bugün
- ali rıza efendi atatürk ün babası değildir20
- sözlük yazarları öpüşüp barışıyor etkinliği9
- arkadaşlar sizce bu pantolon nasıl23
- sapanca daki bungalovda gizli kamera12
- sevişmek istediğiniz yazarlar13
- kanal istanbul11
- kaldırımda yavaş yürüyen gavat29
- denize bir akpli bir chpli bir mhpli düşse29
- rasim ozan kütahyalının serbest bırakılması17
- arkadaşlar gelin bamya yiyelim12
- heykel sever8
- laz kit filmine giden 75 kişi11
- anın görüntüsü14
- küresel ıkınma22
- yaşlı yuzır hastalıkları8
- okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verilmesi18
- dublajcısıyla bütünleşen ünlüler10
- sırrı süreyya önder47
- sözlük yazarlarının mezun olduğu üniversiteler29
- karınızdan dayak yer misiniz9
- bir yazarın evinde misafir olmak istiyorum15
- kocanızın evde mangal yapmasına izin verir misiniz18
- banyoda yıkanan sözlük yazarları18
- 3 farklı erkekle duş alan kadın22
- banka 250 bin tl'yi şak diye verir mi18
- telefonu açmayan 81 yaşındaki kız kanka10
- dindar geçinip zina yapan erkek9
- beraber dus almak14
- karınızı eleştirir misiniz10
- sevdiğim yazarlar11
- akp'nin oyunun yüzde 30'a düşmesi17
- chp ye kayyum atanması21
- mezuniyet töreni8
- istanbulda kullanılacak en güzel otobüs rotaları11
- erkeklerin kız düşürmek için yaptığı şeyler9
- yapay zeka denet illet10
- testis kokusu10
- 2009 i20 vs 2012 getz8
- balıklar suyu görebiliyorlar mı14
- fransa denilince akla gelenler8
- günün videosu9
- sürekli dinle uğraşmak15
- kemal sunal'ın r tayyip erdoğan'a verdiği ayar9
- kaynanasını hamile bırakan damat17
- rasim ozan kütahyalı13
- sevgilinin ilk kez görüldüğü an10
- mesut yılmaz'ın kumarhanede dayak yemesi31
- gulmekicinyaratilmis35
- füzeye benzeyen banyo kazanı8
- 16 nisan 2025 real madrid arsenal maçı10
Ben Şêrvan Encü'yüm;
19 yaşında, aslan yürekli, korkusuz bir yiğit...
Babam gibi şoför olmaktı hayalim. Bu sebepten olsa gerek, pek ısınamadığım okulu liseye kadar zor getirebildim...
Uykuyu çok severdim, annem de beni... Ben uyanmadan kıyamazdı uyandırmaya...
Babam "oğlum şoförlük uzun yol mesleğidir, uykuyu seven adam yapamaz, ya uykudan ya şoförlükten feragat edeceksin" dese de ben uykudan feragat için daha zamanım var diye pek kulak asmazdım...
Babamın evde olmadığı o gün erken uyandım. Annemi ikna edebilirdim "kaçağa" gitmek için, babam olsa hayatta bırakmazdı, biliyordum. Akşama kadar bir dediğini iki etmedim annemin, gözüne girmek için ne gerekiyorsa yaptım...
Amcamın oğlu Nevzat ve arkadaşlarımla gidecektim, zor olmadı annemin rızasını almak, gittim...
Herkes birine söylerdi türküsünü; kimi çocuğuna, kimi sevdiğine, kimi halkına... Ben katırıma söylerdim türkümü, evet evet katırıma... Siz bir katıra türkü söyleyebilir misiniz?
Yerin beyaz göğün kara olduğu o gece hepimizin türküsünü on ikiden vurdular! Kimimiz yanarak can verdi kimimiz donarak! Her birimizin düşleri vardı, gelinlik kız gibi sakladığımız düşlerimizi tuzla buz ettiler...
"Anêêyy!" diye çıktı son avazım. Annem sobaya odun atarken elleri üşürdü. Ellerimin arasına alır, ısıtırdım. Şimdi ben öldüm, "kim ısıtır artık onun ellerini..." Anamın en sevdiği yavruydum ben, sevilen birini katletmek nasıl bir duygudur acep?
Dokuz kardeşin ikincisi, erkeklerin ilkiydim, şimdi "otuz dördün biri" diyorlar bana...
Resmi kayıtlar Şirvan dese de Şêrvan Encü'yüm ben, Şêrvan "aslan avcısı" demek...
Sırtıma bir hançer gibi saplandı bomba! Arkadan vuruldum! Şêrvanlar hep böyle mi ölür!?
. .
Belki kızacaksınız ama bir çift sözüm var;
Eğer beni öldüren bombalar adalet'i de öldürmediyse,
Adalet talep ediyorum...
Herkesin hakkı değil mi adalet?
Yoksa
O kocaman, pahalı bombalarını beni öldürmekte harcadığı için devletten özür dilemeli,
Hedefi şaşırmayıp beni öldürdüğü için Genelkurmay'a teşekkür mü etmeliyim!?
görsel
19 yaşında, aslan yürekli, korkusuz bir yiğit...
Babam gibi şoför olmaktı hayalim. Bu sebepten olsa gerek, pek ısınamadığım okulu liseye kadar zor getirebildim...
Uykuyu çok severdim, annem de beni... Ben uyanmadan kıyamazdı uyandırmaya...
Babam "oğlum şoförlük uzun yol mesleğidir, uykuyu seven adam yapamaz, ya uykudan ya şoförlükten feragat edeceksin" dese de ben uykudan feragat için daha zamanım var diye pek kulak asmazdım...
Babamın evde olmadığı o gün erken uyandım. Annemi ikna edebilirdim "kaçağa" gitmek için, babam olsa hayatta bırakmazdı, biliyordum. Akşama kadar bir dediğini iki etmedim annemin, gözüne girmek için ne gerekiyorsa yaptım...
Amcamın oğlu Nevzat ve arkadaşlarımla gidecektim, zor olmadı annemin rızasını almak, gittim...
Herkes birine söylerdi türküsünü; kimi çocuğuna, kimi sevdiğine, kimi halkına... Ben katırıma söylerdim türkümü, evet evet katırıma... Siz bir katıra türkü söyleyebilir misiniz?
Yerin beyaz göğün kara olduğu o gece hepimizin türküsünü on ikiden vurdular! Kimimiz yanarak can verdi kimimiz donarak! Her birimizin düşleri vardı, gelinlik kız gibi sakladığımız düşlerimizi tuzla buz ettiler...
"Anêêyy!" diye çıktı son avazım. Annem sobaya odun atarken elleri üşürdü. Ellerimin arasına alır, ısıtırdım. Şimdi ben öldüm, "kim ısıtır artık onun ellerini..." Anamın en sevdiği yavruydum ben, sevilen birini katletmek nasıl bir duygudur acep?
Dokuz kardeşin ikincisi, erkeklerin ilkiydim, şimdi "otuz dördün biri" diyorlar bana...
Resmi kayıtlar Şirvan dese de Şêrvan Encü'yüm ben, Şêrvan "aslan avcısı" demek...
Sırtıma bir hançer gibi saplandı bomba! Arkadan vuruldum! Şêrvanlar hep böyle mi ölür!?
. .
Belki kızacaksınız ama bir çift sözüm var;
Eğer beni öldüren bombalar adalet'i de öldürmediyse,
Adalet talep ediyorum...
Herkesin hakkı değil mi adalet?
Yoksa
O kocaman, pahalı bombalarını beni öldürmekte harcadığı için devletten özür dilemeli,
Hedefi şaşırmayıp beni öldürdüğü için Genelkurmay'a teşekkür mü etmeliyim!?
görsel
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar