bugün

boşalma oranıyla ters orantılıdır.
hep bu akp nin uyguladığı dış politika yüzünden.
israil e öyle gider yaparsan millet boşanır tabi.
evlenme oranındaki varyasyonun artmasıdır. pozitif koralesyondur. boşanan her kişi başkasıyla evlenirse kombine tamamlanmış olur.
meseleye sosyolojik açıdan bakmak isterdim ama salla gitsin matematiksel bakmak daha iyi. kimin eli kimin cebinde demek istemiyorum.
kadının ekonomik özgürlüğünü kazanmasıyla birlikte, söz hakkı elde etmesi ve erkeklerin üzerinde kurduğu baskıyı kabullenmemesi sonucu ortaya çıkan durumdur.
boşanmak artik moda olmuş

evlilikte yalan oldukça
dürüst birini bulamadıkça
aldatmalar çok oldukça
boşanmak artık moda olmuş

anlaşarak severek evlensekte
gözümüz ondan başkasını görmese de
maddi sıkıntı çeksekte

sinemaya götürsen film beğenmez
sürpriz yaparsın hoşuna gitmez
ilgi gösterirsin seni sevmez

düğüne gidelim dersin kıyafetim yok der
gezmeye gidelim dersin yorgunum der
uyuyalım dersin bu saatte mi der

allah kimseyi ayırmasın
çocuklar arada kalmasın
dürüst insanlar yara almasın
boşanmak artık moda olmuş.

ferdi altın
Evliliklerde kalite ve uyumun, Çin malı gibi olduğunu gösterir.
insanların birbirine tahammül edememesinden kaynaklanan durum.
birbirlerini tanımadan evlenen bir dolu insan olması.
günümüzde boşanmanın daha kolay ve toplum tarafından daha kabul edilebilir olmasından kaynaklanır.

kadınların erkek hegomanyasına baş kaldırışının da bir istatistiğidir bu.
efenim evlenmek beraber yaşama sanatıdır. öyle yada böyle icra edemeyen ayrılıyor.
bu durumun iki önemli sebebi vardır, bunlardan biri kadın vatandaşlarımızın daha fazla iş güç sahibi olmaları bu sayede anasının evine değil artık kendi evine gidebilecek durumu oluyor diğeriyse evlenme zamanına kadarki sevgili oranımızın artmasıdır çünkü insan her sevgilide bir öncesine göre daha mükemmeli arıyor.
bunların yanında boşanma oranını çocuk sayısı ve okuma düzeyide etkiliyormuş.
modern toplumun artık evliliğe ihtiyacı olmadığının göstergesidir.
Alttan almayi bilmeyen insanar yuzunden artmistir.
işte bunlar hep seks.
Başlıca sebebi kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanma oranının yükselmesidir.
(bkz: boşanma davası artı ayran 2 tl)

(bkz: hukuk fakültesi mezun sayısı)
(bkz: işsizlik)
(bkz: türkiye gerçekleri)

Sonra da boşanma oranı artıyor.
Artar tabi evli çiftten fazla avukat var lan.
kadın ya da erkek insanların kendi paşa gönüllleri haricinde hiçbir nedenle birbirlerine bağlı olmak zorunda olmadığı bir çağın göstergesidir. iyidir, kötüdür demiyorum. böyledir işte.

edit: e bu görev de kadınlara yüklenmiş okuduklarıma göre. he he hep kadınlar sabretsin, yürütsün, kafayı yesin, he canım he.
Yanlış evlilikler sonucudur. Açık ve net
Tüketim toplumu insanı eylemidir.
Daha fazlasını iste(!).
30 yaş üzeri çiftlerin internet dünyasına facebook tarzı sikimsonik sitelerden merhaba demesi.
Çok kısa ve net: Alternatif çokluğu fikri.( fikri diyorum bak)

Alternatife ulaşım o kadar kolaylaştı ve gayri meşru ilişkiler toplumlarda o kadar kanıksandı ki aman canım bana koca/karı mı yok düşüncesi dna mıza işledi.

Bi bak bakalım günümüzdeki evlilik anlayışıyla ana babamızın zamanındaki evlilik anlayışı aynı mı!
özellikle dizilerde gayrimeşru ilişkiler hep konu edilir.
normal bir şeymiş gibi topluma empoze edilir.
beklentinin üçyüz, vaadlerin üçbin, ele geçenin ise sadece üç olmasına paralel gelişen durumdur.
erkeklerin kendilerinden daha zeki kadınlarla evlenmelerini kabul etmemelerinden dolayıdır. bu ne demek?

erkeklerin başa çıkamadıklarında kaçacak delik ya da birisi aramalarından dolayıdır. evet boşanmaların oran olarak erkekler daha fazladır.

ama şu da var. hani şu haberlerde gördüğümüz adam karısını doğradı ya da yol ortasında vahşice öldürdü haberleri var ya? eh işte onun aslında suçlusu ve sorumlusu kadınlardır. o adamları kullanıp kullanıp atarlar. her şeyini elinden alıp ailesi ile küstürüp sonra da "ben boşanmak istiyorum" derler. milyarlarca borcu olan ve kimsesi kalmamış adam da kafayı yer. ama kimse adamın neden cinnet geçirdiğini anlatmaz. hep kadın masumdur. haberin tek etki yanı adam kadına şiddet uygulamıştır.

bu medya patronları da masaj salonundaki kadınlarla yatıp kırbaçlar. hizmetçisi ile yatar. kendi karısına da ev alır. bundan da kimse bahsetmez.

ama bizim facebook karıları da akşama kadar kadına şiddet hakkında facebook paylaşımı yapıp amının kaşınmasını giderir.
Eşlerin evlenmeden önce başka sevgililerle yaşamış oldukları aşk meşk işlerinden kaynaklanıyor. Bir insan evleneceği adama kadar bir çok sevgili edınırde onun gözü evlendiği kişide olurmu? Ondan sonra da boş meselelerden bahanede hazırdır.