duyan karşı tarafın baş parmak ve işaret parmağını birleştirmesiyle devam eden durum.
dar sokaklarda yürümüş olmaktır.
soylendiginde karsisinda, "bur - sa - li - yiz" adli espri ! olarak zannedilen ya da halen gercek oldugunu dusunen denyolara denk gelinecegini bilmek. ayrica, avrupa da bircok sehir gezmis olsaniz da, menubu oldugunuz ilin gozunuzde tutmesi.

(bkz: bursa)
buram buram tarih koklamaktır.
...sorumluluk ister. nede olsa isim çıkmış dokkuza inmez sekkize. *
Çanakkale Savaşı'nda en çok şehit vermiş memleketin evlatları olmaktır. bu yönüyle her ne kadar dalga geçilse de "bursalı olmak" bu ülkedeki diğer herhangi bir memleketli olmatan çok daha gurur verici bir hadisedir.
iskender döneri doyasıya yiyebilmek, uludag da keyif çıkarabilme ayrıcalığına sahip olmak, tarihle iç içe olmaktır.
elalemin saçma sapan yakıştırmalarına rağmen delikanlı olmaktır.
iskender denilen yiyeceğin aslında tadının nasıl olduğunu bilmektir. gidip de dandik yerlerdeki ne idüğü belirsiz iskenderleri iskender diye yiyip beğenen insanlardan olmamaktır.
doğayla tarihle iç içe yaşamaktır. yeşil'den emirsultan'a inip muhteşem bursa manzarası eşliğinde çay yudumlamaktır.
doğrusu bursalı olmak, gurur vericidir. dürüstlüktür. doğuştan texaslı olmaktır. *. sporu sevmektir. *