bugün

robotun tesadüfen oluşmasını imkansız gören, fakat insanın tesadüfen oluşumuna inanan mantıklı ateisttir.

detaylı hizmet veren hiçbir makina yazılımsız çalışamaz.
insanın yazılımını dna'sını yükleyen kim?
ateyiz değilim de fikirlerini az çok okudum ayrıca ateist kelimesi de bir nevi hava atma aracı oldu, özellikle gençler arasında. o yüzden duyduğumda şöyle bir dudak bükerim.

yalnız, ilk varoluş konusunda ateistler tesadüfen oldu demiyorlar, belki de son zamanlara kadar diyorlardıda yakın zamanlarda söylem değiştirdiler ki her doktrin söylem değiştirmek zorundadır. buna dini disiplinler de dahildir. son zamanlarda dinlerin yeni yorumlara ihtiyacı var söylemlerini duymuşunuzdur.

ateistlerin değişen ya da benim öyle algıladığım yeni ilk yaradılış söylemleri, bilmiyoruzdur.
evet ateistler ilk yaradılış nasıl oldu sorusuna bilmiyoruz diye cevap veriyorlar.
bunu bilimle ispat edene kadarda bilmeyeceğiz diyorlar.

ben inançlı ama sorgulayabilen bir müslüman olarak diyebilirim ki, evet bizde bilmiyoruz.
ben bunun yaratıcı söylemiyle anlatıldığı bir metin bilmiyorum, okumadım. belki vardır, bilmiyorum.

evet, şu anda yaratılmışlar olarak en yakışan kelime, bilmiyorum dur. aslında bütün hayatın adaleti için bu kelimeyi günlük hayatımızda da ne kadar çok kullanırsak o kadar ileri bir toplum oluruz çünkü bilmemek merakı ateşler ve merak eden insan araştırır.

bütün insanlığa hayırlı araştırmalar dilerim.
siz tesadüf olayını çok yanlış anlamışsınız.
lmao